web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Jong bloed voor ouderen

https://www.rt.com/usa/449104-anti-aging-startup-harvests-blood/

Een in Florida gevestigd bedrijf probeert het verouderingsproces te bestrijden door het bloed van jonge mensen te oogsten en het te transfuseren in patiënten van 30 jaar en ouder in een dubieuze nieuwe modegril in de VS.

Ambrosia, opgericht in 2016 door Stanford Medical School-afgestudeerde Jesse Karmazin, heeft al transfusiecentra in vijf steden in de VS: Los Angeles, Tampa, Omaha, Houston en San Francisco. Hun griezelig klinkende behandelingen beginnen bij slechts $ 8000 voor een liter, en $ 12.000 voor twee.

De bloeddonoren variëren in leeftijd van 16 tot 25, terwijl patiënten in de leeftijd ouder dan 30 vallen. Tot nu toe hebben ongeveer 150 patiënten van 35 tot 92 jaar geleden de ‘jonge plasmabehandelingen’ ondergaan en het bedrijf beweert dat er al een wachtlijst is gevormd.

Gestoord dit…het is dus echt waar!

“Sommige patiënten kregen jong bloed en anderen kregen ouder bloed en ik kon er wat statistieken over maken, en de resultaten zagen er echt geweldig uit,” zei Karmazin eerder. “En ik dacht dat dit het soort therapie was dat ik voor mij beschikbaar wilde hebben.”

Het idee was geïnspireerd op een experimentele behandeling genaamd ‘parabiose’, die werd uitgevoerd op muizen en die leidde tot een afname van twee eiwitten die verband hielden met kankerrisico’s, hoewel de studie niet eenduidig ​​was en een beperkte reikwijdte had.

Het bedrijf voerde een klinisch onderzoek uit met 200 deelnemers van juni 2016 tot januari 2018. Er zijn geen resultaten bekendgemaakt van het onderzoek naar de website met klinische onderzoeken van de Amerikaanse overheid.

“De proef was een experimenteel onderzoek,” David Cavalier, Ambrosia’s voormalige chief operating officer, zei in september. “We hebben enkele interessante dingen gezien en we zijn van plan die gegevens te publiceren. En we willen beginnen met het openen van klinieken waar de behandeling beschikbaar zal zijn. “

Het bedrijf somt vage en slecht gedefinieerde gezondheidsvoordelen op bij patiënten zoals ‘hernieuwde focus, beter geheugen en slaap, en verbeterd uiterlijk en spiertonus’, maar moet nog geen empirische gegevens verstrekken om deze claims te ondersteunen. Dit verklaart ook niet het placebo-effect – deelnemers die alleen naar de kliniek reizen en aan het onderzoek hebben deelgenomen, hadden gemakkelijk een positieve beveelbevestiging kunnen produceren.

Lees ook:   Regering heeft zijn zin, rellen om zwarte Piet

Daarnaast worden bloedtransfusies vermeld als ” off-label “ behandelingen door de Food and Drug Administration, wat betekent dat ze zijn goedgekeurd zoals bedoeld, maar ook kunnen worden toegepast als onconventionele behandelingen zonder de noodzaak om enige van de vermeende gezondheidsvoordelen te vermelden.

“Ze kunnen zeer waarschijnlijk lichamelijk letsel toebrengen,” UC Berkeley-onderzoekster Irina Conboy waarschuwdeBusiness Insider. “Het is bekend in de medische gemeenschap – en dit is ook de reden dat we niet vaak transfusies doen – dat bij 50 procent van de patiënten er zeer slechte bijwerkingen zijn. Je wordt doordrenkt met het bloed van iemand anders en het komt niet overeen. ‘

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥