web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenPolitiek-Elite

“Zeldzame” vaccinschade wordt een nationale gezondheidsnoodsituatie in het sterk gevaccineerde Peru

medical equipment medicine syringe 7bee50ed5e65577204ce533d0c96481e AnGel-WinGs.nl
Een “zeldzaam” vaccinletsel genaamd Guillain Barré-syndroom (GBS) heeft de aandacht getrokken van de Peruaanse gezondheidsautoriteiten. De Peruaanse president Dina Boluarte heeft een nationale noodtoestand van 90 dagen afgekondigd nadat in ziekenhuizen in heel Peru een “ongewone toename” van GBS was geconstateerd.
Minstens 18 van de 24 departementen van het land hebben in juni minstens één geval van GBS gezien, wat ongekend is. Sinds juni 2023 zijn er in heel Peru 182 gevallen gemeld, waarvan er 147 zijn ontslagen, 31 in het ziekenhuis blijven en vier zijn overleden.

De Peruaanse gezondheidsautoriteiten nemen de alarmerende piek in GBS serieus

Het laatste decreet van Boluarte stuurt $ 3,2 miljoen naar de ziekenhuizen om de patiëntenzorg te verbeteren en GBS-detectie- en controlemaatregelen te vergroten. Hoewel GBS niet besmettelijk is, gaan de Peruaanse gezondheidsautoriteiten snel over tot het verwerven van menselijk plasma om intraveneus immunoglobuline en menselijk albumine te produceren om GBS te helpen behandelen.
Het regeringsdecreet, gepubliceerd in de  El Peruano  (Staatscourant), waarschuwt voor een “ongewone toename” van een zeldzame ziekte in een korte tijd die de gezondheidsdiensten van het land bedreigt.

De stijging van GBS “heeft een negatieve invloed op de continuïteit van de gezondheidsdiensten, aangezien er niet genoeg strategische middelen zijn om te reageren op het volume en de complexiteit van de gevallen in de verschillende gezondheidsfaciliteiten”, waarschuwde het decreet.
GBS is een neurologische aandoening waarbij het immuunsysteem een ​​deel van het perifere zenuwstelsel aanvalt. Het begint vaak met tintelingen in de handen, voeten en het gezicht, voordat het overgaat in spierzwakte en verlamming over het hele lichaam. In ernstige gevallen kan GBS ervoor zorgen dat iemand “niet in staat is om onafhankelijk te ademen”.
Bij GBS werken immuuncellen niet goed en vallen per ongeluk de myeline-omhulsels van de perifere zenuwen aan. Volgens  Medical News Today : “De schade verhindert dat de zenuwen bepaalde informatie, zoals aanrakingssensaties, naar het ruggenmerg en de hersenen sturen. Dit veroorzaakt een gevoelloosheid. Bovendien kunnen de hersenen en het ruggenmerg geen signalen meer terugsturen naar het lichaam, wat leidt tot spierzwakte.”
GBS kan aanhoudende problemen veroorzaken, zoals bloeddrukschommelingen en onregelmatige hartritmes, evenals een trage darmfunctie en urineretentie. Ongeveer een derde van de patiënten zal ernstige zenuwpijn ervaren. Met de juiste behandeling zullen de meeste mensen herstellen van GBS, maar ze zullen waarschijnlijk een vorm van terugkerende zwakte in hun spieren hebben.

Lees ook eens:  Jacob Rothshild bespot mensen die een vaccin nemen

GBS is een bekende verwonding voor veel soorten vaccins

GBS kan optreden bij personen met een gecompromitteerd immuunsysteem na herstel van een infectie. Volgens de Mayo Clinic kunnen symptomen van GBS weken na een infectie met het griepvirus, het cytomegalovirus, het Epstein-Barr-virus, het Zika-virus of hepatitis A, B, C en E optreden. GBS is ook gekoppeld aan verschillende vaccins
. De nieuwste mRNA-vaccins, waaronder vaccins gemaakt met een adenovirus (Johnson & Johnson, AstraZeneca) en vaccins die zijn ontworpen om te beschermen tegen RSV (respiratoir syncytieel virus), zijn door regelgevers gemarkeerd omdat ze een toename van GBS veroorzaken. Het J&J covid-19-vaccin kreeg in 2021 een FDA-waarschuwingslabel om consumenten te waarschuwen voor het verhoogde risico op het ontwikkelen van GBS tot 42 dagen na vaccinatie.

Bovendien merkte de Amerikaanse Food and Drug Administration op dat GBS een mogelijk risico is van het nieuwe RSV-vaccin van Pfizer voor oudere volwassenen. Er waren twee gevallen van GBS van de 20.000 ontvangers die de experimentele prikken namen. De FDA beveelt nu aan dat artsen controleren op GBS nadat een patiënt een Pfizer RSV-injectie heeft genomen. Van de lange lijst met kindervaccinaties is ook bekend dat ze in zeldzame gevallen GBS veroorzaken.
De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) zijn zich bewust van het dodelijke en slopende GBS-risico van vaccins en verklaarden dat “zeer zelden mensen GBS hebben ontwikkeld in de dagen of weken nadat ze bepaalde vaccins hebben gekregen”. Maar net als elk ander ernstig gezondheidsprobleem dat verband houdt met vaccinatie, beweert de CDC dat de “voordelen van vaccinatie ruimschoots opwegen tegen de risico’s”. Dit geldt natuurlijk niet voor de gevaccineerde personen die GBS krijgen en niet op tijd worden behandeld of omkomen aan deze zeer ernstige vaccinatieschade. Minstens één land – Peru – neemt deze kwestie nu serieus.

 

Lees ook eens:  MH17 en Aids...
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥