web analytics
11:11 Dubbele getallen

Volledig transparante zonnecel kan van elk raam in uw huis een energiebron maken

Een onderzoeksteam van de Michigan State University heeft eindelijk een echt transparant zonnepaneel gemaakt – een innovatie die binnenkort een wereld zou kunnen inluiden waarin ramen, ruiten en zelfs complete gebouwen kunnen worden gebruikt om zonne-energie te produceren. Tot nu toe waren dit soort zonnecellen slechts gedeeltelijk transparant en over het algemeen een beetje getint, maar deze nieuwe zijn zo transparant dat ze bijna niet te onderscheiden zijn van een gewone glasplaat.

Eerdere beweringen over transparante zonnepanelen waren bedrieglijk, aangezien de aard van transparante materialen betekent dat er licht doorheen moet. Transparante fotovoltaïsche cellen zijn bijna onmogelijk, omdat zonnepanelen energie produceren door geabsorbeerde fotonen om te zetten in elektronen. Om een ​​materiaal volledig transparant te maken, zou licht ongeremd naar het oog moeten reizen, wat betekent dat die fotonen volledig door het materiaal zouden moeten gaan (zonder te worden geabsorbeerd om zonne-energie te produceren).
Dus, om een ​​echt transparante zonnecel te krijgen, maakte het Michigan State-team dit ding genaamd een transparante luminescente zonneconcentrator (TLSC), die organische zouten gebruikt om golflengten van licht te absorberen die momenteel onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Door de fundamentele problemen bij het maken van een transparante fotovoltaïsche cel uit de weg te gaan, konden de wetenschappers de kracht van infrarood en ultraviolet licht benutten. De TLSC projecteert een luminescente gloed met een omgezette golflengte van infrarood licht dat ook onzichtbaar is voor het menselijk oog. Meer traditionele (niet-transparante) fotovoltaïsche zonnecellen omlijsten het paneel van het hoofdmateriaal, en het zijn deze zonnecellen die het geconcentreerde infraroodlicht omzetten in elektriciteit.
Versies van eerdere semi-transparante zonnecellen die licht werpen in gekleurde schaduwen, kunnen over het algemeen een vaardigheid van ongeveer 7% behalen, maar de TLSC van Michigan State zal naar verwachting een topefficiëntie van 5% bereiken met aanvullende tests (momenteel bereikt de efficiëntie van het prototype slechts één procent). Hoewel cijfers als zeven en vijf procent efficiëntie laag lijken, kunnen huizen met volledig zonneramen of gebouwen gemaakt van organisch materiaal die elektriciteit verergeren en op een nuttiger niveau brengen.
Wetenschappers van het Michigan State-team zijn van mening dat hun TLSC-technologie zou kunnen variëren van industriële toepassingen tot meer beheersbare toepassingen zoals consumentenapparaten en draagbare gadgets. Hun belangrijkste prioriteiten bij het verder ontwikkelen van de technologie lijken energie-efficiëntie te zijn en een schaalbare betaalbaarheid te behouden, zodat zonne-energie kan blijven groeien als een belangrijke speler op het gebied van hernieuwbare energie.

Lees ook:   Een mens met vogelgriep?

Bron

Er zijn veel mogelijkheden om bv gas onnodig te maken…
Maar men kan ook gas nemen van dieren ontlasting…

https://nos.nl/artikel/2070546-koken-op-koeienpoep

https://www.kidsweek.nl/nieuws-dieren/dierentuinpoep-wordt-gebruikt-als-verwarming

https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/142177/van-je-eigen-poep-groen-gas-maken

Vermoedelijk dat kattenbakken gebruikt kunnen gaan worden als gasleveranciers voor je verwarming!
😉

Verder hadden we vroeger vaak boilers in de keuken voor warm water bv … was het leeg dan moest je een uur wachten voor het weer warm was…soms lastig onder de douche maar ja als het moet, moet het…

Men maakt een drama wat niet nodig is…

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button