web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteWetenschap & Ontwikkeling

Miljarden genetisch gemanipuleerde muggen klaar voor release

6350a6d5e96f1c19ff8ab8298ac6bde2 AnGel-WinGs.nlVoorstanders van milieu en volksgezondheid reageerden met alarm nadat de regering-Biden maandag groen licht had gegeven aan een Brits biotechnologiebedrijf om miljarden genetisch gemanipuleerde muggen los te laten in de Verenigde Staten.

“GE-muggen kunnen leiden tot veel meer gezondheids- en milieuproblemen dan ze zouden oplossen.”
De Environmental Protection Agency (EPA) verleende Oxitec een experimentele gebruiksvergunning die zou kunnen leiden tot de vrijlating van genetisch gemanipuleerde (GE) muggen in vier provincies in Californië en een veel bekritiseerd programma in Monroe County in Florida zou uitbreiden.

Hoewel de release bedoeld is om te onderzoeken of de GE-mug de populatie van Aedes aegypti-muggen – die verschillende virussen dragen – kan verminderen, is de soort niet gebruikelijk in Californië en zijn er geen gevallen van de beoogde ziekten gemeld .

“Dit experiment is onnodig en zelfs gevaarlijk, aangezien er geen lokaal verworven gevallen van dengue, gele koorts, chikungunya of zika zijn in Californië “, verklaarde Jaydee Hanson, beleidsdirecteur van het International Center for Technology Assessment en Center for Food Safety.
De veranderde mannelijke muggen van Oxitec zouden een gen doorgeven dat ervoor zorgt dat hun nakomelingen sterven voordat ze volwassen zijn. Een peer-reviewed onderzoek dat in september 2019 door onderzoekers van de Yale University werd gepubliceerd, toonde echter aan dat het vrijgeven van de GE-muggen in Brazilië niet alleen de populaties van Aedes aegypti niet verminderde, maar ook resulteerde in hybride muggen.

Lees ook eens:  De speciale operatie eindigt op dezelfde dag: de non noemde de datum

“Door miljarden GE-muggen vrij te laten, is het waarschijnlijk dat vrouwelijke GE-muggen eruit zullen komen en hybride muggen zullen creëren die virulenter en agressiever zijn,” zei Hanson. “Andere strategieën voor de volksgezondheid, waaronder het gebruik van met Wolbachia geïnfecteerde muggen, zouden de Aedes aegypti in Californië en Florida beter kunnen beheersen.”
Dana Perls, programmamanager voedsel en technologie bij Friends of the Earth, nam ook nota van de bevindingen en waarschuwde dat

GE-muggen kunnen leiden tot veel meer gezondheids- en milieuproblemen dan ze zouden oplossen. 

EPA moet potentiële risico’s echt beoordelen en stoppen met het negeren van wijdverbreide oppositie in de gemeenschappen waar releases zullen plaatsvinden”, beweerde Perls, een inwoner van Californië.
Medebewoner van Californië, Dr. Robert Gould, voorzitter van San Francisco Bay Physicians for Social Responsibility, benadrukte dat “genetisch gemanipuleerde muggen, eenmaal vrijgelaten in het milieu, niet meer kunnen worden teruggeroepen.”
“In plaats van door te gaan met een ongereguleerd genetisch experiment in de open lucht, hebben we voorzorgsmaatregelen, transparante gegevens en passende risicobeoordelingen nodig”, zei hij.
Zoals een gezamenlijke verklaring van de groepen van Gould, Perls en Hanson benadrukte:
De EPAheeft publiekelijk geen gegevens vrijgegeven van Oxitec-veldproeven in Florida of Brazilië en belangrijke informatie over gezondheidseffecten, waaronder allergeniciteit en toxiciteit, werd verwijderd uit de aanvraag van het bedrijf voor een vergunning .
EPA vereiste geen belangrijke wetenschappelijke beoordelingen, waaronder een beoordeling van bedreigde diersoorten, analyse van de gevolgen voor de volksgezondheid of proeven in kooien voorafgaand aan een eventuele introductie in het milieu. De EPA weigerde een wetenschappelijk adviespanel bijeen te roepen zoals voor andere nieuwe pesticiden.
De groepen en andere lokale organisaties waren afgelopen voorjaar woedend toen Oxitec GGO-muggen introduceerde in Florida, de eerste introductie in zijn soort in de Verenigde Staten. Kort voor de lancering had Friends of the Earth de EPA opgeroepen om “deze nachtmerrie onmiddellijk een halt toe te roepen”.
Zie hier meer: ​​veteranstoday.com
Vetgedrukte nadruk toegevoegd

Billions of Genetically Engineered Mosquitoes Set for Release

Bill Gates financierde het bedrijf dat gen-gehackte muggen uitbracht

Lees ook eens:  De nieuwe servicevoorwaarden van Instagram

Wat zou er toch mis kunnen gaan?!

Hoe dom ook… dit kun je nooit meer ongedaan maken, deze muggen daar kan van alles mee gaan gebeuren wat niemand dus weet…zelfs ziekten kunnen ze gaan overbrengen dankzij mutaties van hun veranderingen van dna.
Stel ze paren met andere muggensoorten… Je weet nooit wat voor een effect dat zal geven.
Echt de mens denkt dat ze alles kunnen en mogen… Maar of dat straffeloos zal gaan is nog een vraag, laten we hopen dat ze dit stopzetten.

 

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥