24 april 2021

 

‘Britten houden Duitsers in de gaten’

di 25 jun 2013, 15:12
‘Britten houden Duitsers in de gaten’

BERLIJN –
De Britse inlichtingendienst GCHQ heeft op grote schaal dataverkeer vanuit Duitsland in de gaten gehouden. E-mailcorrespondentie, sociale netwerksites en telefoonverkeer zijn systematisch gemonitord. Dat meldden Duitse media dinsdag

Dat gebeurde bij de observatie van het trans-Atlantische internetverkeer. De Britse krant The Guardian meldde vrijdag al dat het Britse Hoofdkwartier Regeringscommunicatie (GCHQ) meekijkt en -luistert via glasvezelkabels overal ter wereld. De informatie delen de Britten met de Amerikaanse geheime dienst NSA.
De Britse spionagepraktijken zouden blijken uit informatie van de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. In documenten zou het Duitse dataverkeer expliciet worden vermeld.
Mogelijk gaat het om de TAT-14, een telefoon- en datakabel met twee routes tussen Europa en Noord-Amerika die sinds 2001 gebruikt wordt. De ruim 15.000 kilometer lange glasvezelkabel ligt op de zeebodem en komt in Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Engeland, twee Amerikaanse plaatsen en het Nederlandse Katwijk aan wal.
De kabel loopt onder meer via de Britse stad Bude in Cornwall, waar GCHQ datagegevens zou kopiëren en opslaan voor analyse. Nog onduidelijk is of het bedrijf zich vooral op de TAT-14 heeft gericht of ook andere kabels aftapte, schrijven Duitse media. Telegraaf.nl

 

Leuk toch dat 1 Europa….veel vertrouwen enzo in elkaar…! Toch?
Saamhorigheid enzo…! Supers… Ja nee echt..dit is eh…:s

Lees ook:   Agent vreest besmetting door zieke vluchtelingen

Gerelateerde berichten