29 september 2020

 

Weinig bekende feiten over de berechting van de “heksen” in Salem

Weinig bekende feiten over de berechting van de “heksen” in Salem

https://www.flickr.com/photos/the_dystopian_complex/

Geheimen van de geschiedenis

In het voorjaar van 1692 begon Salem , Massachusetts, aan een van de grootste processen van New England op beschuldiging van hekserij.

Nadat de twee meisjes vrouwen ervan beschuldigden heksen te zijn, verspreidden angst, paranoia en hysterie zich met ongelooflijke snelheid en veroverden alle inwoners van de stad. Velen werden berecht en ter dood veroordeeld, hoewel er bijna geen bewijs tegen hen was, met uitzondering van de onredelijke getuigenis van anderen. Gebeurtenissen liepen snel uit de hand, veel levens werden vernietigd, gezinnen werden gebroken, alle inwoners van het stadje waren verbijsterd.

Hoe het allemaal begon, hoe het eindigde, en andere details over de Salem heksen

Pokken

Kort voordat de “heksenjacht” begon, verspreidde zich een pokkenuitbarsting door de stad Salem. Het gooide alleen olie op het vuur. Reverend Cotton Mather beschuldigde Martha Corey van het feit dat pokken begonnen waren vanwege haar hekserij. Hij noemde haar “heks” en “koningin van de hel”, hoewel historische documenten aangeven dat ze eenvoudig een onafhankelijke vrouw was in haar oordelen en weerspannig.

Caption: "Execution of Mrs. Ann Hibbins." Description: Often used as an illustration of the Salem witch trails, this illustration depicts the execution of Ann Hibbins on Boston Commons in 1657.

Abigail Williams en Betty Parris – Vanwege deze twee meisjes, begon de meedogenloze “heksenjacht” zelfs. Het historische verslag zegt dat ze symptomen begonnen te vertonen van een onbekende ziekte, de epileptische aanvallen waren verschrikkelijk. Bovendien beweerden ze dat ze de geest van de verdachte zagen, die voor hen stond. Toen de meisjes door een arts werden onderzocht, besloot hij dat de oorzaak van de ziekte de invloed van een heks was.

Het was hier dat de arrestaties en het bloedbad, van degenen die beschuldigd werden van hekserij, begonnen. De kleine meisjes wezen op verschillende vermeende heksen, waaronder de slavin Tituba, Sarah Good en Sarah Osborn.

Testen met water

Dit was per definitie een populaire test, of iemand een heks was of niet. In deze test werd de duim van de rechterhand van het slachtoffer vastgemaakt aan de grote teen van het linkerbeen en omgekeerd, de duim van de linkerhand aan het rechterbeen. Daarna werd het onderwerp ondergedompeld in water.

Als zij niet zonk, was ze een heks en als ze verdronk, was ze dat niet.
Er was een reëel gevaar voor verdrinking tijdens de test, als de verdachte niet te lang in het water had gelegen.

De wet op hekserij

Lees ook:   Menselijke oorsprong: Eindelijk hebben we een antwoord!

Deze tests op de heksen werden uitgevoerd in overeenstemming met de wet aangenomen door het parlement van het Verenigd Koninkrijk in 1542, bekend als de “Wet op Hekserij”. Dus, in Engeland werd hekserij beschouwd als een misdaad die bestraft kon worden met de doodstraf. Deze wet is honderden jaren in acht genomen.

Verpletterde steen

Sommige tests waren nogal ongebruikelijk. Zo werd bijvoorbeeld een zeer succesvolle boer Giles Corey beschuldigd door drie vrouwen van hekserij.

brunhilda

Om hem te dwingen dit toe te geven, plaatsten de dorpsbewoners hem op de grond en op zijn borst werd een houten plank geplaatst. Van boven op het bord begonnen ze zware stenen te leggen, totdat ze het arme schepsel verpletterden.

Deze methode van onderzoek wordt “druk” genoemd.

De laatste woorden van Cory waren ‘meer plaatsen’.

Moederkoorn

Een van de versies die uitlegt wat er in Salem gebeurde, is vergiftiging door ergot. Het is een schimmel die de graankorrel beïnvloedt in het voorjaar en de zomer, wanneer het warm en vochtig is. Symptomen van vergiftiging zijn vergelijkbaar met die waargenomen bij bewoners van Salem, waaronder spasmen, toevallen, hallucinaties en braken. Gallows Hill, de plaats waar de beklaagde in hekserij werd geëxecuteerd door het ophangen, wordt de Hangman’s Hill genoemd.

Vele jaren hebben historici nagedacht over waar de executies plaatsvonden en konden deze pas in 2016 vaststellen. Niemand weet echter waar veel van de verdachten werden begraven, omdat ze niet mochten worden begraven op christelijke begraafplaatsen.

De Gallows Hill vandaag

Totaal aantal slachtoffers In totaal werden 20 mensen tijdens de processen geëxecuteerd. 19 van deze mensen werden opgehangen, en één, Giles Corey, werd verpletterd door stenen. Vier anderen stierven in de gevangenis, in afwachting van het proces. In totaal werd hekserij beschuldigd van 200 mensen, waarvan 140-150 mensen werden gearresteerd.

To honor the memory of

salem witch trials victims - My eighth great grandmother, Martha Allen Carrier.

Elizabeth Howe was one of the accused in the Salem witch trials. She was found guilty and executed on July 19, 1692. Elizabeth Jackson Howe was born circa 1635 near Rowley, Yorkshire, the daughter of William and Joane Jackson. Elizabeth married James Howe in April 1658; the couple had six children, and resided in Topsfield, Massachusetts. Topsfield was a Puritan community. They were a deeply pious society, with an extreme religious focus not only as a community but also on an individual basi...

Elizabeth Howe was one of the accused in the Salem witch trials. She was found guilty and executed on July 19, 1692. Elizabeth Jackson Howe was born circa 1635 near Rowley, Yorkshire, the daughter of William and Joane Jackson. Elizabeth married James Howe in April 1658; the couple had six children, and resided in Topsfield, Massachusetts. Topsfield was a Puritan community.

Salem witch trials - Google Search

Photo taken at Witch Hill, aka Whipple Hill, Danvers, MA.

The Hanging Tree at Gallows Hill - Salem, Massachusetts. 19 Witches were Lynched from this tree in 1692 or so due to them were Witches. That would not happen in the 19th or 20th Century in the USA.

The Hanging Tree at Gallows Hill – Salem, Massachusetts. 19 Witches were Lynched from this tree in 1692 or so due to them were Witches.

Witch hunts were a way of eliminating women healers such as witches as midwives to make way for male doctors who sought to control women, women's health, and women's reproduction.

Franz, Gottfried (b,1846)- Woman (Witch) Being Burned at Stake

Gerelateerde berichten