web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Vermont stelt iedereen van 16 jaar en ouder in aanmerking voor het Covid-19-vaccin…

Vermont stelt iedereen van 16 jaar en ouder in aanmerking voor het Covid-19-vaccin … zolang ze zich ‘identificeren’ als een andere kleur dan WIT

 

De gouverneur van Vermont, Phil Scott, heeft een schijnbaar racistisch vaccin-distributiebeleid aangenomen, waardoor Covid-19-prikken beschikbaar zijn voor niet-blanke inwoners van minstens 16 jaar oud, maar het aantal schoten beperkt tot 50-plussers en hoger voor blanken.

“Als u of iemand in uw huishouden zich identificeert als zwart, inheems of een persoon van kleur (BIPOC), inclusief iemand met Abenaki of een andere First Nations-erfenis, alle leden van het huishouden die 16 jaar oud zijn,” kondigde Scott, die zich identificeert als Republikein, aan op Donderdag. En om te verduidelijken: volgens de definitie van Scott is wit geen kleur.

Vermont biedt al vaccinatieklinieken aan speciaal voor mensen uit BIPOC-huishoudens . De subsidiabiliteitscriteria van de staat zijn ook in het voordeel van bepaalde andere categorieën mensen – inclusief conventionele segmenten met hoge prioriteit, zoals school- en gezondheidswerkers – en “Engelstalige leerlingen en mensen in immigranten- / vluchtelingengemeenschappen”. Immigranten hebben ook speciale klinieken tot hun beschikking.

“We hebben nog veel meer te doen om de aanzienlijke verschillen in het aantal gevallen van Covid-19-infectie, ziekenhuisopname en sterfte onder zwarte, inheemse en gekleurde mensen uit Vermonters aan te pakken”, zei de gezondheidsdienst van de staat op haar website.

Deze gecoördineerde vaccinatie-inspanning is een belangrijke stap in het werken met en het compenseren van netwerken van vertrouwde gemeenschapspartners om enkele van de historisch meest gemarginaliseerde mensen in Vermont te bereiken.

Maar critici wezen erop dat het beschikbaar stellen van mogelijk levensreddende vaccins op basis van huidskleur zowel het 14e amendement als de Civil Rights Act van 1964, die volgens de wet gelijke behandeling vereisen, kan schenden. “Dit is niet eens in de buurt van legaal”, zei podcast-presentator Matt Walsh.

 

 

Conservatieve commentator Jeremy Frankel was het daarmee eens en zei: “Het veertiende amendement wordt hier zeker geschonden, om nog maar te zwijgen van de regelrechte immoraliteit achter zo’n belachelijke denkwijze.”

Journalist Steve Sailer zei dat een dergelijk op rassen gebaseerd bestuur niet als een verrassing mag komen van een regering die haar ideologie bekend heeft gemaakt. Hij maakte zijn punt door een nepbrief van de regering van Vermont aan blanken te schrijven: ‘Waarom gedraag je zo verrast? We zeiden dat onze hoogste prioriteit Diversity-Inclusion-Equity (DIE) is. Als we STERVEN zeiden, bedoelen we DIE. “

Vermont richtte zijn speciale, op rassen gebaseerde vaccinatieklinieken op als reactie op een brief van activisten voor “raciale rechtvaardigheid” waarin de regering werd gevraagd om voorrang te geven aan niet-blanken. “Wat we de gouverneur vragen te doen, is om de BIPOC-gemeenschap prioriteit te geven voor vaccinaties”, zei activist Mark Hughes van de Vermont Racial Justice Alliance in maart. “Periode. Hef alle andere beperkingen op. Laten we doorgaan en het werk gedaan krijgen dat moet gebeuren. “

Gouverneur Scott heeft dat verzoek nu in werking gesteld. Volgens schattingen van het US Census Bureau uit 2019 is de bevolking van Vermont van bijna 624.000 94,2% blank . Alleen Maine had een hoger percentage blanke bevolking, namelijk 94,4%.

Bron

Vreemd verhaal, maar waar zit het racisme dan in, dat blanken hem niet mogen onder de 60…daarna is iedereen blijkbaar waardeloos?
(Enge verhalen zijn dat)
Of zit het racisme hierin zodanig dat de gekleurde mens wel een vaccin krijgt en in feite het proefkonijn is?

En wat als mensen eerder sterven dankzij die vaccins????!!!
Dan is het vaccin een uitroeiing van de gekleurde medemens… en dat is zeker racisme.

Zelf geloof ik niet in racisme,… doe gewoon normaal, doe je al gek genoeg, en of iemand nu een kloten Turk is of een kloten Italiaan, dan mag ik dat zeggen, omdat ik dan toevallig weet waar diegene vandaan komt.
Alleen de Italiaan zal zich wat minder druk maken denk ik?!
Het is een lading die de mens kwijtraakt door even te kunnen schelden op een ander.
Maar dat alleen in vervelende situaties natuurlijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥