web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

“Een idioot of een klootzak:” Poetin verscheurt de spreker van het Canada House die nazi-veteraan uitnodigde voor het parlement

De Russische president Vladimir Poetin maakte donderdag vernietigende opmerkingen na een staande ovatie in het Canadese parlement vorige maand voor een Oekraïense oorlogsveteraan die bij de nazi’s diende in de Tweede Wereldoorlog, en noemde het ‘absoluut walgelijk’. “Als hij [voormalig voorzitter van het Canadese Huis, Anthony Rota] niet weet dat tijdens de Tweede Wereldoorlog Hitler en zijn handlangers tegen de Russen hebben gevochten, dan is hij een idioot… Maar als hij het weet… en hij noemt hem een held van Oekraïne en een held van Canada, dan is hij een klootzak.” De Canadese premier Justin Trudeau bood enkele dagen nadat het verhaal naar buiten kwam formeel zijn excuses aan en noemde het een “zeer gênante” fout, en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Anthony Rota, nam ontslag vanwege het incident.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥