web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Maui ‘Ground Zero’ voor vrijlating van miljarden door biopesticiden in laboratorium veranderde muggen

Volgens Hawaii Unites kunnen er de komende twintig jaar wekelijks tot 775.992.000 met bacteriën geïnfecteerde muggen worden vrijgelaten in Maui.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door The Defender – Children’s Health Defense’s News & Views Website.

muggenzwerm vliegen met planten op de achtergrond

Volgens Hawaii Unites , een milieuorganisatie die vorige maand zijn poging verloor om van de staat te eisen dat hij een milieueffectrapport zou opstellen voordat het controversiële project werd toegestaan, zouden er de komende twintig jaar elke week tot wel 775.992.000 met bacteriën geïnfecteerde muggen kunnen worden vrijgelaten in Maui. verder gaan.

Hawaii Unites heeft in mei 2023 de staat voor de rechter gedaagd bij de Circuit Court van het First Circuit in Hawaï. De president en oprichter van de groep, Tina Lia, vertelde The Defender :

“DEZE DOOR BIOPESTICIDEN GEMODIFICEERDE MUGGEN WORDEN AL VRIJGELATEN IN OOST-MAUI. HAWAII UNITES HEEFT DE STAAT VOOR DE RECHTER GEDAAGD OM EEN ​​UITSPRAAK TE EISEN OM EEN ​​MILIEUEFFECTVERKLARING VOOR HET PROJECT EN UITGEBREIDE ONDERZOEKEN NAAR DE RISICO’S TE EISEN.

Ze zei dat Hawaii Unites zichzelf omschrijft als “een 501(c)(3) non-profitorganisatie die zich inzet voor het behoud en de bescherming van ons milieu en onze natuurlijke hulpbronnen”, met een focus op “het beschermen van de gezondheid van de inwoners van Hawaï, de natuur en de natuur.” ‘āina uit het experiment met biopesticidebacteriën geïnfecteerde muggen van de staat Hawaï.’

Volgens de rechtszaak van de groep heeft de staat voorafgaand aan de lancering van het project geen voldoende onderzoek naar de milieueffecten uitgevoerd. Vorig jaar hebben inwoners van de staat 291 pagina’s met openbare commentaren ingediend , zowel voor als tegen het project.

“De definitieve milieubeoordeling voor dit project is onvoldoende volgens de Hawaii Environmental Policy Act”, zei Lia. “[Het] slaagt er niet in om mitigatiemaatregelen of bioveiligheidsprotocollen voor de muggen te beschrijven, en de discussie over alternatieven is ontoereikend.”

Volgens Lia beweert het partnerschap Birds, Not Mosquitoes dat het van plan is zuidelijke huismuggen die vogelmalaria overbrengen op inheemse vogels te onderdrukken door mannelijke muggen – die de Wolbachia-bacterie dragen die vogelmalaria veroorzaakt – niet meer te kunnen voortplanten.

De technologie, Wolbachia incompatibele insectentechniek (IIT), werd eerder onderschreven door Gates Philanthropy Partners , een afdeling van de Bill & Melinda Gates Foundation, hoewel er geen direct verband lijkt te bestaan ​​tussen deze organisaties en het lopende project in Hawaï.

Een deskundige die namens Hawaii Unites getuigde, waarschuwde dat het project, verre van het verzachten van door muggen overgebrachte ziekten, kan leiden tot de verspreiding van bacteriën, de invasie van in het laboratorium veranderde muggen in onbedoelde gebieden en andere gevolgen voor het milieu.

Maar de rechtbank was het daar niet mee eens en oordeelde dat de definitieve milieubeoordeling “te goeder trouw was samengesteld en voldoende informatie bevatte om de [Board of Land and Natural Resources] in staat te stellen de betrokken milieufactoren volledig in overweging te nemen en een met redenen omkleed besluit te nemen na het afwegen van de risico’s. van schade aan het milieu tegenover de voordelen die uit de voorgestelde actie kunnen voortvloeien.”

Lees ook eens:  Hoe Rutte Oekraïne kan betalen!

Volgens de rechtszaak “bevestigen documentatie en onderzoeken uit verschillende bronnen, waaronder overheidsinstanties, dat het experiment mogelijk niet eens werkt voor het beoogde doel en het potentieel heeft voor aanzienlijke gevolgen voor het milieu.”

In de rechtszaak werd ook opgemerkt dat de IIT-methode nooit op Hawaï is uitgeprobeerd, terwijl “de

Een specifieke experimentele techniek die gepland is voor gebruik in Oost-Maui is nog nooit eerder ergens ter wereld uitgeprobeerd.”

Volgens de rechtszaak omvatten de regio’s van Maui waar de vrijlating zal plaatsvinden onder meer “de kwetsbare ecosystemen van het Haleakalā National Park in Oost-Maui, het Ko’olau Forest Reserve, het Hāna Forest Reserve, het Hanawī Natural Area Reserve, het Kīpahulu Forest Reserve, het Makawao Forest Reserve, en Waikamoi Preserve”, evenals particulier beheerde gronden.

“Bij de hoogste frequentie zou dit ertoe kunnen leiden dat meer dan 807 miljard muggen worden vrijgelaten in een van de meest unieke en kwetsbare ecosystemen ter wereld”, aldus de rechtszaak. “In tegenstelling tot de beweringen in de [definitieve milieubeoordeling] zou het plan daadwerkelijk ernstige risico’s kunnen opleveren voor inheemse vogels, wilde dieren, de ‘āina en de volksgezondheid.”

De staat Hawaï heeft deze beweringen weerlegd in zijn verzoek om een ​​kort geding , ingediend op 22 december 2023.

Hawaii Unites diende op 9 januari een memorandum van 70 pagina’s in waarin de argumenten van de groep verder werden uiteengezet, maar rechter John M. Tonaki van het First Circuit Court sprak een kort geding uit in het voordeel van de staat.

Lia vertelde The Defender dat er “verschillende problemen” zijn met de uitspraak als de groep besluit in beroep te gaan tegen de beslissing van Tonaki.

Lia zei dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen wat werd voorgesteld in de definitieve milieubeoordeling en wat momenteel wordt geïmplementeerd in Oost-Maui. Ze zei bijvoorbeeld dat de groep van mening is dat muggen uitsluitend per helikopter worden vrijgelaten in plaats van met drones, wat niet strookt met het vrijgavesysteem dat in de milieubeoordeling wordt beschreven.

“Dit betekent dat helikopters dichter bij het bladerdak vliegen dan het niveau vermeld in de FEA [definitieve milieubeoordeling], waardoor de kans op nadelige gevolgen zoals geluidsoverlast toeneemt; nest-, broed- en rustverstoringen; helikopterrotor wassen; ongevallen en botsingen; en bosbranden”, zei ze.

Volgens Lia negeerde Tonaki de getuigenis van een getuige-deskundige , tropische ziekte- en vectordeskundige Dr. Lorrin Pang , hoofd van Hawaii’s District Health Office voor Maui, die namens Hawaii Unites als particulier getuigde “over het gebrek aan onderzoek van de staat. van de risico’s van het project.”

Lia zei:

“DE RECHTBANK HEEFT DE ERNSTIGE ZORGEN VAN DR. PANG NIET ERKEND OVER DE HORIZONTALE OVERDRACHT VAN GEÏNTRODUCEERDE BACTERIËN, DE WINDDRIFT VAN BIOPESTICIDEN VAN IN HET LABORATORIUM VERANDERDE MUGGEN NAAR ONBEDOELDE GEBIEDEN, DE SUPERINFECTIE VAN MUGGEN MET MEERDERE BACTERIESTAMMEN, DE TOEGENOMEN INFECTIE MET PATHOGENEN EN HET VERMOGEN OM ZIEKTEN TE VERSPREIDEN BIJ MUGGEN, EN HET EXPERIMENTELE KARAKTER VAN HET PROJECT – ALLEMAAL KWESTIES DIE ONVOLDOENDE ZIJN AANGEPAKT OF DIE VOLLEDIG ONTBREKEN IN DE FEA, EN FEITEN DIE VAN BELANG ZIJN VOOR DE RECHTSZAAK.”

Project geniet krachtige steun

Volgens Lia verstrekte het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken meer dan 30 miljoen dollar voor de vogelmalariafase van het staatsplan. Het project heeft ook ruim 14 miljoen dollar binnengehaald uit de tweeledige Infrastructure Investment and Jobs Act die in 2021 van kracht werd, en nog eens 16 miljoen dollar via de 2023 Investing in America Agenda van president Joe Biden om het dreigende uitsterven van Hawaiiaanse bosvogels te voorkomen.

Lees ook eens:  WOW: President Trump Just Said This..AND THE CROWD WENT WILD

“Er wordt verwacht dat subsidies, partnerschappen met universiteiten op het vasteland en publieke en private financiering het gebruik van in het laboratorium aangepaste muggentechnologie op Hawaï tot ver in de toekomst zullen stimuleren”, zei ze.

Birds, Not Mosquitoes stelt dat het project wordt gefinancierd door een mix van publieke en private donoren, waaronder anonieme donoren, waaronder de American Bird Conservancy, het Hawai’i Department of Land and Natural Resources, de US Fish and Wildlife Service, de National Park Service, de Nature Conservancy en de National Fish and Wildlife Foundation.

Eerdere financiers waren onder meer “de Hawai’i Invasive Species Council en anonieme particuliere donoren.”

Een andere organisatie die meewerkt aan het project, het Kauai Forest Bird Recovery Project , noemt Corteva Agriscience als een van haar partners. Corteva Agriscience is een conglomeraat dat is ontstaan ​​uit de fusie van Dow AgroSciences en DuPont/Pioneer en bezit vele patenten voor de CRISPR-genbewerkingstechnologie .

Opvallend is echter dat van de muggen die in het Hawaï-project worden gebruikt, niet bekend is dat ze genetisch gemodificeerd zijn.

In een interview in maart 2022 met Gates Philanthropy Partners zei Scott O’Neill, Ph.D. , oprichter van het World Mosquito Program , prees de capaciteiten van Wolbachia, de bacterie die nu in gebruik is in het Hawaï-project en die volgens hem “veilig is voor mensen omdat hij gedijt in honingbijen, vlinders, motten en fruitvliegjes”, zoals zij ook doen. “onderdeel van onze voedselketen .”

O’Neill voegde toe:

“WAT WOLBACHIA TOT EEN MEDISCH WONDER MAAKT, IS HET FEIT DAT HET, WANNEER HET IN AEDES AEGYPTI [MUGGEN] WORDT GEÏNTRODUCEERD , EFFECTIEF DE CAPACITEIT BLOKKEERT VAN VEEL VAN DE VIRUSSEN DIE MENSEN ZIEK MAKEN DOOR IN DE MUG TE GROEIEN. EN ALS DE VIRUSSEN ZICH NIET KUNNEN VERMENIGVULDIGEN, KUNNEN ZE NIET OP MENSEN WORDEN OVERGEDRAGEN.

“ONS TEAM HEEFT MEER DAN TIEN JAAR GELEDEN MET SUCCES EEN VARIANT VAN WOLBACHIA GEÏNTRODUCEERD, AFKOMSTIG VAN FRUITVLIEGJES, IN AEDES AEGYPTI, EN DE AFGELOPEN TIEN JAAR HEBBEN WE AANGETOOND DAT WANNEER WOLBACHIA-DRAGENDE AEDES AEGYPTI IN HET MILIEU WORDT VRIJGELATEN, DE OVERDRACHT VAN DENGUE IN HET MILIEU WORDT GESTOPT. DIE LOCATIE. OP BASIS VAN ONS LABORATORIUMONDERZOEK HEBBEN WE ER OOK VERTROUWEN IN DAT HET EFFECTIEF IS TEGEN CHIKUNGUNYA , ZIKA EN VELE ANDERE ARBOVIRUSSEN.”

‘Maui is ground zero voor deze muggenuitstoot’

Lia zei dat haar groep bezorgd is dat de muggen die momenteel worden vrijgelaten experimenteel zijn.

“De staat heeft gelogen over het feit dat vreemde bacteriën naar Hawaï worden gebracht door de infectie van deze muggen, en de muggen zelf zijn vreemde organismen die van buiten de eilanden afkomstig zijn. De staat heeft ook gelogen over de documentatie die aantoont dat maximaal 3.103 in het laboratorium aangepaste vrouwelijke muggen die ziekten steken, voortbrengen en verspreiden, wekelijks op Maui mogen worden vrijgelaten”, voegde Lia eraan toe.

Lees ook eens:  Media liegt over zg topdrukte strand Scheveningen!!!

“Er zijn geen bioveiligheidsprotocollen voor deze geïmporteerde muggen en er is geen mitigatieplan opgesteld als er iets misgaat”, zei ze.

“De Wolbachia-bacterie is een levensvorm en dit project kan onmogelijk op zichzelf staan. De bacteriën kunnen horizontaal in de omgeving worden overgedragen op wilde muggen en andere ziekteveroorzakende insecten.”

“De muggenpopulaties op Maui kunnen worden ingehaald en vervangen door deze in het laboratorium veranderde muggen,” zei Lia.

“Wat als blijkt dat ze beter in staat zijn ziekten te verspreiden?” vroeg Lia. “Zuidelijke huismuggen brengen ziekten bij de mens over, waaronder het West-Nijlvirus, encefalitis en elefantiasis, en zijn een potentiële vector van het Zika-virus.”

(Natuurlijk is dat ook de bedoeling van die vunzen)

Ze voegde eraan toe:

“HET ONDERZOEK NAAR ZIEKTEVERWEKKERS VOOR DEZE MUGGEN IS ONBEKEND EN DIE INFORMATIE WORDT VOOR HET PUBLIEK ACHTERGEHOUDEN. IN HET LABORATORIUM GEÏNFECTEERDE MANNELIJKE MUGGEN KUNNEN VIA PARING VIRUSSEN OVERBRENGEN OP BIJTENDE VROUWTJES. HET AFDRIJVEN VAN BIOPESTICIDEN, HET AFDRIJVEN VAN IN HET LABORATORIUM VERANDERDE MUGGEN OP DE WIND NAAR ONBEDOELDE GEBIEDEN, ZOU NIET ALLEEN DE DOELTREFFENDHEID MAAR OOK DE VEILIGHEID VAN HET PROJECT KUNNEN BEÏNVLOEDEN. SUPERINFECTIE VAN MUGGEN MET MEERDERE STAMMEN VAN DE WOLBACHIA-BACTERIE KAN OOK DE WERKZAAMHEID EN VEILIGHEID BEÏNVLOEDEN.

“AL DEZE MECHANISMEN KUNNEN MET ELKAAR INTERAGEREN EN CUMULATIEF AANZIENLIJKE NADELIGE EFFECTEN HEBBEN. NIETS VAN DIT ALLES IS ONDERZOCHT DOOR DE BIRDS, NOT MOSQUITOES-AGENTSCHAPPEN DIE DEZE MUGGEN VRIJLATEN … DE REIKWIJDTE EN OMVANG VAN DIT PLAN HEBBEN POTENTIEEL AANZIENLIJKE GEVOLGEN DIE CATASTROFALE GEVOLGEN KUNNEN HEBBEN VOOR DE GEZONDHEID VAN ONZE EILANDEN.

Volgens Lia heeft Hawaii Unites een campagne gelanceerd om tegen het einde van de maand 30.000 dollar bijeen te brengen die nodig is om beroep aan te tekenen.

“Als er geen beroep wordt aangetekend tegen de beslissing van de rechter, zal dit een precedent scheppen voor het toestaan ​​van een ontoereikende milieubeoordeling van toekomstige voorgestelde experimentele projecten die aanzienlijke gevolgen kunnen hebben voor onze kwetsbare ecosystemen,” zei Lia.

Mocht er een beroep worden ingesteld, zei Lia dat haar groep verwacht “van de staat te zullen toegeven dat er geen goede onderzoeken zijn gedaan om de risico’s van dit project in te schatten.”

“We verwachten verder dat documenten, contracten en mededelingen die aan de staat worden gevraagd, belangrijke details over dit project zullen onthullen die verkeerd zijn voorgesteld aan het publiek”, voegde ze eraan toe.

“Maui is het ‘ground zero’ voor deze muggenuitzettingen, en onze zaak voor de milieurechtbank kan een sterk precedent scheppen om te voorkomen dat deze agenda hier op Hawaï vooruitgang boekt en zich wereldwijd uitbreidt,” zei Lia. “Deze zaak, en onze stemmen als gemeenschap, hebben het recht om gehoord te worden.”

 

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥