web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Hoe een Covid-19-vaccin ertoe kan leiden dat het virus zich verspreidt

2e1d4e89c2f078abe95a6b7c8839b101 AnGel-WinGs.nlEen vaccin dat beschermt tegen symptomen van Covid-19 zou kunnen bijdragen aan de verspreiding van de ziekte als – en dit is nog maar een als – de mensen die worden gevaccineerd,- in staat blijven om het virus te dragen. Dat is een risico dat weinig aandacht heeft gekregen temidden van de verdiende jubel over een rapport van 9 november van Pfizer Inc. en BioNTech SE dat hun kandidaat-vaccin zeer effectief lijkt te zijn.

Het is een kwestie van timing. Als iedereen in de wereld is gevaccineerd of antistoffen heeft ontwikkeld door blootstelling aan de ziekte, is er geen probleem. Maar in het begin, wanneer slechts enkele mensen worden beschermd, kunnen ze de ziekte onbewust verspreiden onder mensen die nog steeds kwetsbaar zijn. De gevaccineerde mensen zouden kunnen stoppen met het dragen van maskers en sociale afstand nemen, omdat ze zelf geen risico meer lopen. Ze zouden het SARS-CoV-2-virus kunnen dragen, zelfs als ze er niet ziek van worden.

Hoe groot een probleem dat kan zijn, is moeilijk te zeggen, omdat we niet zeker weten of geïmmuniseerde mensen in staat zijn om een ​​infectieus virus te verspreiden. Het is mogelijk dat hun antilichamen elke infectie vrij snel zullen uitroeien, dus ze kunnen viraal afval verliezen. Pfizer en de Centers for Disease Control and Prevention reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Het is ook nog niet duidelijk hoeveel bescherming het Pfizer-BioNTech-vaccin en anderen zouden bieden. De gouden standaard is het bereiken van steriliserende immuniteit, die zo sterk is dat het virus helemaal geen grip op het lichaam kan krijgen – wat betekent dat gevaccineerde mensen veilig zijn voor anderen. Het humaan papillomavirusvaccin zorgt bijvoorbeeld voor steriliserende immuniteit. Maar steriliserende immuniteit is moeilijk te bereiken met virussen zoals SARS-CoV-2, die via het ademhalingssysteem binnendringen. De enige zekere manier om te weten of het vaccin steriliserende immuniteit biedt, is om te controleren of proefpersonen die vrij zijn van Covid-19 eraan zijn blootgesteld, door hun contacten op te sporen.

Lees ook:   De zege-l- voor Rutte

Het Pfizer-BioNTech-vaccin en anderen bieden misschien alleen functionele immuniteit – mensen beschermen tegen de volledige ziekte, maar niet tegen het overdragen van het virus. Functionele immuniteit kan ook zijn wat mensen krijgen als ze door de ziekte zelf worden geïnfecteerd. Ze kunnen het weer vangen, maar zullen minder of geen symptomen hebben. We weten al dat mensen die asymptomatisch zijn, Covid-19 kunnen verspreiden. In feite is dat een van de engste kenmerken ervan.

Jason Gale van Bloomberg bracht deze kwestie ter sprake bij Paul Griffin, een professor aan de faculteit geneeskunde aan de Universiteit van Queensland in Australië. Griffin, die een onderzoeker is van vier Covid-19-vaccins die niet de Pfizer-BioNTech-vaccins bevatten, zei dat hoewel het zou kunnen blijken dat gevaccineerde mensen de ziekte kunnen overdragen, de overdracht veel waarschijnlijker is als mensen hoesten en niezen. “Dus als we klinische ziekte voorkomen, dan zal dat ook een lange weg helpen om de overdracht te verminderen, ook al is het niet echt een vaccin dat de transmissie blokkeert”, zei Griffin op 10 november.

Met andere woorden, onder de juiste omstandigheden kan en moet een vaccin de overdracht van Covid-19 onderdrukken. Maar als mensen die worden gevaccineerd, voorzichtigheid in de wind gooien, is het mogelijk dat ze veel andere mensen ziek kunnen maken.

Bron

Het is niet zomaar iets een vaccin…een vaccinatie kan virussen verspreiden in de mens waar het is ingespoten.
Je spuit virussen in iemands lichaam dat lichaam kan dat ook weer afgeven aan de buitenwereld.
Als je het dan hebt over monstervirussen etc dan zijn dit levensgevaarlijke speeltjes voor farmaceuten.
Ze beseffen soms niet goed wat ze hiermee kunnen aanrichten bv virussen die van mens naar dier en andersom kunnen overspringen.
Je gaat geen virus kweken op bv apen en dit dan bij mensen inspuiten…wat denk je wat dat kan veroorzaken zelfs?
Hoef je niet hoogbegaafd voor te zijn om dat te kunnen begrijpen wel?

Lees ook:   Moet je maar niet ziek worden!

Ook een goed artikel:

https://www.dutchnews.nl/news/2020/12/why-are-so-many-people-in-the-netherlands-opposed-to-a-covid-vaccine/

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien