web analytics

1947 Rockefeller Patent toont oorsprong van Zika-virus

1947 Rockefeller Patent toont oorsprong van Zika-virus: en hoe zit het met die genetisch gemodificeerde muggen?

ROCK AnGel-WinGs.nl

Zoals je waarschijnlijk al hebt gehoord, heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onlangs een aankondiging gedaan waarin het Zika-virus een wereldwijd noodgeval voor de gezondheid wordt genoemd. Ze deden dit echter zonder veel details over de ziekte te geven, dus hier is wat meer informatie en antwoorden op vragen die veel mensen stellen, zoals: Waar komt het vandaan? En hebben de miljoenen genetisch gemodificeerde muggen die in deze gebieden zijn vrijgelaten er iets mee te maken?

Allereerst bestaat dit seksueel overdraagbare virus al ongeveer 70 jaar en wordt het eigenlijk door twee bedrijven op de markt gebracht, maar voordat we daarop ingaan, moeten we eerst kijken wie het patent op het virus bezit. Het is de Rockefeller Foundation.

ZIKA AnGel-WinGs.nl

 

Bron.

Zoals PBS aangeeft:

Zika is een flavivirus, dat een beetje als een soortgelijk virus is. Villen-v-virus. De meeste virussen in deze familie worden gedragen door geleedpotigen – muggen en teken. We weten al sinds 1947 van het Zika-virus, toen onderzoekers van de Rockefeller Foundation een resusaap in een kooi in het midden van het Zika-bos van Oeganda stopten. Het team hield toezicht op gele koorts. Maar ” Rhesus 766 ” zou uiteindelijk de eerste bekende drager van het Zika-virus worden. (Het blijft onbevestigd als apen of andere dieren consistente dragers – of reservoirs – voor de ziekte zijn).

Het virus wordt ook op de markt gebracht door twee bedrijven, LGC Standards (met hoofdkantoor in het VK) en ATCC (met hoofdkantoor in de VS).

Zoals Gulliaume Kress van Global Research schrijft:

De LGC Group is:

… het Britse nationale meetinstituut voor chemische en bioanalytische metingen en een internationale leider op het gebied van laboratoriumdiensten, meetstandaarden, referentiematerialen, genomics en vaardigheidstests.

Een van zijn vestigingen, LGC Standards, is:

… een toonaangevende wereldwijde producent en distributeur van referentiematerialen en bekwaamheidstestschema’s. LGC Standards, met hoofdkantoor in Teddington, Middlesex, Verenigd Koninkrijk, heeft een netwerk van toegewijde verkoopkantoren in 20 landen op 5 continenten en meer dan 30 jaar ervaring in de distributie van referentiematerialen. Deze producten en diensten van hoge kwaliteit zijn essentieel voor nauwkeurige analytische metingen en kwaliteitscontrole, zodat betrouwbare beslissingen worden genomen op basis van betrouwbare gegevens. We hebben een ongeëvenaarde breedte van ISO Guide 34 geaccrediteerde productie van referentiemateriaal in fabrieken op 4 locaties in het Verenigd Koninkrijk, de VS en Duitsland.

LGC Standards is een samenwerking aangegaan met ATCC , waarvan deze laatste is:

… de belangrijkste wereldwijde organisatie voor biologische hulpbronnen en normen waarvan de missie zich richt op de verwerving, authenticatie, productie, conservering, ontwikkeling en distributie van standaardreferentiemicro-organismen, cellijnen en andere materialen. Met behoud van traditioneel inzamelingsmateriaal ontwikkelt ATCC hoogwaardige producten, normen en diensten ter ondersteuning van wetenschappelijk onderzoek en doorbraken die de gezondheid van de wereldbevolking verbeteren.

Dit ” ATCC-LGC Partnership ” is ontworpen om:

… de distributie van ATCC-culturen en bioproducten aan life science-onderzoekers in heel Europa, Afrika en India en […] om de toegang tot de belangrijke hulpbronnen van ATCC gemakkelijker toegankelijk te maken voor de Europese, Afrikaanse en Indiase wetenschappelijke gemeenschappen door lokale voorraad van meer dan 5.000 individuele cultuuritems die worden ondersteund door ons lokale kantorennetwerk en die de beste klantenservice en technische ondersteuning bieden.

Waar passen de genetisch gemodificeerde muggen in het beeld?

Een recent artikel gepubliceerd door The Antimedia  bracht voor het eerst de aandacht van de wereld op het feit dat miljoenen genetisch gemodificeerde muggen in Brazilië waren uitgebracht. Dit is waar Oxitec in juli 2012 voor het eerst zijn grootschalige, genetisch gemodificeerde muggenkwekerij onthulde met als doel de incidentie van knokkelkoorts te verminderen.

Lees ook:   Oostvaardersplassen men wordt dus wakker

Oxitec heeft al een groot aantal genetisch gemodificeerde olijfvliegen vrijgegeven die werden gebruikt om wilde plagen te doden die gewassen beschadigen. Op de Kaaimaneilanden werden 3 miljoen GM-muggen vrijgelaten, en in dit geval werd meer dan 90 procent van de oorspronkelijke natuurlijke inheemse muggenpopulatie onderdrukt. Dezelfde resultaten werden ook gezien in Brazilië. ( bron )

Aan de andere kant van de medaille worden nu genetisch gemodificeerde muggen voorgesteld als een oplossing om de verspreiding van dergelijke virussen te stoppen. Livescience  publiceerde onlangs een artikel hierover, net als The Globe and Mail , terwijl andere mediabronnen, zoals RT- nieuws, melden dat deze GM-muggen aan het virus kunnen worden gekoppeld.

Het is hier moeilijk om feit en fictie te scheiden. Het punt is echter dat als het gaat om genetisch gemodificeerde insecten, er veel dingen zijn om je zorgen over te maken, één wezen, wat gebeurt er als iemand een hap krijgt van een van deze muggen?

“Zal hun GM-DNA in uw arm of been worden geïnjecteerd? Oxitec heeft dit bezwaar tegengegaan door te stellen dat ze alleen van plan zijn mannelijke muggen vrij te laten, die niet bijten. Dit klinkt in theorie weer goed  … maar in werkelijkheid is het sorteren van miljoenen insecten op basis van geslacht geen sinecure. En zelfs FKMCD merkt op dat, hoewel ‘alles in het werk wordt gesteld om alleen mannen vrij te laten’, Oxitec-onderzoeken aantonen dat 0,03 procent van de vrijgelaten muggen vrouw zijn. ”  -Dr. Joseph Mercola  bron )

Als je erover nadenkt, met miljoenen vrijgelaten muggen, hebben we het nog steeds over duizenden muggen die kunnen bijten. Schattingen van genetisch gemodificeerde insecten die in het milieu zijn vrijgelaten, liggen tussen 50-100 miljoen. Hoe zit het met het milieueffectrapport? En hoe zit het met het synthetische DNA van de beten? Wie houdt dit allemaal bij, en hoe volg je het precies? Waarom gaan we er gewoon vanuit dat alles in orde is, zonder enig bewijs om dit te ondersteunen?

Lees ook:   Wat de voorzitter van het Hongaarse parlement zei over de mentale problemen van Zelensky

Het potentieel bestaat voor deze genen, die van de ene plaats naar de andere springen, om menselijk bloed te infecteren door binnenkomst door huidletsels of ingeademd stof te vinden. Een dergelijke overdracht kan mogelijk schade toebrengen aan het menselijke genoom door “invoegingsmutaties” en andere onvoorspelbare soorten DNA-schade te creëren. ( bron )

Volgens Alfred Handler, een geneticus op de landbouwafdeling in Hawaï, kunnen muggen resistentie tegen het dodelijke gen ontwikkelen en vervolgens onbedoeld worden vrijgelaten. ( bron )

Todd Shelly, een entomoloog voor de landbouwafdeling in Hawaï, zei dat 3,5 procent van de insecten in een laboratoriumtest tot volwassenheid overleefde, ondanks vermoedelijk het dodelijke gen. ( bron )

Een andere factor om te overwegen is dit:

Tetracycline en andere antibiotica verschijnen nu in het milieu, in bodem- en oppervlaktewatermonsters. Deze GM muggen zijn ontworpen om te sterven in de afwezigheid van tetracycline (die in het laboratorium wordt geïntroduceerd om ze lang genoeg in leven te houden om te broeden). Ze zijn op deze manier ontworpen, ervan uitgaande dat ze GEEN toegang tot dat medicijn in het wild zouden hebben. Met blootstelling aan tetracycline (bijvoorbeeld in een meer) zouden deze mutante insecten in het wild kunnen gedijen , waardoor mogelijk een nachtmerrieachtig scenario ontstaat. bron )

Dr. Helen Wallace, directeur van GeneWatch UK, waarschuwde voor de GM fruitvliegjes die een paar jaar geleden werden vrijgegeven:

Het vrijgeven van genetisch gemodificeerde fruitvliegjes van Oxite is een zeer gebrekkige aanpak om het aantal van deze plagen te verminderen, omdat grote aantallen van hun nakomelingen zullen sterven als maden in de vrucht. Niet alleen faalt dit om het gewas te beschermen, miljoenen gg-fruitvliegmaden (de meeste dood, maar sommige levend) zullen de voedselketen binnenkomen waar ze risico’s voor de menselijke gezondheid en het milieu kunnen opleveren. Oxitec’s experimenten zouden niet mogen doorgaan totdat regels voor veiligheidstests en plannen voor etikettering en scheiding van besmet fruit grondig besproken en beoordeeld zijn. Als deze problemen worden genegeerd, kunnen telers ernstige gevolgen hebben voor de markt voor hun gewassen. bron )

Lees ook:   Verplicht gegevens achterlaten bij horeca

Het is ook belangrijk op te merken dat er geen specifiek regelgevingsproces is voor genetisch gemodificeerde insecten overal ter wereld.

Wallace verklaarde vervolgens dat:

Regelgevingsbesluiten over genetisch gemodificeerde insecten in Europa en de rest van de wereld worden beïnvloed door bedrijfsbelangen omdat het Britse biotechbedrijf Oxitec overal ter wereld is geïnfiltreerd.Het bedrijf heeft nauwe banden met het multinationale pesticide- en zaadbedrijf Syngenta. Oxitec heeft al grootschalige open releases van GM-muggen op de Kaaimaneilanden, Maleisië en Brazilië gemaakt en ontwikkelt GM landbouwplagen, samen met Syngenta. bron ) ( bron )

“Het publiek zal geschokt zijn om te horen dat GG-insecten zonder goed toezicht in het milieu kunnen worden gebracht. Belangenconflicten moeten uit alle besluitvormingsprocessen worden verwijderd om ervoor te zorgen dat het publiek een goede stem heeft over deze plannen. ”  – Dr. Helen Wallace, directeur van GeneWatch UK ( bron )

Milieu-NGO’s zoals Greenpeace suggereren dat genetisch gemodificeerde insecten onbedoelde en verstrekkende gevolgen voor het milieu en de menselijke gezondheid kunnen hebben vanwege de complexiteit van ecosystemen en het grote aantal onbekende factoren die risicobeoordeling moeilijk maken. Deze bedrijven hebben een aantal zorgen geuit, waaronder: ( bron )

  • Nieuwe insecten of ziekten kunnen de ecologische niche vullen die wordt achtergelaten door de insecten die worden onderdrukt of vervangen, wat mogelijk kan leiden tot nieuwe problemen voor de volksgezondheid of de landbouw
  • De nieuwe genen die in de insecten zijn ingebouwd, kunnen in andere soorten springen, een proces dat horizontale overdracht wordt genoemd, met onbedoelde gevolgen voor het ecosysteem
  • Uitgiften zouden onmogelijk te controleren en onomkeerbaar zijn, evenals schade aan het milieu

Een briefing van deze organisaties laat ook zien dat Oxitec probeert de regulerende processen voor GM-insecten te beïnvloeden, dat zij: ( bron )

  • Ik wil niet aansprakelijk zijn voor eventuele complicaties
  • Probeer elke regulering van genetisch gemodificeerde landbouwplagen op gewassen in de voedselketen te vermijden
  • Sluit belangrijke kwesties uit van risicobeoordelingen, zoals de impact op de menselijke gezondheid
  • Vrijgave van grote hoeveelheden genetisch gemodificeerde insecten voorafgaand aan regelgeving
  • Ondermijning van de eis om geïnformeerde toestemming te verkrijgen voor experimenten met insectensoorten die ziekten overdragen

https://www.collective-evolution.com/2016/02/04/1947-rockefeller-patent-shows-origins-of-zika-virus-and-what-about-those-genetically-modified-mosquitoes/

Zijn en bestaan er zulke slechte mensen…ja, natuurlijk bestaan ze… nog erger dan je in je stoutste dromen zult kunnen bedenken zelfs…

Het gebeurt…

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button