...
Gezondheid & UiterlijkMaatschappij & PsychePolitiek-Elite

Vaccinrampen uit het verleden laten zien waarom het haasten van een coronavirusvaccin ‘kolossaal stom’ zou zijn

bccbc155a2c526dc5407c28729ef2783 via Angel-WingsVaccinedeskundigen waarschuwen de federale overheid tegen het overhaasten van een coronavirusvaccin voordat testen hebben aangetoond dat het zowel veilig als effectief is. Tientallen jaren geschiedenis laten zien waarom ze gelijk hebben.

FDA signaleert dat vaccin te vroeg groen licht kan geven

Hun bezorgdheid over het feit dat de FDA misschien te snel beweegt, nam toe toen FDA-commissaris Dr. Steven Hahn de Financial Times vertelde dat zijn bureau een noodtoestemming (EUA) voor een Covid-19-vaccin zou kunnen overwegen voordat de klinische onderzoeken in een laat stadium volledig zijn als de gegevens toon sterk genoeg bewijs dat het mensen zou beschermen.
Voor het Covid-19-vaccin zijn waarschijnlijk 2 doses nodig

Het Covid-19-vaccin vereist waarschijnlijk 2 doses
De commissaris heeft de bevoegdheid om toe te staan ​​dat niet-goedgekeurde medische producten worden gebruikt in geval van nood wanneer er geen geschikte of goedgekeurde alternatieven zijn. Een EUA is niet hetzelfde als volledige goedkeuring en kan worden ingetrokken.

Dat is wat er gebeurde met hydroxychloroquine en chloroquine. De FDA verleende op 28 maart een EUA aan de drugs – veel geprezen door president Donald Trump . Vervolgens heeft het zijn EUA in juni ingetrokken nadat uit onderzoeken was gebleken dat ze niet effectief waren en mogelijk ook ernstige hartproblemen konden veroorzaken.
Goedkeuring van het vaccin
Om een ​​vaccin door de FDA te laten goedkeuren , moeten wetenschappers voldoende gegevens verzamelen door middel van klinische onderzoeken bij grote aantallen vrijwilligers om te bewijzen dat het veilig en effectief is om mensen tegen een ziekte te beschermen. Zodra de gegevens zijn verzameld, besteden FDA-adviseurs er meestal maanden aan.
Het optimisme groeit voor het gebruik van noodvaccins tegen het coronavirus in 2020

Het optimisme groeit voor het gebruik van noodvaccins tegen coronavirus in 2020 02:14
Een EUA is veel sneller. Slechts één keer eerder heeft de FDA een vaccin gegeven met deze mindere standaardgoedkeuring van een EUA, maar het was in een ongebruikelijke omstandigheid. Soldaten hadden een rechtszaak aangespannen en beweerden dat een verplicht antraxvaccin hen ziek maakte, en een rechter zette het programma stop. Het ministerie van Defensie vroeg om een EUA die vervolgens de uitspraak van de rechtbank in 2005 negeerde, zodat het door kon gaan met het vaccineren van militair personeel – dit keer op vrijwillige basis.
Anders moesten vaccins het hele proces van klinische proeven en het goedkeuringsproces van de FDA doorlopen, wat maanden of jaren kan duren.
Toen het vaccinatieproces werd versneld, waren er slechte resultaten.

Het incident met de Cutter

Op 12 april 1955 kondigde de regering het eerste vaccin aan om kinderen tegen polio te beschermen. Binnen enkele dagen hadden laboratoria duizenden partijen van het vaccin gemaakt. Batches gemaakt door één bedrijf, Cutter Labs, bevatten per ongeluk levend poliovirus en het veroorzaakte een uitbraak. Meer dan 200.000 kinderen kregen het poliovaccin, maar binnen enkele dagen moest de regering het programma staken.

“Veertigduizend kinderen kregen polio. Sommigen hadden een laag niveau, een paar honderd bleven achter met verlamming en ongeveer 10 stierven”, zei dr. Howard Markel, een kinderarts, een vooraanstaande professor en directeur van het Centrum voor de Geschiedenis van de Geneeskunde aan de Universiteit van Michigan. De regering schortte het vaccinatieprogramma op totdat ze kon vaststellen wat er mis ging.

Aap problemen (aap geen app!)

Door het toegenomen toezicht werd echter geen ander probleem met het poliovaccin ontdekt.
Van 1955 tot 1963 was tussen 10% en 30% van de poliovaccins besmet met het apenvirus 40 (SV40).
“De manier waarop ze het virus zouden laten groeien, was op weefsel van apen. Deze resusaapjes werden geïmporteerd uit India, tienduizenden,” zei medisch antropoloog S. Lochlann Jain. “Ze werden door bendes opgesloten en onder die omstandigheden werden degenen die niet stierven tijdens de reis, velen ziek, en de virussen verspreidden zich snel”, voegde Jain eraan toe, die een cursus geschiedenis van vaccins doceerde aan Stanford en werkt aan een publicatie over het incident. Wetenschappers dachten ten onrechte dat het formaldehyde dat ze gebruikten het virus zou doden. “Het werd overgedragen aan miljoenen Amerikanen”, zei Jain.

Deskundigen roepen op tot een onafhankelijke commissie, los van de FDA, om Covid-19-vaccins te herzien

“Velen geloven dat deze kwestie niet voldoende werd aangepakt”, zei Jain. Sommige onderzoeken lieten een mogelijk verband zien tussen het virus en kanker. De website van de Amerikaanse Centers for Disease Control zei echter dat de meeste onderzoeken “geruststellend” zijn en geen link vinden.

Geen enkele huidige vaccins bevatten het SV40-virus, zegt de CDC, en er is geen bewijs dat de besmetting iemand heeft geschaad.

De epidemie die er nooit was!!!

In 2009 voorspelden wetenschappers een pandemie van een nieuwe griepstam, de Mexicaanse griep. Meer dan veertig jaar later noemen sommige historici het “griepepidemie die er nooit was”.
“President Ford kreeg in feite te horen van zijn adviseurs, die blik, we hebben een pandemische griep die de Mexicaanse griep wordt genoemd en die net zo erg kan zijn als de Spaanse griep”, zei Michael Kinch, een professor in de radiotherapie aan de medische faculteit aan de Washington University in St. Louis. Zijn nieuwste boek, “Between Hope and Fear”, verkent de geschiedenis van vaccins.

Lees ook:   Marine Le Pen een sterke dame!

“Ford werd overgehaald om een ​​vaccin voor te stellen dat haastig werd samengesteld. Als je zo’n spiksplinternieuwe spanningssituatie hebt, moesten ze het meteen doen,” zei Kinch.
Ford nam de beslissing om de vaccinatie verplicht te stellen.

De regering lanceerde het programma in ongeveer zeven maanden en volgens de CDC werden 40 miljoen mensen ingeënt tegen de Mexicaanse griep. Die vaccinatiecampagne werd later in verband gebracht met gevallen van een neurologische aandoening, het Guillain-Barre-syndroom genaamd, die zich kunnen ontwikkelen na een infectie of, in zeldzame gevallen, na vaccinatie met een levend vaccin.
“Helaas, als gevolg van dat vaccin, en het feit dat het zo haastig werd gedaan, waren er een paar honderd gevallen van Guillain-Barre , hoewel het niet definitief is dat ze verband hielden”, zei Kinch.

De CDC zei dat het verhoogde risico ongeveer 1 extra geval van Gullain-Barre was voor elke 100.000 mensen die het varkensgriepvaccin kregen. Vanwege deze kleine vereniging stopte de regering het programma om onderzoek te doen.
‘Het was een soort fiasco,’ zei Markel. ‘Het goede nieuws is dat er nooit een varkensgriepepidemie is geweest. Dus we waren veilig, maar dat laat zien wat er zou kunnen gebeuren.’

Toenemend wantrouwen in de VS.
Er waren verschillende incidenten nodig voordat mensen vaccins gingen wantrouwen. Zelfs nadat duizenden kinderen ziek werden van het eerste poliovaccin in 1955, toen het programma opnieuw werd gestart, zorgden ouders ervoor dat hun kinderen werden ingeënt. Ze hadden duidelijke herinneringen aan epidemieën die jaarlijks tussen de 13.000 en 20.000 kinderen verlamden. Sommigen waren zo diep verlamd dat ze zelf niet eens gemakkelijk konden ademen, en vertrouwden op machines die ijzeren longen worden genoemd om hen te helpen ademen.

“Ouders dwongen hun kinderen om naar het hoofd van de lijn te gaan om het poliovaccin te krijgen, omdat ze jarenlang elke zomer epidemieën hadden gezien en kinderen in ijzeren longen zagen, en ze waren doodsbang”, zei Markel.

Markel zei dat de houding van mensen begon te veranderen tussen 1955 en het problematische vaccinatieproject tegen varkensgriep in 1976.
“Je hebt burgerrechten, als mensen zien hoe de politie mensen in elkaar slaat op tv. Je hebt de oorlog in Vietnam waar mensen walgen van de moord. Je hebt Watergate wanneer de president letterlijk liegt, ‘zei Markel. “Dat leidde tot een echt wantrouwen jegens de autoriteiten en de federale overheid, en het breidde zich uit tot artsen en wetenschappers. En dat vorderde pas naarmate de tijd verstreek.”
Een ‘kolossaal stomme’ zet

Markel zei dat het wantrouwen van mensen in het systeem het idee doet ontstaan ​​dat de FDA dit proces zou overhaasten voordat klinische onderzoeken in een laat stadium “kolossaal stom” zijn.
“Dit is een van de meest belachelijke dingen die ik deze regering heb horen zeggen,” zei Markel. “Het enige dat nodig is, is een slechte bijwerking om in feite een vaccinatieprogramma tegen dit virus te mislukken dat we hard nodig hebben. Het is een recept voor een ramp.”
FDA-commissaris Hahn zei dat het vaccinbesluit gebaseerd zal zijn op gegevens, niet op politiek, maar Kinch deelt de bezorgdheid van Markel.
Ontvang de wekelijkse nieuwsbrief van CNN Health
Meld u hier aan om elke dinsdag de resultaten te ontvangen met Dr. Sanjay Gupta van het CNN Health-team.

“Dit zou aanzienlijke schade kunnen aanrichten”, zei Kinch. Kinch, die zelf patiënt is in een van de vaccinonderzoeken, zei dat het klinische proefproces tot het einde moet worden gevolgd. Een te vroege EUA voor een vaccin kan om een ​​aantal redenen een ‘nachtmerriescenario’ veroorzaken.
Ten eerste is het vaccin misschien niet veilig. Ten tweede: als het niet veilig is, verliezen mensen het vertrouwen in vaccins. Ten derde: als een vaccin geen volledige bescherming biedt, zullen mensen een vals gevoel van veiligheid hebben en hun risico vergroten. Ten vierde, als een ondermaats vaccin een EUA krijgt, krijgt een beter vaccin misschien nooit goedkeuring, omdat mensen terughoudend zouden zijn om zich in te schrijven voor proeven en het risico lopen een placebo te krijgen in plaats van een vaccin.
“Mensen zullen onnodig sterven als we hiermee risico’s nemen”, zei Kinch. ‘We moeten dit goed doen.’
Jamie Gumbrecht van CNN Health heeft bijgedragen aan dit verhaal

Bron

https://edepot.wur.nl/13679 = PDF over Varkensgriep of de Mex

Gerelateerde artikelen

Back to top button