web analytics
11:11 Dubbele getallen
Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

EU reageert op protesten in Iran, zegt Borrell

Borrell zegt dat de EU een reactie voorbereidt op het harde optreden in Iran

 De Europese Unie overweegt verschillende opties om te reageren op de gebeurtenissen in Iran, waar de dood van een door de zeden-politie vastgehouden meisje leidde tot massale protesten en botsingen met wetshandhavers, zei EU-diplomaat Josep Borrell.
“In de aanloop naar de Raad van ministers van Buitenlandse Zaken zal de Europese Unie doorgaan met het onderzoeken van alle opties die haar ter beschikking staan ​​om te reageren op de dood van Mahsa Amini, evenals hoe de Iraanse veiligheidstroepen reageerden op de protesten die daarop volgden.” Borrell zei in een schriftelijke verklaring.
Volgens hem is de EU van mening dat het “onevenredige gebruik van geweld” door de veiligheidstroepen slachtoffers heeft gemaakt onder de demonstranten. (Nou EU je doet dit zelf ook!)
Eerder zei de officiële vertegenwoordiger van de Europese Buitenlandse Dienst, Peter Stano, dat de Europese Commissie nog niet weet of er nieuwe EU-sancties tegen Iran zullen worden ingevoerd. Tegelijkertijd herinnerde hij eraan dat tot op heden EU-beperkingen van kracht zijn tegen 90 personen en organisaties in Iran “voor interne repressie”.
Op 13 september werd Mahsa Amini in Teheran vastgehouden door de politie en naar een van de Faraj-centra van de politie en de militaire inlichtingendienst gestuurd voor een verhelderend gesprek.
 In dit centrum kreeg het meisje volgens wetshandhavers een hartaanval, waarna ze direct naar het ziekenhuis werd gebracht. Drie dagen later, op 16 september, stierf ze.
(Uiteraard absurd wat er is gebeurd! Maar dat gebeurd daar al jaren, mensen weten dit, dus als je naar buiten gaat en je haar valt wat onder de hoofddoek uit is een vorm van protest en vaak gaat alles langzamerhand ook wat losser worden, dan kleedt men zich wat minder naar de wetten, maar uiteindelijk komt er dan weer een dag waarop iedereen weer in het gareel mee moet doen en dan moeten ze weer gehoorzamen en het haar weer strak onder de hoofddoek doen of minder make up dragen etc. Maar dat zij een hartaanval kan hebben gekregen na het vaccin, dat kan ook nog een oorzaak zijn. In Iran worden mensen nml.  ook gevaccineerd  tegen covid!)
Bewoners geven de zedenpolitie de schuld van Mahsa’s dood en zeggen dat ze stierf nadat ze geslagen was.
De dood van een jonge vrouw leidde tot massale protesten in de straten van een aantal grote Iraanse steden. Als gevolg van de botsingen vielen er slachtoffers onder de demonstranten en wetshandhavers.
Afgelopen donderdag hebben de Verenigde Staten sancties opgelegd aan de Iraanse vice-politie en zeven hoge wetshandhavers vanwege de dood van Mahsa Amini.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥