web analytics

6 Natuurlijke ibuprofen-alternatieven ondersteund door klinisch onderzoek

Nu het publiek zich steeds meer bewust wordt van de dodelijke bijwerkingen die gepaard gaan met het regelmatige gebruik van synthetische pijnstillers zoals ibuprofen, is de behoefte aan natuurlijke, op bewijzen gebaseerde alternatieven nog nooit zo groot geweest.

Mensen denken over het algemeen dat vrij verkrijgbare medicijnen veiliger zijn dan medicijnen die door artsen worden voorgeschreven. Helaas geldt dat niet voor medicijnen zoals ibuprofen, die jaarlijks worden geconsumeerd met een snelheid van miljarden doses en verantwoordelijk zijn voor duizenden sterfgevallen door hart- en vaatziekten per jaar.

Wist u dat de kaskraker van Merck, Vioxx, tussen 1999 en 2003 meer dan 27.000 doden en hartaanvallen veroorzaakte? In feite was het de FDA’s eigen onderzoeker op het gebied van drugsveiligheid, David Graham, die in  2004 tijdens een hoorzitting van het congres de klok sloeg over het agentschap , waarbij hij schatte dat meer dan 60.000 Amerikanen stierven als gevolg van het gebruik ervan, en de passiviteit van de FDA rond hun bron -bekende bijwerkingen.

Wat heeft dit met ibuprofen te maken? Onderzoekers weten al zeker zes jaar dat ibuprofen minstens  zo gevaarlijk is als Vioxx . Maar miljoenen blijven dit medicijn dagelijks gebruiken, zonder adequate waarschuwing te krijgen.

Voor meer informatie kunt u  de ibuprofen-database van GreenMedinfo online bekijken.  Het verzamelt het peer-reviewed onderzoek naar het verband tussen het gebruik van ibuprofen en meer dan 30 verschillende aandoeningen.

Gezien de ware nachtmerrie van bijwerkingen die verband houden met het gebruik van ibuprofen, betaamt het zowel de medische wereld als de gezondheidsconsument om veiligere alternatieven te vinden, zelfs als dat betekent dat we terug moeten naar de beproefde, multicultureel gevalideerde traditie van kruidengeneeskunde.

Lees ook:   Schoonheidsidealen in de media en meisjes die zich uithongeren

5 klinisch gevalideerde, natuurlijke alternatieven die het overwegen waard zijn:

  1. Arnica : Een  onderzoek uit 2007  wees uit dat arnica, plaatselijk aangebracht, even effectief was als ibuprofen voor het verlichten van symptomen die gepaard gaan met artrose van de pols, en met minder bijwerkingen.
    Arnica van VSM is bv een geweldige zalf

  2. Gember : Een  onderzoek uit 2009 wees uit dat gember effectief was als ibuprofen voor pijnsymptomen die gepaard gaan met moeilijke menstruatiecycli (dysmenorroe).

  3. Kurkuma : een  onderzoek uit 2014 wees  uit dat kurkuma-extracten even effectief waren als ibuprofen voor het verlichten van symptomen van artrose van de knie.

  4. Tijm : Een  onderzoek uit 2004 wees  uit dat een extract van tijm even effectief was als ibuprofen bij het verminderen van pijn en spasmen die gepaard gaan met moeilijke menstruatiecycli (dysmenorroe).

  5. Omega-3-vetzuren : een  onderzoek uit 2006  wees uit dat suppletie met omega-3-vetzuren met visolie neurochirurgische patiënten hielp hun behoefte aan medicijnen te verminderen, en resultaten ervaren die consistent zijn met eerder onderzoek dat wijst op palliatieve effecten die minstens zo effectief zijn als ibuprofen.

  6. Kaneel : een  onderzoek uit 2015 wees  uit dat kaneel even effectief was als ibuprofen voor pijn die gepaard gaat met moeilijke menstruatiecycli (dysmenorroe).

Gebruik voor gerelateerd onderzoek de GreenMedInfo  -databases over natuurlijke ontstekingsremmers  en  pijnstillers . Bedenk ook dat ibuprofen niet de enige NSAID is met slopende en zelfs dodelijke bijwerkingen. Lees meer over de gevaren van deze chemische klasse,  inclusief aspirine , in onze  NSAID-database .

Gerelateerde artikelen

Back to top button