web analytics
11:11 Dubbele getallen
GeschiedenisGezondheid & Uiterlijk

11 Oude remedies die moderne kwalen effectief behandelen

11 Oude remedies die moderne kwalen effectief behandelen

Met innovaties die schijnbaar elke dag in onze levens verschijnen, lijkt het erop dat nieuwe doorbraken in de wetenschap de enige zijn die we vertrouwen. Nieuw wordt altijd als beter beschouwd. Met dit heersende denken worden degenen die de wijsheid van de Ouden omarmen genegeerd en misschien zelfs belachelijk gemaakt – tot het moment waarop de moderne wetenschap hen steunt. Soms is het zoeken naar oude kennis als een bron en dan het controleren met de moderne wetenschap kan nuttige resultaten opleveren.

Gebruik deze kennis op eigen initiatief als je het al wilt gebruiken, doe dat niet zonder overleg met een arts aub!

Wierook: Hoe oude Wonder Cure te gebruiken voor genezing

Wierook

Enkele duizenden jaren geleden wisten mensen hoe  wierook te gebruiken om verschillende kwalen te genezen. Het was ook een van de grondstoffen die de Wierookroute van brandstof voorzagen. Oude doktoren ontdekten dat wierook antiseptische, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen had en daarom het als een remedie voor een verscheidenheid aan kwalen voorgeschreven, waaronder indigestie, hoest en halitose (slechte adem).

Dankzij de chemische analyse van dit product, hebben we nu een beter begrip van de bestanddelen in wierook en de genezende effecten die deze kunnen hebben op het menselijk lichaam. Monoterpenen zoals alfa- en beta-pineen zijn bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van wierook. Er is gevonden dat deze verbinding helpt toxinen uit de lever en de nieren te verwijderen.

Vanwege zijn antiseptische eigenschappen kan wierookolie ook op wonden worden aangebracht om te voorkomen dat ze infecties ontwikkelen. Wierook kan zelfs worden ingeslikt om het herstel van inwendige wonden te bevorderen. En in 2010 rapporteerden wetenschappers dat wierook de verspreiding van kanker stopzette en ervoor zorgde dat kankercellen zichzelf closeerden. Maar de verbinding in wierook die hiervoor verantwoordelijk is, is nog niet geïdentificeerd.

Oude Chinese remedie kon tuberculose teniet doen

Artemisia annua, also known as sweet wormwood, sweet Annie, sweet sage wort, annual mugwort [2] or annual wormwood (Chinese: pinyin), is a common type of wormwood native to temperate Asia, but naturalized in many countries including scattered parts of North America. - This fern-like shrub is beautiful and useful - Produces brilliant yellow flowers which are sure to draw the eye - Use the edible stems in salads and soups - Has a sweet, piney aroma and is fantastic in cut flower arrangements

Een eeuwenoud kruidengeneesmiddel dat door Chinese wetenschappers is ontdekt om malaria te genezen, kan ook helpen bij de behandeling van tuberculose en zelfs de weerstand tegen geneesmiddelen. Artemisinine stopt het vermogen van Mycobacterium Tuberculosis om in slaap te vallen, een stadium van de ziekte dat het gebruik van antibiotica vaak niet effectief maakt. Artemisinine is geïsoleerd van de plant Artemisia annua, zoete alsem, een kruid dat wordt gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde .

TBC duurt meestal maximaal zes maanden om te behandelen en dit is een van de belangrijkste redenen waarom de ziekte zo moeilijk onder controle te krijgen is. Het gebruik van het oude kruid kan echter van cruciaal belang zijn om de loop van de therapie te verkorten omdat het de slapende, moeilijk te doden bacteriën kan opruimen. Dit zou kunnen leiden tot verbetering van de uitkomsten van de patiënt en tot het vertragen van de ontwikkeling van resistente tbc.

Donkey Milk? What!?! We had never heard of it before either. Take a quick read of how donkey milk is helping many people with autoimmune deficiencies. You won't believe it.  #donkeymilk

Ezelinnenmelk: het oude elixer van het leven ervaart hedendaagse opleving

Ezelinnenmelk werd door de Ouden geprezen als een elixer van een lang leven, een remedie voor allerlei aandoeningen en een krachtige tonic die in staat is om de huid te verjongen. Cleopatra, koningin van het oude Egypte, baadde naar verluidt elke dag in ezelinnenmelk om haar schoonheid en jeugdige uiterlijk te behouden, terwijl de oude Griekse arts Hippocrates schreef over zijn ongelooflijke geneeskrachtige eigenschappen. Nu lijkt het erop dat interesse in ezelinnenmelk een hernieuwde belangstelling ervaart.

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN erkent dat ezelinnenmelk “bijzondere voedingsvoordelen” heeft, met een eiwitprofiel dat het misschien meer geschikt maakt voor mensen die allergisch zijn voor koemelk. Bovendien is ezelinnenmelk de meest bekende melk gelijk aan  menselijke moedermelk met hoge lactoseverhoudingen en een laag vetgehalte.

Lees ook eens:   Hartproblemen zijn momenteel in de mode? Of komt dit door het vaccin!

Het is ook rijk aan vitaminen , bevat antibacteriële middelen, naar verluidt 200 keer actiever dan in koemelk, en anti-allergenen, waarvan wordt aangenomen dat ze verantwoordelijk zijn voor het verlichten van psoriasis, eczeem, astma en bronchitis.

Roseroot, een oude remedie tegen vermoeidheid en ziekte, krijgt nieuw respect

The health benefits of Rhodiola rosea can increase energy, improve sleep, relieve stress, and so much more! Find out what else this amazing adaptogenic herb can do for your overall health!

Oude Grieken, Vikingen, blanken, prehistorische Siberiërs en Mongolen, en oude Chinese keizers werden allemaal ingenomen met de geneeskrachtige eigenschappen van het wilde kruid Rhodiola rosea (gouden wortel of roseroot). Vele eeuwen nadat het werd geïntroduceerd in Siberië, zullen mensen daar nog steeds zeggen dat degenen die Roseroot- thee drinken 100 jaar oud zullen worden. In de oudheid vonden Siberiërs de wortel zo waardevol dat ze deze zouden ruilen voor wijn, fruit en honing.

Sinds 1960 zijn er meer dan 180 studies gedaan om de werkzaamheid van roseroot in het bevorderen van gezondheid te meten. Nu laat medisch onderzoek zien dat oraal R. rosea- extract versus conventionele antidepressieve therapie van milde tot matige “depressie”.

Uit het laatste onderzoek is gebleken dat de Ouden gelijk hadden om verliefd te worden op roseroot: het werkt niet alleen bij het verminderen van sommige symptomen van depressie, maar het gaf ook “significante verminderingen van vermoeidheid, depressie en prestatieverhoudingen” in twee groepen die in een andere studie werden getest .

Oude Chinese kruidenremedie kan een oplossing zijn voor chronische pijn

Corydalis yanhusuo

Een recente studie ondersteunt de werkzaamheid van een oude Chinese kruidenremedie die al eeuwen wordt gebruikt bij de behandeling van pijn. De remedie is afkomstig van Corydalis yanhusuo, een bloeiende kruidenplant die groeit in Siberië, Noord-China en Japan. Tot nu toe zijn bijna 500 verschillende verbindingen getest op hun vermogen om pijn te verlichten.

De Corydalis yanhusuo-plant is een lid van de papaverfamilie en is gebruikt als pijnstiller voor het grootste deel van de Chinese geschiedenis; maar in tegenstelling tot opium is het medicijn een niet-verslavende analgeticum dat werkt via een verbinding die acute, inflammatoire en neuropathische of chronische pijn kan verlichten. Het onderzoek bleek vooral effectief te zijn bij letsel-geïnduceerde neuropathische pijn, die momenteel geen adequate behandeling heeft.

Wanneer de wortels van de plant worden opgegraven, gemalen en vervolgens worden gekookt in hete azijn, produceren ze dehydrocorybulbine (DHCB), dat werkt als morfine , maar niet werkt door de morfinereceptor in het menselijk lichaam. In plaats daarvan werkt het op de andere receptoren die dopamine binden.

 

Australische wetenschappers onderzoeken de medische wonderen van de oude Maden-therapie

Nee! Geen plaatje 🙂

Het gebruik van maden in medische behandelingen werd de afgelopen 1000 jaar onafhankelijk ontwikkeld over de hele wereld door verschillende oude culturen, bijvoorbeeld: de Hill-bevolking van Noord-Myanmar (Birma) en de Maya-genezers van Midden-Amerika, en de inheemse Ngemba-stam van Nieuw Zuid-Wales in Australië.

In Australië werden de madengeneesmiddelen van oude inheemse gemeenschappen weer tot leven gewekt tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. “Ze verwijderen bacteriën door ze te eten en te verteren, en door hun uitscheidingen en afscheidingen die ze in de wond plaatsen … Dus ze hebben antimicrobiële eigenschappen … Dit regelt de infectie voldoende voor het lichaam om de wond te genezen” Dr. Stadler vertelde verslaggevers .

De maden kunnen direct op wonden worden aangebracht, voor een maximum van twee tot vier dagen, met een net-dressing als een ‘vliegscherm’ om de maden op het aangetaste gebied te houden, of ze kunnen worden ‘verzegeld in een zakje met theezakjes’ en op de wond worden geplaatst, wat betekent dat ze zacht en niet-offensief kunnen worden aangebracht, “aldus Dr. Stadler. “Dit werkt omdat maden geen kauwende monddelen hebben, ze eerst het dode weefsel vloeibaar maken met uitscheidingen en vervolgens hun voedsel opzuigen,” voegde hij eraan toe. Wanneer de dode maggotdressing is verwijderd, kunnen nieuwe maden vervolgens opnieuw worden aangebracht, indien nodig.

Lees ook eens:   64 Procent van de Nederlanders kampt met vermoeidheid

Said to Cure Everything but Death, These Seeds is Ancient Miracle Cure

Black Cumin Herb Seeds (Nigella sativa)

Het zwarte komijnzaad of “Nigella Sativa” is inheems in het Middellandse-Zeegebied en werd voornamelijk als medicijn gebruikt door moslimculturen. De plant dateert echter al van vóór de opkomst van de islam en werd ook door andere niet-islamitische culturen gebruikt.

“Habbat ul Sawda” zoals de zaden in het Arabisch bekend zijn, werden door Mohammed in de Koran genoemd en er wordt gezegd dat hij heeft gezegd: “in het zwarte zaad geneest voor elke ziekte maar niet de dood.” In Arabo-islamitische cultuur zijn de zaden voorgeschreven als een geneesmiddel voor verschillende aandoeningen, waaronder koorts, astma, chronische hoofdpijn, diabetes, problemen met de spijsvertering, rugpijn, infecties en reuma. Bij uitwendig gebruik kan het helpen huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem te behandelen.

Het zaad wordt verondersteld 100 gezonde componenten te hebben en is een belangrijke bron van vetzuren, eiwitten, koolhydraten , vitamines en mineralen. Veel studies zijn de afgelopen jaren voltooid en bewijzen de sterke ontstekingsremmende respons, anti-leukemische eigenschappen, cardio-beschermende, anti-kanker, anti-diabetische, antioxiderende en immuunmodulerende eigenschappen van het zaad.

De werkzaamheid van de zwarte komijnzaadolie wordt grotendeels toegeschreven aan zijn componenten van chinonbestanddelen en essentiële oliën. Quinone bevordert een gezonde mondgezondheid en helpt bij het beheren mondziekten . Het is ook in verband gebracht met verbeterd leren en verbeterd geheugen bij oudere patiënten. De zaden helpen ook het immuunsysteem te verbeteren en helpen bij het voorkomen van kanker.

Middeleeuwse medische boeken kunnen het recept voor nieuwe antibiotica bevatten

 

Sommige middeleeuwse wetenschappers en wetenschappers kijken nu terug op de geschiedenis om aanwijzingen te vinden voor het zoeken naar nieuwe antibiotica. De evolutie van antibioticaresistente microben betekent dat het altijd nodig is om nieuwe medicijnen te vinden tegen microben die niet langer te behandelen zijn met de huidige antibiotica. Maar de voortgang bij het vinden van nieuwe antibiotica is traag. De pipeline voor het ontdekken van geneesmiddelen is momenteel geblokkeerd. De antwoorden op de antibioticacrisis waren echter te vinden in de medische geschiedenis.

Een voorbeeld is het 1000 jaar oude recept dat Bald’s ogenalve wordt genoemd uit ‘Bald’s Leechbook’, een oud-Engelse medische tekst. De ogenzalf moest worden gebruikt tegen een “wen”, wat kan worden vertaald als een varkenskot of een infectie van de wimperzak.  Styes worden vaak veroorzaakt door de bacterie Staphylococcus aureus. Methicilline-resistente Staphylococcus aureus ( of MRSA) – die resistent is tegen veel van de huidige antibiotica.

Bald’s ogenalve bevat wijn, knoflook, een Allium- soort (zoals prei of ui) en oxgall. Het recept stelt dat, nadat de ingrediënten zijn gemengd, ze negen nachten vóór gebruik in een koperen vat moeten staan. Een moderne studie toonde aan dat dit recept een krachtig antistafylococcen middel bleek te zijn, dat herhaaldelijk gevestigde S. aureus biofilms – een kleverige matrix van aan een oppervlak gehechte bacteriën – doodde in een in vitro infectiemodel. Het doodde ook MRSA in muis chronische wondmodellen.

Alvleesklierkanker behandeld met oude Chinese geneeskunde

Phellodendron Amurense stam

Phellodendron amurense , de schors van de Amur-kurkboom, wordt al duizenden jaren in de oude Chinese geneeskunde gebruikt en heeft een lange geschiedenis van genezende krachten . Doorheen de Chinese geschiedenis is het gebruikt als een van de 50 fundamentele kruiden, meestal toegediend als een pijnstiller.

Lees ook eens:   Werking mRNA vaccins vergelijkbaar met auto-immuunziekte

Moderne onderzoekers hebben ook ontdekt dat het extract van de kurkboom het vermogen had om kankerontwikkelingstrajecten te blokkeren en de littekens te remmen die voorkomen dat geneesmiddelen tegen kanker de kanker binnendringen. Phellodendron amurense voorkomt dat fibrose optreedt rond de tumor . Bovendien bleek het een enzym te onderdrukken dat verdere ontsteking in de tumoren veroorzaakt.

De oude Chinese remedie zou uiteindelijk kunnen worden geïntegreerd in de behandeling van kanker. Als een eerste stap is het extract nu beschikbaar als voedingssupplement en veilig geacht voor gebruik door kankerpatiënten.

De oude ‘plant van onsterfelijkheid’ die meer dan 50 medische aandoeningen behandelt

Badkamer, weg van huisdieren!!

Bekend als “de plant van de onsterfelijkheid” door de oude Egyptenaren, en gekoesterd door vele opeenvolgende culturen, aloë vera het nog steeds vandaag bekend om zijn vele voordelen voor de gezondheid. Al duizenden jaren wordt het gebruikt voor de behandeling van meer dan 50 medische aandoeningen, van obesitas tot brandwonden, dermatitis, zweren, astma, diabetes , acne en zelfs lepra.

Aloë Vera is ongeveer 95% water, maar de andere 5% bestaat uit extreem hoge niveaus van gezonde enzymen. De zeer speciale plant heeft meer dan 200 bioactieve stoffen, zoals mineralen, enzymen, vitaminen, aminozuren en polysacchariden, die allemaal de opname van voedingsstoffen in het lichaam verbeteren. Het is ook rijk aan calcium, ijzer, zink, magnesium, koper, kalium en mangaan.

Het heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die helpen het lichaam te ontgiften en het immuunsysteem te ondersteunen . Het bevat ook de vitamine B12, die normaal alleen wordt aangetroffen in voedingsmiddelen op basis van dieren, en het is belangrijk bij het aanmaken van nieuwe rode bloedcellen, waardoor het van onschatbare waarde is voor vegetariërs.

Het is inheems in Afrika en delen van het Midden-Oosten, maar kan in elk huis worden gekweekt en voor iedereen toegankelijk worden gemaakt. Het was en is ooit een van ’s werelds populairste en meest gebruikte remedies.

De oude kunst van smudging: van het verbannen van kwaad naar genezende kwalen

Ever since I used a smudge stick for the first time, I wanted to make my own. And yesterday, after realising our garden is full of amazing herbs, I did. Kinda proud of these beauties haha. ~ Kat, eleditor  If you want to know more about how and when to use smudge sticks, check "A Beginner's Guide to Herbs & Smudging." on #elephantjournal #ecofolks

Het verbranden van plantaardig materiaal om rook te produceren met positieve effecten wordt al sinds de oudheid toegepast. Een van de bekendste voorbeelden is het gebruik van wierook in het oude Nabije Oosten. Een ander populair voorbeeld is vervuiling, die al eeuwenlang wordt toegepast door indianen en, meer recent, in de New Age-beweging. Hoewel vlekken vaak worden uitgevoerd voor spirituele doeleinden, biedt het ook een aantal gezondheidsvoordelen.

Afgezien van geestelijke voordelen is bekend dat het smeren een aantal voordelen voor de gezondheid heeft, waarvan vele worden ondersteund door wetenschappelijke studies. Bijvoorbeeld, salierook verhoogt de zuurstoftoevoer naar de hersenen, waardoor gespannen spieren zich weer ontspannen. Het kan ook voordelen hebben voor mensen met een slechte luchtkwaliteit, verbetering van de conditie van mensen met astma, ademhalingsproblemen en algemene hoest en verkoudheid.

De rook van bepaalde soorten planten verandert de moleculaire structuur van lucht en energie, en veroorzaakt een reinigend effect.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥