web analytics
...

AstraZeneca stopte eerder deze week haar Fase 3 coronavirusvaccinonderzoek na een ernstige reactie die al dan niet door het vaccin was geïnduceerd.

  • AstraZeneca stopte eerder deze week haar Fase 3 coronavirusvaccinonderzoek na een ernstige reactie die al dan niet door het vaccin was geïnduceerd.
  • CEO Pascal Soriot besprak de kwestie in een privégesprek met investeerders en legde uit dat een vrouw in het VK die de kandidaat-vaccinatie ontving, neurologische problemen ontwikkelde. Haar toestand verbetert en er werd verwacht dat ze woensdag zou worden ontslagen.
  • Eerder deze week meldden rapporten dat de Britse vrouw mogelijk een aandoening heeft ontwikkeld die transversale myelitis wordt genoemd, en dat onderzoekers kijken of dit veroorzaakt kan zijn door het experimentele vaccin.

f05906f829c8428e408153ff1086dc0f via Angel-WingsHet AstraZeneca / Oxford coronavirus-vaccin-partnerschap is een van de koplopers in de COVID-19-vaccinrace. Oxford was een van de eerste bedrijven die veelbelovende resultaten publiceerde voor COVID-19-immuniteit, en het vaccin is een van de drie geavanceerde experimentele geneesmiddelen die fase 3-onderzoeken hebben bereikt in Amerika en Europa. AstraZeneca heeft al overeenkomsten gesloten met de Amerikaanse regering, Groot-Brittannië en andere landen om honderden miljoenen doses te verstrekken als blijkt dat het vaccin veilig en effectief is. Maar AstraZeneca moest de inentingen van fase 3 stopzettenop alle internationale testlocaties eerder deze week nadat een vrijwilliger een ernstige medische aandoening had ontwikkeld. Het is momenteel onduidelijk of de kandidaat-vaccin een bijwerking veroorzaakte of dat de diagnose van de patiënt onafhankelijk van het medicijn plaatsvond. Daarom zijn vaccinaties onderbroken, zodat experts de zaak kunnen onderzoeken en kunnen bepalen of het onderzoeksproces kan worden voortgezet. AstraZeneca legde uit dat dergelijke gebeurtenissen typerend zijn voor geneesmiddelenonderzoek, zonder uit te leggen wat er is gebeurd.

Een rapport dat daarop volgde, gaf aan dat een patiënt een aandoening ontwikkelde die transversale myelitis wordt genoemd, een ernstige ontsteking van de wervelkolom die kan volgen op een virale infectie. AstraZeneca CEO Pascal Soriot besprak de kwestie woensdag in een privéconferentie met investeerders.

Lees ook:   Hoe het lymfestelsel op natuurlijke wijze te reinigen om chronische ziekten te bestrijden

Drie investeerders tijdens de oproep deelden de opmerkingen met Stat , dat voor het eerst melding maakte van het incident dat de AstraZeneca / Oxford-proef stopte.

Soriot zei dat de deelnemer die de stopzetting van het onderzoek veroorzaakte een vrouw in het VK was die neurologische symptomen ervoer die consistent waren met transversale myelitis. De diagnose van de vrouw is niet bevestigd, maar haar toestand is verbeterd en er werd verwacht dat ze woensdag zou worden ontslagen. Transversale myelitis is een ernstige aandoening die kan leiden tot spierzwakte, pijn, blaasproblemen en zelfs verlamming, legt Stat uit. De aandoening kan in zeldzame gevallen worden veroorzaakt door vaccins en is behandelbaar.

 

Merk op dat Soriot ook bevestigde dat de vrouw het kandidaat-vaccin had gekregen en niet de ”placebo-verbinding” (?)  die in het onderzoek werd gebruikt.

De exec zei dat het onderzoek in juli al eens eerder was stopgezet tijdens een eerdere fase van het onderzoek, toen een andere patiënt neurologische symptomen ontwikkelde. Maar bij die persoon werd multiple sclerose vastgesteld, die geen verband hield met het experimentele vaccin. Een van de investeerders op de oproep zei dat de opmerkingen van Soriot bedoeld waren om investeerders gerust te stellen dat het bedrijf de veiligheid van vaccins serieus nam, en om de schade aan zijn aandelen ongedaan te maken. “Een vaccin dat niemand wil nemen, is niet erg nuttig”, zei Soriot naar verluidt.

De directeur maakte deze opmerkingen tijdens een besloten bijeenkomst en AstraZeneca moet ze nog delen met het grote publiek. Het bedrijf zei wel dat het onderzoek werd stopgezet vanwege een onverklaarbare ziekte en dat dergelijke gebeurtenissen routine zijn voor klinische onderzoeken. Maar AstraZeneca heeft nooit gezegd wat voor soort mogelijke bijwerking van het vaccin het aan het bestuderen was.

Lees ook:   Deja vu nieuws

Anderen hebben uitgelegd dat klinisch bewaarbeleid niet ongebruikelijk is in klinische onderzoeken, zoals de directeur van de National Institutes of Health, Francis Collins. Hij zei woensdag tegen een senaatspanel dat “het hebben van een klinische greep, zoals gisteren op AstraZeneca is geplaatst, vanwege een enkele ernstige bijwerking helemaal niet ongekend is. Dit gebeurt zeker bij elke grootschalige proef waar tienduizenden mensen in hebben geïnvesteerd, sommigen van hen kunnen ziek worden, en je moet altijd proberen uit te vinden: is dat vanwege het vaccin, of gingen ze die ziekte toch al krijgen? ”

Bron

Hm je krijgt een vaccin en wordt onwel, maar dat ligt dus niet aan dat vaccin, het lijkt wel of iedereen hun snapvermogens kwijt zijn?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button