web analytics
...

Mens- varken Chimera Alert – Menselijk spierweefsel groeit bij volwassen varkens

Human-Pig Chimera Alert – Menselijk spierweefsel groeit bij volwassen varkens

 

“De gegenereerde intraspecies chimeren waren levensvatbaar en vertoonden een normale histologie, morfologie en functie. Menselijk: varkenschimaera’s gegenereerd met TP53-nul door mensen geïnduceerde pluripotente stamcellen leidden tot hogere chimère efficiëntie, waarbij embryo’s verzameld op embryonale dagen 20 en 27 met gehumaniseerde spieren, zoals bevestigd door immunohistochemische en moleculaire analyses. Menselijk: varkenschimaera’s kunnen de productie van exogene organen voor onderzoek en xenotransplantatie vergemakkelijken. “

Science-speak is vaak zo verwarrend dat het schijnbaar gruwelijke dingen minder maakt, maar één zin in het openingssamenvatting van een nieuwe studie springt eruit op een manier die iedereen kan begrijpen – “Mens: varkenschimaera’s.” De hersenschim (of chimaera) van de Griekse mythologie was een monsterlijk vuurspuwend hybride wezen gemaakt van delen van een leeuw, geit en slang. Moderne chimaera’s zijn wezens, organismen of weefsels die één lichaam zijn met twee sets cellen en twee verschillende sets DNA. Er ontstaat een hersenschim van het hele lichaam wanneer twee embryo’s in een zeer vroeg stadium samensmelten en de twee embryo’s zich als één wezen ontwikkelen. Dit kan bij mensen voorkomen wanneer een foetus een dode twee-eiige tweeling opneemt. Ter vergelijking: een hybride is het nageslacht van twee verschillende soorten, waarbij elk van hun cellen DNA van beide soorten bevat – muilezels (paard-ezel) en lijgers (leeuw-tijger) zijn voorbeelden.

4c9a66ba4a7df03848471043a28441b6 via Angel-Wings

Klassieke hersenschim

Chimaera’s van mens-varkens in de VS werden voor het eerst gemaakt in 2017 door menselijke cellen in varkensembryo’s te plaatsen. Bij enkele groeiden de cellen uit tot spier- en orgaancellen voordat de embryo’s werden vernietigd. Het doel was om uiteindelijk menselijke organen in varkens te laten groeien voor transplantatie, en er zouden naar verluidt meer experimenten met mens-knaagdier- en mens-chimpansee-chimeren hebben plaatsgevonden in China en Japan. Aan de andere kant zijn deze experimenten in de VS strak gereguleerd en zijn ze vrij zeldzaam. Onlangs hebben onderzoekers van de Universiteit van Minnesota zich geconcentreerd op enkele minder complexe maar net zo noodzakelijke weefselspieren ter vervanging van de spieren die verloren zijn gegaan bij ongevallen, gevechten of chirurgische ingrepen. Die focus resulteerde in de creatie van meer mens-varken-hersenschimmen met één nieuwe wending: de embryo’s mochten uitgroeien tot voldragen!

“Het is belangrijk op te merken dat we aantonen dat de menselijke donorcellen zich alleen bevinden op de plek waar de skeletspier van het varken [nu genetisch verwijderd] ooit was. De menselijke donorcellen migreren niet naar de hersenen of naar de voortplantingscellen van het varken. “

Mary Garry, universitair hoofddocent geneeskunde aan de Cardiovascular Division van de University of Minnesota en co-auteur van de studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Biomedical Engineering, antwoordt in Inverse de vraag van de chimera-olifant-in-the-room – de menselijke stamcellen werden geïmplanteerd in varkensembryo’s die de genen hadden die nodig zijn om skeletspierweefsel van varkens te ontwikkelen, verwijderd via CRISPR-genbewerking. Daardoor dwaalden ze nooit af naar de hersenen of voortplantingsorganen van de varkens. Dit waren ook volwassen stamcellen, geen embryonale stamcellen.

Weet je wat dit betekent?

Dat liet nog steeds een laboratorium achter vol met mens-varkens-hersenschimmen die rondrenden. Het transplanteren van hun menselijke spieren is technologisch nog niet haalbaar noch ethisch goedgekeurd – Garry schat dat beide zullen gebeuren in de komende 3 tot 5 jaar in de VS Hoe zit het met buiten de VS? We hebben al gezien dat regelgeving in sommige landen niet uitmaakt en dat er in bijna alle landen over geld wordt gesproken. Kunnen mens-varken-hersenschimmen al ergens anders organen leveren? Die naald beweegt snel op de kansmeter. Allerlei soorten orgaantransplantaties zijn schaars, zelfs in landen waar illegaal of op een andere manier geoogst wordt. Wegen de voordelen op tegen het risico van een onethische ontwikkeling of een accidentele ontsnapping naar de normale bevolking? Is er een verwrongen wetenschapper die als doel heeft een echte Orwelliaanse “Animal Farm” of Seinfeldian Pig Man te creëren?

Lees ook:   Chinese onderzoekers vertelden over de gevaren van pesticiden

Er zijn vreemdere dingen gebeurd … en ze zullen niet stoppen.

Bron

Edgar Cayce vertelde daar dus ook over, dat er een tijd was op aarde waarin ze speelden met dna technieken.
Die kennis hadden zij toen nml al, terwijl er een tijd kwam waarin de mens alle technologie kwijtraakte die er ooit was op aarde en ook die kennis nergens terug kon vinden.

Denken wij al enkele eeuwen dat de mensheid dommer was dan wij nu zijn… terwijl het gewoon mensen waren net als wij!
Zouden wij het besef hebben en krijgen dat de mensheid ooit veel meer kennis had dan wij zelfs nu hebben, dan zou dat veel perspectieven bieden.
Veel vragen zouden dan ook beantwoord zijn.
Vragen die men nu nog ziet als een mysterie.

Men schijnt ooit al dna bewerkingen hebben toegepast bij varkens en mensen, daarom past het zo goed om daarmee nu weer te experimenteren.
Daarom mogen moslims bv geen varkensvlees eten, omdat het een menselijk iets  bevat van lang geleden!!!
Dat is niet zomaar een opmerking geweest in het Islamitische geloof nml. Ergens bevat zoiets dan waarheid, ook al weten wij niet meer precies waarvan en waardoor.
Het is hele oude kennis die men oplepelt, maar men weet echt niet meer waarom men dat ooit vond, men noemt het nu onrein vlees. Maar dat heeft een reden en dat is niet zomaar.
Ik vind het alleen maar enorm interessant allemaal.

En als je dan denkt dat dit nieuw is, nee het is niet nieuw, het is eeuwennnnnnnnnn oud…maar dat dit nu bekend wordt, betekend dat het misschien nieuw is, maar in feite spelen ze er dan al jaren mee en zijn ze alweer veel verder dan wij mogen weten!

Lees ook:   Heeft een embryo bewustzijn?

Gerelateerde artikelen

Back to top button