...

01 december 2021

 

The Haunting Of The Salem Witch Trials

Herinnering aan de Slachtoffers van de Salem Witch Executions
Een terugblik op de slachtoffers van de Salem Witch Trials en de massahysterie die tot hun dood heeft geleid.

Bizar hoe wreed de mens kan zijn!

Salem Witch Trials

Virgilius the Sorcerer. H.J. Ford. The Violet Fairy Book, Andrew Lang

Op 22 september 1692 werden acht mensen opgehangen voor hun vermeende misdaden als heksen. Ze waren onder de 20 die werden gedood als gevolg van de hysterie die plaatsvond in het dorp Salem in New England, waar angst voor demonische bezetenheid  bij de puriteinen paniek veroorzaakte en leidde tot meer dan 200 beschuldigingen tegen iedereen die verdacht werd van hekserij.

De heksen jacht
In Massachusetts in de late jaren 1600 beweerden een paar jonge meisjes (waaronder Elizabeth Parris, 9 jaar, Abigail Williams, 11 jaar) dat ze bezeten waren door de duivel en lokale “heksen” de schuld gaven van hun demonen. Dit veroorzaakte paniek in het dorp Salem en leidde tot beschuldigingen van meer dan 200 lokale burgers in de komende maanden, waaronder Dorothy “Dorcas” Good, die veruit de jongste beschuldigde op 4-jarige leeftijd (ze verbleef acht maanden eerder in de kerker van de gevangenis maar wordt vrijgelaten) samen met haar moeder, Sarah Good (die later werd geëxecuteerd). Soms beschreven als “heksenjacht” (zoals ook te zien in Europa van 1300 tot 1700), resulteerde deze hysterie in de arrestaties van bijna 150 mensen, meerdere rechtszittingen en de schuldige veroordelingen van tientallen. Degenen die schuldig bevonden werden vaak vastgeketend aan de muren in de kelder van de gevangenis, bekend als de “heksengevangenis: ‘Een eeuwig donkere, koude en natte kerker vol met ratten. In de gevangenis werden de beschuldigde, velen van hen, herhaaldelijk vernederd door gedwongen te worden naakt te zijn en fysieke en onderzoeken van hun naakte lichamen te ondergaan.

Ongeveer 20 jaar na de veroordelingen, in 1711, keurde de kolonie een wetsvoorstel goed, voor degenen die werden beschuldigd en verleende ze monetaire restitutie aan de overlevende slachtoffers en hun families. Honderden levens werden echter beschadigd door de heksenjacht in Salem. Een totaal van 24 onschuldige mensen stierven voor hun vermeende deelname aan zwarte magie. Twee honden werden zelfs geëxecuteerd vanwege vermoedens van hun betrokkenheid bij hekserij.

1429 – Joan of Arc liberates Saint-Pierre-le-Moûtier. | Joan of Arc, Witch and Heretic: Powerful Women Had to Fear the ...

De executies
In totaal waren er vier executiedata waarop 19 vrouwen en mannen naar Proctor’s Ledge werden gebracht om te sterven door aan een boom te hangen. Op 10 juni 1692 werd Bridget Bishop opgehangen. Ongeveer een maand later op 19 juli 1692 werden Sarah Good, Rebecca Nurse, Susannah Martin, Elizabeth Howe en Sarah Wildes geëxecuteerd. Vijf  werden opgehangen op 19 augustus 1692 waaronder een vrouw (Martha Carrier) en vier mannen (John Willard, dominee George Burroughs, George Jacobs, Sr. en John Proctor). De laatste executiedatum was 22 september 1692 waaraan acht werden opgehangen (Mary Eastey, Martha Corey, Ann Pudeator, Samuel Wardwell, Mary Parker, Alice Parker, Wilmot Redd en Margaret Scott). Bovendien stierf de 71-jarige Giles Corey nadat hij met zware stenen was ingedrukt – zijn straf voor het weigeren een onschuldig of schuldig pleidooi voor de rechtbank in te dienen. Nog vier van de veroordeelden (Lydia Dustin, Ann Foster, Sarah Osborne en Roger Toothaker) stierven in de ondraaglijke omstandigheden in de “heksengevangenissen” in afwachting van hun executiedata. Als colluders met de duivel kregen ze geen behoorlijke christelijke begrafenissen. Hun lijken werden in ondiepe graven gegooid. De lichamen van Rebecca Nurse, John Proctor en George Jacobs werden uiteindelijk door hun families opgehaald en kregen christelijke begrafenissen.

BV

Rebecca Nurse

  • Bekend om : opgehangen tijdens de heksenproeven in 1692
  • Ook bekend als : Rebecca Towne, Rebecca Town, Rebecca Nourse, Rebecka Nurse. Goody Nurse, Rebeca Nurce
  • Geboren : 21 februari 1621 in Yarmouth, Engeland
  • Ouders : William Towne, Joanna Blessing
  • Overleden : 19 juli 1692 in Salem Village, Massachusetts Bay Colony
  • Partner : Francis Nurse
  • Kinderen : Rebecca, Sarah, John, Samuel, Mary, Elizabeth, Francis, Benjamin (en Michael)
Lees ook:   Aerobic versus Body combat... lol

Verpleegster, een lid van de kerk van Salem, stond bekend om haar vroomheid, maar ook om af en toe haar geduld te verliezen.

Zij en de familie Putnam hadden verschillende keren voor het gerecht gevochten over land. Tijdens de heksenprocessen waren veel van de beschuldigde vijanden van de Putnams geweest, en familieleden en schoonouders van Putnam waren in veel gevallen de beschuldigers.
Burning of two women. etching. England c.1710-67. BM | Two protestant women chained to a stake in a burning pyre, surrounded by onlookers and guards, including a man in the right foreground, pointing at them; in a border; plate from a set; one quarter of a larger sheet.

Giles Corey Salem Witch Trials

Een tekening van de dood van Giles Corey, die onder zware stenen werd gedrukt omdat hij er niet in slaagde een smeekbede in te dienen omdat hij tijdens de Salem Witch Trials een heks was.

Ondanks de gebruikelijke folklore, werd geen van deze vermeende “heksen” verbrand op de brandstapel. Deze mythe komt waarschijnlijk voort uit het feit dat meer dan 50.000 van de beschuldigden door vuur werden gestraft voor “kwaadaardige hekserij” tijdens de Europese heksenjachten die rond de 15e eeuw een hoogtepunt bereikten. Sommigen werden levend verbrand terwijl anderen aanvankelijk werden opgehangen of onthoofd en later verbrand om elke mogelijkheid van postmortem zwarte magie te voorkomen.

Een andere veel voorkomende misvatting is dat alle beschuldigde “heksen” vrouwen waren. Hoewel de meerderheid vrouwen waren, werden mannen ook beschuldigd en veroordeeld wegens betrokkenheid bij het occulte. In feite waren vijf van de 20 geëxecuteerden mannen. Deze mannen waren niet erg geliefd in de gemeenschap en velen waren zeer uitgesproken tegen de heksenprocessen. De beschuldigde en veroordeelde vrouwen daagden ook de normen van de gemeenschap uit; velen waren eigenwijs en openhartig, terwijl sommige een slechte reputatie hadden vanwege hun “niet-netjes” gedrag. Velen geloven dat dit misschien de reden is waarom bepaalde mannen en vrouwen het doelwit waren en beschuldigd van hekserij.

Na de executies van Salem
Het is onbekend wat precies de massahysterie in Salem in 1692 teweegbracht. Sommigen hebben theoretiseerd dat de heksenjacht het resultaat was van persoonlijke vendetta’s of economische concurrentie, weer anderen hebben gesuggereerd dat de consumptie van ergot-vergiftigde roggekorrel kan hebben geresulteerd in hallucinaties en foutief denken onder de puriteinen in New England. Hoe het ook zij, de heksprocessen en executies van Salem worden universeel verklaard als een schandelijk onderdeel van de geschiedenis. De puriteinen zelf herkenden de fouten van hun wegen en hielden op 15 januari 1697 een gebedsdag, bekend als de dag van officiële vernedering, om God om vergeving te smeken. In 1702 werden de processen onwettig verklaard. Het duurde echter meer dan 250 jaar voordat Massachusetts zich officieel verontschuldigde voor de gebeurtenissen van 1692.

Op de 325e verjaardag van de eerste massa-executie wijdde de stad Salem Proctor’s Ledge als een gedenkteken voor de slachtoffers die daar werden opgehangen. Hoewel velen aanvankelijk geloofden dat Gallows Hill de plaats was van de executies, wees recent bewijs van The Gallows Hill Project op Proctor’s Ledge als de exacte plaats van de beruchte Salem-heksenhangers. Samen met talloze vertolking van Arthur Miller’s The Crucible en het Salem Witch Museum , herinnert het Proctor’s Ledge Memorial ons aan de verschrikkelijke tragedies die plaatsvonden in 1692, waaronder de valse gevangenschap en de moord op onschuldigen.

https://www.biography.com/news/salem-witch-trials-facts


Bizar idee men had een hekel aan iemand en beschuldigde diegene van hekserij en dan was het wel gedaan met diegene…
Gruwelijk en ook de brandstapel… werkelijk hoe gestoord dat mensen dat anderen aan konden doen!
In feite waren diegenen die dit die mensen aandeden eerder bezeten van de duivel dan andersom!

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten