web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Moskou beweert dat dit het hoogtepunt is van 8 jaar Oekraïense oorlog

ce1932bce95885cbc888feded7127112 AnGel-WinGs.nlHet Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat het een einde wil maken aan het 8-jarige bloedbad in Donbass waar zowel Oekraïne als het Westen een oogje voor dichtknijpen
Moskou beweert dat dit het hoogtepunt is van 8 jaar Oekraïense oorlog
Woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Westen heeft acht jaar lang de “zee van bloed” in Donbass genegeerd terwijl het Oekraïne bewapende, en beweert nu dat Moskou de agressor was toen het tussenbeide kwam om het conflict te beëindigen, vertelde de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, donderdag aan RT.

De Russische president Vladimir Poetin kondigde donderdag in de vroege uurtjes een militaire operatie aan in Oekraïne en beweerde dat het nodig was om het buurland te demilitariseren en te de-nazificeren . Kiev beschuldigde Rusland van agressie, terwijl de VS, de EU en de NAVO het een “niet-uitgelokte” invasie noemden. Moskou houdt vol dat dit niet het geval is.

Bij de aankondiging van de operatie zei Poetin dat het “hoofddoel is om de escalatie van de oorlog die al acht jaar aan de gang is te stoppen en de oorlog te stoppen“, vertelde Zakharova aan RT in een exclusief interview.

“Rusland heeft geen enkele vorm van agressie gepleegd”, hield Zakharova vol. “Dit is nml. niet gisteren begonnen. Er is een zee van bloed die de afgelopen 8 jaar is verschenen’ , voegde ze eraan toe, verwijzend naar het conflict in de regio’s Donetsk en Lugansk, die Rusland maandag als onafhankelijke staten erkende.

Lees ook eens:   Dr. Fauci's geheime eiland van apen voor bizarre dierproeven

Het belangrijkste doel is om de escalatie van de oorlog die al acht jaar aan de gang is te stoppen, om deze oorlog te stoppen

Donetsk en Lugansk scheidden zich in 2014 af van Oekraïne, nadat de door het Westen gesteunde staatsgreep de democratisch gekozen regering in Kiev had afgezet. Zakharova merkte op dat de twee zelfbenoemde republieken acht jaar geleden een referendum hielden en zeiden dat ze niet in Oekraïne wilden blijven, maar zowel Moskou als het Westen verwierpen dit en probeerden het “gebroken” land weer samen te brengen.

Toen hem werd gevraagd naar de verklaring van president Volodymyr Zelensky dat Oekraïne vrede wilde, vroeg Zakharova zich af waarom Oekraïne zichzelf bewapende en weigerde met de Donbass te onderhandelen.

“Als Oekraïne vrede wilde, waarom hebben ze dan al deze wapens gekregen” van over de hele wereld, zei de woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken tegen RT, eraan toevoegend: “Het was duidelijk dat dit offensieve wapens waren. Tegen wie vochten ze?

Hun eigen mensen in Zuidoost-Oekraïne, en spraken vaak over het innemen van de Krim.” Het schiereiland stemde in maart 2014 om zich weer bij Rusland aan te sluiten, maar Oekraïne en zijn westerse geldschieters hebben geweigerd dit te erkennen en noemden het een ‘annexatie’.

Lees ook eens:   "Je zit diep in de problemen". Het netwerk reageerde op Zelensky's woorden over het gebruik van Storm Shadow

Zakharova merkte ook op dat de hoogste Oekraïense functionarissen de afgelopen weken openlijk en publiekelijk het idee hebben geopperd om kernwapens te verkrijgen , erop wijzend dat dit een feit was en niet iets dat door de Russische inlichtingendienst werd beweerd.

Divisies in Oekraïne gaan verder dan Donetsk en Lugansk, voegde Zakharova eraan toe en beschuldigde gewapende groepen met symbolen uit het nazi-tijdperk – zoals het beruchte Azov-bataljon – ervan invloed te hebben over een groot deel van het land.

Jarenlang, zei ze, hebben westerse media die zo bezorgd zijn over de mensenrechten in plaatsen als Zuid-Soedan en Myanmar, dit alles gezwegen en genegeerd dat er in de Donbass meer dan 13.000 mensen zijn omgekomen – veel van hen burgers.

Terwijl Rusland hen humanitaire hulp verleende, belegerde Kiev hen door handel, financiën en zelfs nutsvoorzieningen af ​​te sluiten. Zakharova merkte op dat het waterkanaal naar de Krim nu weer operationeel is nadat Oekraïne het jaren geleden “crimineel” had afgesloten.

 

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥