web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Uit onderzoek blijkt dat traditionele Indiase ayurvedische medicijnen de symptomen van diabetes type 2 verbeteren

Een systematische review door de Universiteit van Nottingham over ayurvedische behandelingen suggereert dat natuurlijke geneeskunde, oorspronkelijk afkomstig uit India, effectief kan zijn bij de behandeling van symptomen van diabetes type 2 (T2D), met name bij de regulering van de bloedsuikerspiegel.

“Huidig ​​bewijs suggereert de voordelen van een reeks ayurvedische geneesmiddelen bij het verbeteren van de glykemische [bloedsuiker] controle bij type 2-diabetespatiënten”, zegt Dr. Kaushik Chattopadhyay, hoofdauteur van het onderzoek.

Ayurveda is een vorm van natuurlijke geneeskunde die een holistische kijk op gezondheid heeft; geloven dat er een evenwicht nodig is tussen lichaam, geest en bewustzijn om ziekte te voorkomen en te behandelen. Afgezien van veranderingen in lichaamsbeweging en levensstijl, kunnen beoefenaars van het medicijn kruiden en mineralen voorschrijven die vaak worden gezien in diëten om de gezondheid van hun patiënten te verbeteren.

De onderzoekers ontdekten dat ongeveer 30 kruiden of mineralen van de 98 werden gebruikt om de T2D te behandelen; bekend als Madhumeha in Ayurveda, leverde positieve resultaten op.

Het team ontdekte dat de meeste van de effectieve voorgeschreven behandelingen een betere controle van de bloedsuikerspiegel veroorzaakten; waaronder sesam, bittere meloen, zoete aardappel, knoflook, fenegriek, postelein, brandnetel en veel inheemse planten in India of in tropische gebieden.

Aloë vera bleek de body mass index (BMI)-score met 2,8 kg/m2 te verlagen en granaatappelsap bleek de systolische bloeddruk te verlagen.

Verder werd ook waargenomen dat kurkuma, komijn en dille – een plant van de selderijfamilie – de insulinegevoeligheid verbetert en het LDL-cholesterol verlaagt.

Verder werd opgemerkt dat kurkuma de nuchtere bloedglucose, cholesterol en LDL-cholesterol, algemeen bekend als het ‘slechte cholesterol’, aanzienlijk verlaagt, omdat verhoogde niveaus ervan een risicofactor waren voor ziekten zoals T2D en hart- en vaatziekten.

Fenegriek bleek ook significante voordelen te hebben bij het verbeteren van de bloedsuikerspiegel, het kruid stimuleerde ook de gevoeligheid voor insuline en verlaagde de BMI-waarden.

Hoewel de bevindingen van de studie aantoonden dat ayurvedische voorschriften voordelen hebben voor T2D, merkten de auteurs op dat de meeste onderzoeken niet met de juiste wetenschappelijke methodologie werden uitgevoerd en daarom de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de bevindingen beïnvloedden.

Om geldige onderzoeken te vinden die wetenschappelijk onderbouwd waren, moesten de onderzoekers meer dan 32.500 onderzoeken doornemen, en kwamen slechts terug met 144 onderzoeken die in aanmerking kwamen.

Bovendien hebben de meeste onderzoeken geen melding gemaakt van bijwerkingen, waarbij degenen die slechts minimale of helemaal geen bijwerkingen opmerkten, hoewel bekend is dat Ayurvedische patiënten een verband hebben met loodvergiftiging vanwege enkele van de voorschriften die ze zijn gegeven.

Het team stelde gerandomiseerde en gecontroleerde onderzoeken voor en verblindde zowel de patiënten als de clinici van het kennen van de toegediende behandeling voor een nauwkeuriger resultaat.

Hoewel in de Verenigde Staten, Ayurveda wordt beschouwd als een alternatieve geneeskunde.  In India, waar de praktijk vandaan komt, wordt het medicijn beschouwd als een vorm van medische zorg die gelijk is aan de conventionele westerse geneeskunde.

Beoefenaars van Ayurveda in India moeten een door de staat erkende, geïnstitutionaliseerde opleiding volgen.

In de Verenigde Staten hebben ayurvedische beoefenaars echter geen vergunning als arts, zonder nationale norm voor training of certificering, hoewel ayurvedische scholen in sommige staten goedkeuring hebben gekregen als onderwijsinstelling.

Verder heeft de Food and Drug Administration ( FDA ) eerder ook gewaarschuwd voor de mogelijke schade van het geneesmiddel, aangezien sommige medische preparaten metalen en mineralen bevatten en hun aanwezigheid in sommige producten de behandeling mogelijk schadelijk kan maken.

Ayurveda behandelt patiënten door middel van leefstijlinterventies zoals diëten, yoga en ademhalingsoefeningen. De praktijk staat bekend om zijn ontgiftende en zuiverende therapieën, behandelingen op basis van mineralen en het gebruik van medicijnen die afkomstig zijn van planten en dieren die als onderdeel van het dieet kunnen worden geconsumeerd.

De onderzoekers speculeren dat patiënten van de Ayurvedische geneeskunde zich tot de behandeling kunnen wenden als een optie wanneer ze de westerse geneeskunde liever niet gebruiken vanwege bezorgdheid over de bijbehorende bijwerkingen, kosten en de wijze van toediening, zoals bezorgdheid over injecties.

Uit de studie bleek dat de meeste patiënten die de behandeling ondergaan, zich identificeren met de praktijk door hun gezondheidsovertuigingen en cultuur en daarom is er onder patiënten een hoge acceptatie, tevredenheid en waargenomen verbeteringen met de behandeling.

De patiëntdemografie van deze praktijk bevindt zich meestal onder landelijke, oudere en inheemse minderheidsgroepen.

De studie werd op 8 juni gepubliceerd in Frontiers of Pharmacology, een peer-reviewed wetenschappelijk tijdschrift.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥