26 januari 2021

 

Ouders blijven kiezen voor gebedsgenezing, tweede kind overlijdt

Ouders blijven kiezen voor gebedsgenezing, tweede kind overlijdt
Robin de Wever − 24/04/13, 12:00

© thinkstock.
Ze vertrouwen erop dat God genezing zal brengen, maar de wonderen blijven uit. Het Amerikaanse echtpaar dat in 2009 een zoontje verloor omdat het gebedsgenezing verkoos boven medische hulp wordt nu geconfronteerd met nieuwe tegenslag. Opnieuw is van hun kinderen overleden.

Twee jaar geleden werden Herbert en Catherine Schaible al veroordeeld voor dood door schuld. Een ouder blijft ernstig in gebreke als hij bij een serieuze longontsteking geen arts consulteert, oordeelde een rechter in Pennsylvania. In de rechtszaal bezworen de ouders dat zo’n drama ‘met Gods hulp’ niet nogmaals zou plaatsvinden.

De Schaibles zijn lid van een kleine conservatieve kerk die doktersbezoek in de meeste gevallen afraadt. Of de dood van de 8 maanden oude Brandon ook tot vervolging zal leiden is nog niet duidelijk. Het jongetje overleed donderdag aan de gevolgen van ernstige diarree en ademhalingsproblemen.

Medische zorgplicht geldt niet voor religieuze weigeraars
Brandons overlijden roept de vraag op of de wetgeving in Pennsylvania niet moet worden aangescherpt. Ouders moeten hun kroost medische hulp bieden – tenzij ze zich met succes beroepen op religieuze ‘vrijstelling’.

De autoriteiten hebben de Schaibles de afgelopen jaren niet extra nauwlettend gevolgd, ook al waarschuwde de districsadvocat al tijdens de rechtszaak dat ze de kans op ‘recidive’ groot achtte. In de Philadelphia Inquirer geeft de gemeente nu toe dat ze het recht had om het gezin in de gaten te houden.

https://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3431016/2013/04/24/Ouders-blijven-kiezen-voor-gebedsgenezing-tweede-kind-overlijdt.dhtml

Schandalig domme mensen!!!!!!

Waarom heeft God de mensen geneeskunde geleerd, waarom liet God de mensen ziekenhuizen bouwen?
Waarom leerde God de mensen genezen die ziek zijn?
Omdat het nodig was en is!!!!!!

Lees ook:   MAHMUT SLAAPT IN DE SPORTSCHOOL | Mertabi Sketch

Gerelateerde berichten