...

01 december 2021

 

De reuzen op aarde – het verhaal

The Metamorphoses Book V

Inhoud

Bk V: 1-29 Phineus zoekt wraak voor het verlies van zijn bruid

Bk V: 30-73 Het gevecht: de dood van Athis

Bk V: 74-106 De strijd: de dood van Idas, Chromis en anderen

Bk V: 107-148 Het gevecht: Lampetides, Dorylas en anderen

Bk V: 149-199 Perseus gebruikt het hoofd van de Gorgon

Bk V: 200-249 Phineus verandert in steen

Bk V: 250-293 Minerva op Helicon

Bk V: 294-331 De wedstrijd tussen de Pierides en de Muses

Bk V: 332-384 Calliope zingt: Cupido maakt Dis verliefd

Bk V: 385-424 Calliope zingt: Dis en de verkrachting van Proserpine

Bk V: 425-486 Calliope zingt: Ceres zoekt naar Proserpine

Bk V: 487-532 Calliope zingt: Ceres vraagt ​​de hulp van Jupiter

Bk V: 533-571 Calliope zingt: het lot van Persephone

Bk V: 572-641 Calliope zingt: het verhaal van Arethusa

Bk V: 642-678 Calliope zingt: Triptolemus. Het lot van de pierides

Bk V: 1-29 Phineus zoekt wraak voor het verlies van zijn bruid

Terwijl de held, de zoon van Danae , zich herinnert aan deze opeenvolging van gebeurtenissen, onder de Ethiopiërs , vullen de koninklijke zalen zich plotseling met een rel aan klachten. Het is niet het geluid van een bruiloftsfeest dat klinkt, maar dat wat het gebruik van wapens voorspelt. De festiviteiten, omgezet in plotselinge verwarring, konden worden vergeleken met een kalme zee die door de woeste woede van de wind in stijgende golven kronkelt. Phineus, de broer van de koning, is hierin de eerste, een uitbarsting van ruzie, schuddende zijn asachtige speer getipt met brons. ‘Zie,’ riep hij. Zie, ik kom hier als een wreker voor het wegvoeren van mijn bruid. Je vleugels zullen je niet helpen me te ontsnappen, en zelfs Jupiter veranderde niet in een regen van dwazen goud! ‘

Terwijl hij zich voorbereidde om de speer te gooien, riep Cepheus: ‘Wat ben je aan het doen? Broer, welke gekke gevoelens brengen je tot misdaad? Zijn dit de dank u terugkomt voor een dergelijke service? Is dit het geschenk waarmee u een vergoeding betaalt voor een hersteld leven? Als je de waarheid wilt, was het niet Perseus die haar van je afnam , maar Neptunus , de strenge god van de Nereïden , en gehoornde Jupiter Ammonen dat monster dat uit de zee kwam om zich op mijn eigen vlees en bloed te vergieten. Het was toen dat ze van je werd weggenomen, toen ze op het punt stond te sterven: maar misschien, hardhartige, dat is wat je wilt, dat ze sterft en dat je troost put uit mijn verdriet. Het is natuurlijk niet genoeg dat je haar daar hebt vastgemaakt en haar geen hulp hebt gebracht, jij haar oom en haar voorgenomen. Ben je verdrietig dat ze door iemand anders is gered en zou je zijn prijs wegnemen? Als het je zo’n geweldige prijs leek, had je haar moeten zoeken tussen de rotsen waar ze geketend was. Laat nu de man die het zocht, nemen wat hij heeft verdiend en wat werd beloofd, omdat ik dankzij hem geen kinderloze ouderdom zal hebben. Besef dat het geen Perseus is,

Bk V: 30-73 Het gevecht: de dood van Athis

Were There Giants in Ancient Ireland? | aliisaacstoryteller

Phineus zei niets, maar keerde zijn gezicht afwisselend van Perseus naar zijn broer, niet wetende of hij op de een of de ander moest richten. Hij aarzelde een tijdje en gooide zijn speer met de energie van woede, maar nutteloos, naar Perseus. Pas toen het snel in de bank was blijven hangen, sprong Perseus op van waar hij lag. Het wapen terugsturend, zou hij de vijand zijn borst hebben doorboord, als Phineus niet achter de altaren was ontweken: en (schandelijk) vond de stakker veiligheid in die schuilplaats. Niettemin was de speer niet zonder effect en raakte Rhoetusvolledig gezicht, dat onmiddellijk viel, en toen het wapen uit het bot was getrokken, schopte hij eruit en besproeide de beladen tafels met zijn bloed. Toen was de menigte mannen werkelijk in vuur en vlam en wierpen ze hun speren en er waren mensen die zeiden dat Cepheus het verdiende om te sterven met zijn schoonzoon. Maar Cepheus had de drempel al overschreden en een beroep gedaan op gerechtigheid, goed vertrouwen en de goden van vriendschap, om te getuigen dat wat werd gedaan verboden was. Oorlogszuchtige Pallas kwam en beschermde haar broer Perseus met haar schild, de aegis, en gaf hem moed.

Er was een jeugd uit India, Athis , van wie Limnaee , een nimf van de rivier de Ganges , zou zijn bevallen onder zijn glasachtige wateren. Hij was van buitengewone schoonheid, zijn zestien jaar onaangetast, versterkt door zijn rijke gewaden, gekleed in zijn militaire mantel van Tyrianpaars, omzoomd met goud. Een gouden kraag sierde zijn nek, en een gebogen kroon zijn met mirre doordrenkte haar. Hij was bedreven in het doorboren van alles met de speren die hij lanceerde, hoe afstandelijk ook, maar was nog bedrevener in het schieten met de boog. Terwijl hij de plooibare uiteinden in zijn handen bukte, sloeg Perseus hem, met een boomstam die in het midden van het altaar had gesmolten, en verbrijzelde zijn gezicht tot versplinterd bot.

Toen Lycabas , de Assyriër , het dichtst bij hem, als een vriend, en, hoogstwaarschijnlijk, een minnaar, zijn veelgeprezen gelaatsuitdrukking zag gemaskeerd met bloed, weende hij bitter voor Athis, zijn leven uitademend door die trieste wond. Hij haalde de boog op die Athis had gespannen en zei: ‘Pas jezelf aan met mij! Je zult je niet lang verheugen over de dood van een kind, een daad die meer schaamte dan lof biedt. ‘ Hij was nog niet uitgesproken toen de scherpe pijl uit de boog schoot, maar Perseus vermeed het en hij bleef aan een plooi van zijn kleding hangen. De kleinzoon van Acrisiuskeerde zich tegen dat kromzwaard, probeerde en bewezen in zijn moord op Medusa , het in zijn borst drijvend. Maar zelfs in de dood, zijn ogen falen, keek hij om zich heen naar Athis, in die sombere nacht, en viel naast hem, zorgend voor zijn troost, in de schaduwen, het feit dat hij met hem verbonden was in de dood.

Bk V: 74-106 De strijd: de dood van Idas, Chromis en anderen

When those two go at it you'd best be on the other side of the empire.

Phorbas van Syene , de zoon van Metion , en Libische Amphimedon , enthousiast om te vechten, vielen op de grond, warm en doordrenkt met bloed aan alle kanten. Ze stonden op en werden tegengehouden door het zwaard, dat Phorbas ‘keel doorboorde en de ribben van Amphimedon. Maar Perseus daagde Eurytus , zoon van Acteur, niet uit, die een strijdbijl had, met zijn kromzwaard, in plaats daarvan, een mengkom optillen, in reliëf gemaakt met decoraties en zeer zwaar in gewicht, hoog in de lucht, met beide handen, stortte hij het neer op de man, die helderrood bloed braakte en, liggend op zijn rug, sloeg de aarde met zijn hoofd. Toen Perseus ten val Polydegmon , geboren uit het bloed van koningin Semiramis , Abaris uit de Kaukasus , Lycetus van de rivier de Spercheos regio, Helices met stromend haar, Clytus en Phlegyas , en stapten op een oplopende stapel van de stervende.

Phineus durfde niet hand in hand met zijn vijand te vechten, maar gooide zijn speer, die Idas per ongeluk liet vallen, die, hoewel onvermijdelijk, geen deel aan het gevecht had en van beide kanten volgde. Hij, fel aankijkend naar Phineus, zei: ‘Sinds ik gedwongen ben om deel te nemen, Phineus, erken dan de vijand die je hebt gemaakt en betaal me wond voor wond terug!’ Hij stond op het punt de speer terug te slingeren die hij uit zijn lichaam had getrokken toen hij stervende ineenstortte, zijn ledematen gedraineerd van bloed.

Toen werd Hodites , de grootste van de Ethiopiërs naast de koning, gedood door het zwaard van Clymenus . Hypseus trof Prothoënor en Lyncides trof Hypseus. Een heel oude man, Emathion , was daar die gerechtigheid handhaafde en de goden vreesde. Hij stapte naar voren en omdat zijn leeftijd hem verhinderde om te vechten, streed hij in woorden en vervloekte hun zondige wapens. chromis onthoofde hem met zijn zwaard, terwijl hij zich met trillende handen aan het altaar vasthield, en het hoofd recht op de haard viel, en daar de half levende tong nog steeds onnauwkeurigheden uitsprak, en zijn leven verstreek in het midden van de vlammen.

Bk V: 107-148 Het gevecht: Lampetides, Dorylas en anderen

Toen vielen twee broers in de handen van Phineus . Het waren Broteas en Ammon, de beroemde boksers, die alles hadden kunnen overwinnen, als bokshandschoenen de zwaarden konden overwinnen, en Ampycus , priester van Ceres , zijn voorhoofd omhuld met witte filets. En jij Lampetides , opgeroepen, maar niet voor dit doel, die de luit speelde en het vredeswerk zong, bevolen om het feest te helpen vieren en de bruidsliederen te reciteren. pedasusschreeuwde spottend tegen hem, terwijl hij opzij stond en zijn onwerkelijke plectrum vasthield: ‘Ga de rest zingen in de Stygische tinten!’ en doorboorde zijn linkertempel met zijn mes. Hij viel en probeerde de lyrische snaren opnieuw te plukken, met stervende vingers, en sloeg een klagende toon.

Lycormas , boos, liet hem niet sterven zonder wraak te nemen. Hij pakte een zware balk van de deur aan zijn rechterkant, sloeg Pedasus , in het midden van zijn nekbeenderen, en hij viel dood neer op de grond, als een os bij het offer. Pelates , van de oevers van Cinyps , probeerde de bar van de linkerdeur te pakken en, terwijl hij dit probeerde, werd zijn rechterhand vastgemaakt door de speer van Corythus , uit Marmarica , en vastgemaakt aan het hout. Abasdoorboorde hem in de zijkant terwijl hij daar werd vastgemaakt, en hij viel niet, maar hing daar, stervend, aan de paal waaraan zijn hand werd genageld. Melaneus , een volgeling van de zaak van Perseus , werd ook gedood, en Dorylas , de rijkste man in de velden van Nasamonia , Dorylas wiens rijkdom in velden lag, dan die niemand een groter traktaat had, noch evenveel hopen kon opstapelen specerijen. Een raket vanaf de zijkant gegooid stak in zijn lies, die fatale plaats. Wanneer Halcyoneus van Bactria, de dader van de wond, zag hem naar leven snakken, zijn ogen rollend, hij zei: “Van al uw landen zult u alleen deze aarde hebben waarop u ligt!” en verliet zijn bloedloze lijk. Maar Perseus, de wreker, de afstammeling van Abas , keerde zich tegen hem de speer, trok heet uit de wond. Hij greep de neus, ging door het midden van de nek en stak voor en achter uit.

Terwijl Fortune zijn hand hielp, doodde Perseus Clytius en Clanis , geboren uit één moeder, met verschillende wonden. Een asachtige speer, vanuit zijn sterke arm, ging door beide dijen van Clytius, terwijl Clanis ‘kaak op een speer beet. Mendesian Celadon werd vermoord, Astreus , van onbekende vader en Syrische moeder, Aethion , ooit bekwaam in het vertellen van de toekomst, nu misleid door gebrek aan vooruitziendheid, Thoactes , de wapenrusting van de koning, en Agyrtes, berucht voor het vermoorden van zijn eigen vader.

Bk V: 149-199 Perseus gebruikt het hoofd van de Gorgon

The giants in Norse religion were called Jotun. The Jotun lived in one of the nine realms known as Jotunheim. A menace to both gods and humans, these massive forces of nature were too big in size and numbers to destroy so they were banished to Jotunheim by the Norse gods.

Er is nog meer te doen, ondanks wat hij heeft doorstaan: het doel van alles is om deze ene man te overweldigen. De groepen samenzweerders verzetten zich tegen hem aan alle kanten, in een zaak die in strijd is met gerechtigheid en goede trouw. Zijn vader, met hulpeloze loyaliteit, en zijn nieuwe bruid en haar moeder, ondersteunen hem naar beste vermogen en vullen het paleis met hun geschreeuw. Maar de botsing van wapens en het gekreun van de gevallenen overstemt hen, en tegelijkertijd vervuilt en doordrenkt Bellona , de godin van de oorlog, de penates , de huisgoden, met bloed, en roept hernieuwd conflict op.

Phineus en duizend volgelingen van Phineus, omringen de ene man. Speren rechts van hem, speren links van hem, vliegen dikker dan de hagel in de winter, langs zijn ogen en oren. Hij plaatst zijn rug en schouders tegen een massieve stenen kolom, en beschermd achter, keert zich naar de tegengestelde menigte mannen en weerstaat hun dreiging. De Chaonian , Molpeus , drukt hem links en rechts Ethemon , een Nabateeër. Als een tijger, aangejaagd door honger, die het brullen van twee kuddes vee in afzonderlijke valleien hoort, en niet weet waar hij liever op snelt, schoot omhoog om naar beide te snellen, dus Perseusaarzelt om rechts of links te slaan. Hij drijft Molpeus weg, doorboort hem met een wond aan het been, en is tevreden om hem te laten gaan: maar Ethemon laat hem geen tijd, en woedend en enthousiast om hem een ​​wond hoog op de nek te geven, dartelt naar hem, onvoorzichtig en gewelddadig en breekt zijn zwaard en slaat het op de uiterste rand van de kolom. Het mes is losgemaakt en fixeert zichzelf in de keel van de eigenaar. De wond die het hem geeft, is niet ernstig genoeg om zijn dood te veroorzaken, maar terwijl hij daar staat te beven en nutteloos zijn weerloze armen uitstrekt, steekt Perseus hem met het gebogen zwaard van Cyllenian Mercury .

Toen Perseus dat inderdaad zag, zouden zijn inspanningen bezwijken voor het gewicht van getallen, zei hij: ‘Omdat je het zo plant, zal ik de vijand om hulp vragen. Als hier vrienden zijn, wend je gezicht dan af! ‘ en hij hield het hoofd van de Gorgon omhoog . ‘Zoek anderen, die zich misschien zorgen maken over je wonder’, zei Thesculus , maar terwijl hij zich voorbereidde om zijn dodelijke speer te gooien, was hij bevroren, als een marmeren beeld, op heterdaad. Ampyx , naast hem, stak zijn zwaard recht naar het hart van de moedige afstammeling van Lynceus , en bij het stoten verstijfde zijn rechterhand, zonder beweging op deze manier of dat. Maar Nileus die ten onrechte beweerde dat hij uit de Nijl was geboren met zijn zeven monden, zijn schild gegraveerd met zijn zeven stromen, deels goud, deels zilver, riep ‘Perseus, zie, de bronnen van mijn volk: het zal een grote troost voor u zijn om in de dood de stille schaduwen mee te nemen, de wetenschap dat je bent gevallen tot zo’n nobele man ‘. De laatste echo van zijn stem was halverwege de vlucht afgesneden, en je zou kunnen geloven dat zijn mond nog steeds wilde spreken, hoewel het niet langer doorlatend was voor woorden.

Eryx bestrafte hen en zei: ‘Gebrek aan moed, niet de kracht van de Gorgon, bevriest je. Spring met me mee en sla deze jeugd en zijn magische wapen tegen de grond! ‘ Hij was aan zijn haast begonnen, maar de vloer hield zijn voeten vast en daar bleef hij, onbeweeglijke steen, een volledig bewapend standbeeld.

Bk V: 200-249 Phineus verandert in steen

Foto

Ze verdienden allemaal de straf die ze leden, behalve een van de krijgers van Perseus . Terwijl hij aan zijn zijde vocht , zag Aconteus het hoofd van de Gorgon en nam de vorm aan van geharde steen. Astyagessloeg hem met zijn lange zwaard en dacht dat hij nog leefde, en het mes gaf een hoog piepend geluid. Terwijl Astyages daar verbaasd stond, transformeerde dezelfde kracht hem, en hij bleef daar met een verwonderde blik op zijn marmeren gezicht. Het zou lang duren om de namen van de middelste mannen te vertellen: tweehonderd lichamen overleefden het gevecht, tweehonderd lichamen werden in steen veranderd, bij het zien van het hoofd van de Gorgon.

Nu, eindelijk, betreurt Phineus het onrechtvaardige gevecht, maar wat kan hij doen? Hij ziet de figuren in verschillende houdingen, en herkent de mannen, en roept elk bij naam op, vraagt ​​zijn hulp. Ongelovig raakt hij de dichtstbijzijnde lichamen aan. Ze zijn van marmer. Hij wendt zijn blik af van Perseus en smeekt smekend zijn handen uit ter bevestiging, zijn armen nog steeds naar hem uitgestrekt. ‘Perseus’, roept hij, ‘je hebt gewonnen! Haal dat monsterlijke ding van je weg: verwijder je hoofd van de Medusa, wie ze ook mag zijn, dat verandert mannen in steen. Haal het weg, ik smeek het je! Het was geen haat of verlangen naar macht die me tot oorlog voerde. Ik nam de armen op om een ​​bruid te winnen! Uw claim was groter door verdienste, maar de mijne door voorrang. Ik heb er geen spijt van het te hebben beëindigd. Geef me niets, behalve mijn leven, de meest vastberaden man, de rest is van jou! ‘ Dus sprekend, niet durfend naar hem te kijken naar wie hij zijn verzoek richtte, antwoordde Perseus: ‘Wees niet bang, meest laffe Phineus, ik zal zowel verlenen wat ik kan verlenen, als wat een geweldig geschenk is voor de angstigen! Je zult niet aan het zwaard lijden. Ik zal eerder ervoor zorgen dat je een duurzaam monument bent door de eeuwen heen, en je zult altijd worden gezien in het paleis van mijn schoonvader, zodat mijn vrouw troost kan vinden in het standbeeld van haar voorgenomen. ‘ Hij sprak, Phorcys ‘dochter naar waar Phineus zijn bange gezicht had gekeerd. Terwijl Phineus zijn blik probeerde af te wenden, verhardde zijn nek en werden de tranen op zijn wangen in steen. Nu bleven het bange gezicht, de smeekbede, de onderdanige handen en de slaafse uitstraling in marmer.

De zegevierende afstammeling van Abas , met zijn bruid, betreedt Argos , zijn voorouderlijke stad, en als de kampioen en vindicator van zijn grootvader Acrisius , die het weinig verdient, valt hij Proetus aan , die zijn broer vluchtig heeft gemaakt door middel van wapens, en greep zijn bolwerk. Maar noch door geweld, noch door het bezit van het bolwerk dat hij in zijn goddeloosheid had opgenomen, kon hij de felle blik van het met slangen omhulde monster overwinnen.

Ancient Civilization Of Egypt Kemet Nubia and the Pyramid architecture of Imhotep The First Architect

Toch, u, o Polydectes , koning van het kleine Seriphos , verzachtte noch door de deugd van de jongeman, zichtbaar in al zijn inspanningen, noch door zijn lijden, een harde en niet aflatende haat, en er was geen limiet aan uw ongegronde woede. Je veroordeelde de lof die hem werd gegeven en beschuldigde zijn verslag van het doden van Medusa als een leugen. ‘Ik zal je bewijzen van de waarheid ervan. Vrienden, bescherm je ogen! ‘ riep Perseus en met het gezicht van Medusa veranderde hij het gezicht van de koning in bloedeloze steen.

Bk V: 250-293 Minerva op Helicon

Tot op dit punt had Tritonian Minerva haar tijd, vrijelijk, in vriendschap, gegeven aan deze broer van haar, verwekt in een regen van goud, maar nu, omringd door gewelfde wolk, verdween ze van het eiland Seriphos en verliet Cythnus en Gyarus rechts van haar ging ze naar Thebe en Mount Helicon , de thuisbasis van de maagdelijke muzen, de zee oversteken op welke manier dan ook het snelst leek. Toen ze het bereikte, landde ze daar en sprak met de zusters, geleerd in zang, zeggend: ‘Praten over een nieuwe fontein heeft mijn oren bereikt, die eruit stroomde van onder de harde hoef van gevleugelde Pegasus , geboren uit Medusa . Dat is de reden voor mijn reis. Ik wilde deze prachtige creatie zien. Hijzelf zag ik geboren uit het bloed van zijn moeder. ‘

Urania antwoordde: ‘Welke reden u ook hierheen brengt, om ons huis te zien, godin, u bent ons dierbaar. Maar het verhaal is waar: Pegasus is de bron van onze fontein ‘, en zij leidde haar naar de heilige wateren. Pallas, lang verwonderd gekeken, naar deze stroom, gemaakt door de klap van de hoef van het paard, staarde om haar heen naar de bosjes van oude bomen, de grotten en het gras, geborduurd met ontelbare bloemen, en zei dat de dochters van Mnemosynewaren even gelukkig in hun huis en in hun bezigheden. Waarop een van de zusters antwoordde: ‘O, Tritonia, die een van onze koren zou zijn geweest, als uw deugden u niet voor grotere dingen hadden gevormd, wat u zegt is waar en u stemt terecht in met onze kunsten en onze spookplaatsen. Ons leven is gelukkig, al was het maar veilig. Maar (niets is heilig voor de goddelozen), alle dingen maken maagdelijke geesten bang. De vernietiging van Dread Pyreneus staat voor mijn ogen en mijn geest is nog niet volledig hersteld.

Die felle man had Daulis en de Phocian- velden met zijn Thracische krijgers gevangen genomen en het koninkrijk ten onrechte in handen gehad. We waren op weg naar het heiligdom op Parnassus . Hij zag ons voorbijgaan en zijn gezicht toonde blijkbare eerbied voor onze goddelijkheid, zei hij (ons kennende): ‘ Mnemonides, wacht, wees niet bang, smeek ik je, om je te beschermen tegen de regen en de neergaande lucht ”(het regende):“ De goden zijn vaak nederiger huizen binnengegaan ”. In antwoord op zijn woorden en het weer, gaven we de man onze instemming en gingen we de hal van het paleis binnen. De regen stopte, de noordenwind overwon het zuiden en de donkere wolken vluchtten uit de open lucht. We wilden gaan. Pyreneus sloot de deuren en bereidde zich voor op geweld, en we ontsnapten dat alleen door onze vleugels te nemen. Hij stond op de hoogste top, alsof hij ons zou volgen en zei: “Wat jouw weg ook is, is ook de mijne”, en wierp zich dwaas van het dak van de hoofdtoren. Hij viel hals over kop, brak zijn schedel, hamerde de grond in sterven,

Bk V: 294-331 De wedstrijd tussen de Pierides en de Muses

Three doors in this temple, two it's long talks, one small...they in truth a, giants rulled in Egypt. Qawm AD.
De muze sprak: vleugels klonken in de lucht en stemmen groetten uit de hoge takken. De dochter van Jupiter keek op en vroeg zich af waar het geluid vandaan kwam, dat zoveel op monden leek te spreken, en dacht dat het menselijk was, hoewel het vogelgezang was. Negen van hen, eksters, die alles imiteren, hadden zich in de takken gevestigd, hun lot betreurend. Terwijl ze zich afvroeg, begon de ander te spreken, godin tegen godin: ‘Versloeg in een wedstrijd, zijn ze pas onlangs toegevoegd aan de zwermen vogels. Pierus van Pella , rijk aan velden, was hun vader en Paeonian Euippewas hun moeder. Negen keer, terwijl ze beviel, riep ze negen keer naar krachtige Lucina . Gezwollen van trots op hun aantal, kwam deze menigte van dwaze zusters naar ons toe, door de vele steden van Achaia en Haemonia , en daagde ons uit voor een zangwedstrijd, zeggend: “Stop met het bedriegen van de onbenutte massa met je lege zoetheid. Als je vertrouwen in jezelf hebt, strijd dan met ons, jullie godinnen van Thespiae . We kunnen niet overtroffen worden in stem of kunst, en we zijn uw gelijken in cijfers. Als je wilt, als je verslagen bent, kun je ons de Heliconian fonteinen schenken , Hippocrene , van de nakomelingen van Medusa , en Boeotian Aganippe . Of we geven je de Emathische vlaktes tot aan het met sneeuw bedekte Paeonia ! Laat de nimfen de uitkomst bepalen. ‘

Het was beschamend om met hen te concurreren, maar het leek meer beschamend om toe te geven. De nimfen werden gekozen, en zwoeren op hun stromen om eerlijk te oordelen, en zaten op platforms van natuurlijke rots. Dan, zonder loten te trekken, zong degene die eerst de wedstrijd had verklaard, over de oorlog met de goden, valse eer aan de reuzen verlenen en de acties van de machtige godheden verminderen. Hoe Typhoeus , voortgekomen uit zijn verblijfplaats in de diepten van de aarde, de hemelse goden vervulde van angst, en hoe zij allemaal de rug toekeerden, totdat Egypte hen ontving en de Nijlmet zijn zeven monden. Ze vertelde hoe de in de aarde geboren Typhoeus daar ook kwam, en de goden verborgen zich in vermomde vormen. ” Jupiter ” zei ze, “veranderde zichzelf in een ram, het hoofd van de kudde, en zelfs nu wordt Libische Ammon getoond met gebogen hoorns. Delian Apollo verborg zich als een kraai, Bacchus , het kind van Semele , als een geit, Diana , de zuster van Phoebus , een kat, Saturnus Juno een witte koe, Venuseen vis, en Cyllenian Mercury de gevleugelde ibis. ”

Lees ook:   Het Romeinse rijk had aparte gewoonten

Bk V: 332-384 Calliope zingt: Cupido maakt Dis verliefd

‘Zoveel speelde ze op haar luit, met zangstem. Toen een beroep op ons gedaan, – maar misschien bent u niet op uw gemak, of bent u vrij om te luisteren naar een herhaling van onze muziek? ‘ ‘Stop niet’, zei Pallas , ‘maar zing je liedje opnieuw zoals je het hebt gearrangeerd!’ en zij zat tussen de lichte schaduwen van het bos. De Muse vernieuwde haar verhaal ‘We gaven onze beste zangeres aan de wedstrijd. Calliope , die opstond, met haar losse haar gebonden door klimop, probeerde de klagende snaren uit met haar vingers en begeleidde vervolgens de dwalende noten met dit lied.

“ Ceres draaide eerst de grond met een gebogen ploeg, rijpte eerst de gewassen en de opbrengst van de aarde, gaf ons eerst wetten: alle dingen zijn Ceres ‘geschenk. Mijn lied is van haar. Kon ik maar een liedje maken dat de godin waardig was! Deze godin is echt een waardig onderwerp voor mijn lied.

#History#historical#worldwar#911#NASA

Trinacris , het uitgestrekte eiland van Sicilië , was over de ledematen van de reus gestapeld en met zijn grote massa onderdrukte begraven Typhoeus , hij die had durven streven naar een plek in de hemel. Hij worstelt dat het waar is en probeert vaak op te staan, maar zijn rechterhand wordt vastgehouden door het voorgebergte van Ausonian Pelorus en zijn linkerhand door jou, Pachynus . Lilybaeum drukt op zijn benen, Etnaweegt zijn hoofd, rugliggend daaronder, Typhoeus gooit as uit zijn mond en spuwt vlam. Vaak, een worstelaar, gooit hij het gewicht van de aarde terug en probeert de hoge bergen en de steden van zijn lichaam te rollen, en dan beeft de grond, en zelfs de heer van het stille koninkrijk is bang dat hij wordt blootgesteld, en de de aarde splitste zich open in brede kloven en het licht gaf toe dat de angstige doden werden afgeschrikt.

Uit vrees voor deze ramp had de koning van het donker zijn schaduwrijk verlaten en omcirkeld in zijn strijdwagen door zwarte paarden zorgvuldig de fundamenten van het Siciliaanse land omcirkeld. Toen hij had gecontroleerd en ervan overtuigd was dat er niets instortte, gaf hij zijn angsten op. Toen zag Venus bij Eryx hem bewegen, terwijl ze op de heuvel zat, en haar gevleugelde zoon, Cupido , omhelsde en zei: ‘Mijn kind, mijn handen en wapens, mijn kracht, grijp die pijlen, die alles overwinnen, en bedenk een pad voor je snelle pijlen, naar het hart van die god voor wie het laatste deel van het drievoudige koninkrijk viel. Je overwint de goden en Jupiterhijzelf, de heren van de zee, en hun eigenlijke koning, die de heren van de zee beheerst. Waarom is Tartarus uitgezonderd? Waarom zou je het koninkrijk van je moeder en dat van jezelf niet uitbreiden? We hebben het over een derde deel van de wereld. En toch, zoals mij duidelijk is, word ik in de hemel geminacht en neemt de kracht van de liefde af met de mijne.

Zie je niet hoe Pallas en de jager Diana me verlaten? En Ceres ‘dochter , Proserpine, zal een maagd zijn als we het toestaan, omdat ze hoopt op hen te zijn. Maar jij, als je geniet van ons gedeelde koninkrijk, kun de godin met haar oom paren. ‘ Dus sprak Venus: hij maakte zijn pijlkoker ongedaan en op bevel van zijn moeder nam hij een pijl, één uit duizend, en niemand was scherper, zekerder of beter gehoorzaam aan de boog. Toen boog hij de buigzame uiteinden tegen zijn knie en sloeg met zijn pijl met weerhaken Dis in het hart. ‘

Bk V: 385-424 Calliope zingt: Dis en de verkrachting van Proserpine

“Niet ver van de muren van Enna , is er een diepe poel. Pergus is de naam. Caÿster hoort niet meer liedjes dan opstijgen uit de zwanen op zijn glijdende golven. Een bos omcirkelt het water, omringt ze aan alle kanten en de bladeren fungeren als een sluier en verdrijven Phoebus ‘schachten. De takken geven het koelte, en de vochtige grond, Tyrische paarse bloemen: daar is het de eeuwige lente. Terwijl Proserpinespeelde in deze open plek, en verzamelde viooltjes of stralende lelies, terwijl ze met meisjesachtige voorliefde de plooien van haar toga en haar mand vulde en probeerde haar metgezellen te overtreffen in haar plukken, Dis, zag haar bijna meteen, waardeerde haar, nam haar: zo snel als dit, is liefde. De bange godin roept naar haar moeder, naar haar vrienden, vooral naar haar moeder, met ergerlijke mond. Omdat ze haar jurk bij de opening had gescheurd, vielen de bloemen die ze had verzameld uit haar losse tuniek, en zelfs hun verstrooiing veroorzaakte haar maagdelijke tranen. De ravisher sloeg zijn strijdwagen op en drong aan op de paarden, noemde ze bij naam, schudde de schaduwrijke, donker geverfde, teugels over hun nek en manen, door diepe poelen, zeggen ze, en de zwavelachtige stinkende moerassen van de Palici , geventileerd vanuit een spleet van de aarde, naar Syracuse waar de Bacchiadae , een volk geboren uit Corinth tussen twee zeeën, legde hun stad tussen ongelijke havens.

Tussen Cyane en Pisaean Arethusa is er een baai omsloten door smalle armen. Hier woonde Cyane , het meest bekend van de Siciliaanse nimfen, van wie de naam van de bron ook werd ontleend. Ze liet zich vanaf het zwembad tot aan haar middel zien en herkende de godin, riep Dis: ‘Nee’ en ‘Ga niet verder!’ ‘Je kunt niet Ceres ‘ zoon zijn tegen haar wil: het meisje had gevraagd moeten worden en niet misbruikt. Als ik het goed vind om kleine dingen met geweldige te vergelijken, Anapiswaardeerde me en ik trouwde hem, maar ik werd overtuigd door gepraat en niet door angst. ‘ Sprekend strekte ze haar armen langs haar uit en blokkeerde hem. De zoon van Saturnus kon zijn toorn nauwelijks bedwingen en drong aan op de gevreesde paarden, hij draaide zijn koninklijke scepter met krachtige arm en dook hem door de bodem van het bad. De doorboorde aarde maakte een weg naar Tartarus en slikte de langwerpige strijdwagen in het midden van de afgrond. ‘

Bk V: 425-486 Calliope zingt: Ceres zoekt naar Proserpine

“ Cyaan , treurend om de verkrachting van de godin en de minachting voor de heiligheid van haar fontein, verzorgde een ontroostbaar verdriet in haar stille hart en verdween geheel van verdriet. Ze smolt in die wateren waarvan ze de grote godin was geweest. Je zou kunnen zien dat haar ledematen zacht worden, haar botten soepel lijken, haar nagels hun hardheid verliezen. Allereerst lossen de slankste delen op: haar schemerige haar, haar vingers en tenen, haar voeten en enkels (omdat het geen grote transformatie is van fragiele ledematen naar koel water). Vervolgens glijden haar borst en rug, schouders en flanken weg en verdwijnen in dunne stromen. Eindelijk stroomt het water in haar verwoeste aderen en blijft er niets over dat je kunt aanraken.

Nat Geo. Unearthing the Giant pic

Ondertussen zoekt de moeder , angstig, tevergeefs naar het dienstmeisje, door heel de aarde en de zee. Noch de komst van met dauwharige Aurora , noch Hesperus vindt haar rustend. Dennen fakkels aansteken met beide handen bij het vuur van de Etna , ze dwaalt, onrustig, door de bittere duisternis, en wanneer het vriendelijke licht de sterren heeft gedimd, zoekt ze nog steeds haar kind, van het opkomen van de zon tot het ondergaan van de zon .

Ze merkte dat ze dorstig en moe was van haar inspanningen en had haar lippen bij geen van de bronnen bevochtigd, toen ze toevallig een hut met een rieten dak zag en op de bescheiden deur klopte. Bij dat geluid kwam een ​​oude vrouw tevoorschijn en zag de godin, en toen ze om water vroeg, gaf ze haar iets zoets gemaakt met gemoute gerst. Terwijl ze dronk wat haar een uitslag was gegeven, stond de jongen met de vuile mond toe te kijken en beschimpte haar en noemde haar hebzuchtig. De godin was beledigd en gooide de vloeistof die ze nog niet had gedronken, vermengd met de korrels gerst, in zijn gezicht. Zijn huid, die het absorbeerde, werd bevlekt en waar hij ooit armen had, had hij nu benen. Een staart werd toegevoegd aan zijn veranderde ledematen en hij kromp in een kleine vorm, zodat hij geen grote macht heeft om te schaden. Hij is als een mindere hagedis, een newt, van kleine omvang. De oude vrouw vroeg zich af en huilde en probeerde het wezen aan te raken, het rende van haar weg en zocht een plek om zich te verbergen. Het heeft een naam die past bij zijn overtreding,stellio , zijn lichaam speelde met verschillende vlekken.

Het zou te lang duren om te vertellen door welke landen en zeeën de godin ronddoolde. Ze doorzocht de hele aarde en slaagde er niet in haar dochter te vinden: ze keerde terug naar Sicilië, en terwijl ze van eind tot eind overstak, kwam ze naar Cyane , die als ze niet was veranderd alles zou hebben verteld. Maar hoewel ze dat wenste, had ze geen mond of tong, noch iets om mee te praten. Toch onthulde ze duidelijk bewijs, bekend bij de moeder, en toonde Persephone’s lint, toevallig gevallen in de heilige plas. Zodra ze het herkende, scheurde de godin haar verwarde haar en sloeg haar borst opnieuw en opnieuw met haar handen, alsof ze eindelijk de verkrachting begreep. Ze wist nog niet waar Persephone was, maar veroordeelde alle landen en noemde ze dankbaar en onwaardig aan haar gift van maïs, Sicilië, vooral Trinacria , waar ze de sporen van haar verlies had ontdekt.

Dus op die plaats brak ze met wrede handen de ploegen die de grond opdaagden, en in haar woede verwoestte ze de boeren en het vee in hun velden en beval ze het altijd gelovige land om te falen, en verwende het zaaien. Over de vruchtbaarheid van dat land, wereldwijd geprezen, werd gesproken als een fictie: de gewassen stierven als jonge scheuten, vernietigd door te veel zon en vervolgens door te veel regen. Wind en weer schaden hen, en hongerige vogels verzamelden het verspreide zaad. Distels en darnel en koppig gras hebben de tarweoogst geruïneerd. ‘

Bk V: 487-532 Calliope zingt: Ceres vraagt ​​de hulp van Jupiter

“Toen tilde Arethusa , ooit van Elis , van wie Alpheus hield, haar hoofd uit haar plas en veegde het natte haar van haar voorhoofd, zeggende: ‘O grote godin van de gewassen, moeder van die maagd zocht de hele aarde door, eindig je vruchteloze inspanningen, en maak jezelf niet zo diep boos op het getrouwe land. Het land verdient het niet: het heeft zich tegen zijn wil opengesteld voor verkrachting. Het is niet mijn land, ik bid voor: ik kwam hier als een vreemdeling. Pisa is mijn land en Elis is mijn bron. Ik ben een buitenlander op Sicilië, maar zijn grond is meer voor mij dan andere landen. Hier is mijn thuis: hier zijn mijn huishoudelijke goden . Meest zachte, bewaar het. Een geschikte tijd zal voor mij komen om je te vertellen, hoe ik uit mijn land ben verhuisd en naar Ortygia kwam , over zo’n grote zee, wanneer je vrij bent van zorg en gelukkiger gelaat. De gespleten aarde wees me een weg en gleed onder de diepste grotten, hier, hief ik mijn hoofd op en zag de onbekende sterren.

Daily Picdump (21 Pics)

Dus terwijl ik onder de grond gleed, tussen Stygische stromen, met deze ogen, zag ik je Proserpine. Ze was inderdaad bedroefd, maar hoewel haar gezicht nog steeds angstig was, was ze toch een koningin, de grootste in de wereld van schaduwen, toch de krachtige partner van de koning van de hel! ‘ De moeder was verbluft om deze woorden te horen, alsof ze versteend was, en was lange tijd als iemand die door de bliksem werd getroffen, totdat de klap van diepe verbazing diepe verontwaardiging werd. Ze steeg in haar strijdwagen op naar de rijken van de hemel. Daar, haar hele gezicht vertroebeld van haat, verscheen ze voor Jove met verwarde haren.

‘Jupiter, ik ben naar je toe gekomen om smeekbede voor mijn kind en voor je eigen’ riep ze. ‘Als de moeder geen gunst bij u vindt, laat de dochter u dan bewegen en laat uw bezorgdheid om haar niet minder zijn, smeek ik u, omdat ik haar heb gebaard. Ziet u, de dochter die ik zo lang heb gezocht, is gevonden, als u het noemt om haar zekerder te verliezen, als u het noemt alleen maar om te weten waar ze is. Ik kan het feit dat ze is verkracht verdragen, als hij haar maar terug zal brengen! Een spoiler is het niet waard om de echtgenoot van je dochter te zijn, zelfs als ze niet langer mijn dochter is. ‘ Jupiter antwoordde: ‘Ons kind is een belofte en een aanklacht, tussen ons, u en ik. Maar als we maar bereid zijn de dingen de juiste naam te geven, is de zaak geen belediging op zich: de waarheid is dat het liefde is. Hij zou geen schandelijke schoonzoon voor ons zijn, als je het maar zou wensen, godin. Wat is het geweldig om de broer van Jupiter te zijn, ook al ontbreekt de rest! Waarom, wat als er helemaal niets ontbreekt, behalve wat hij mij veel gaf? Maar als je zo’n groot verlangen hebt om ze te scheiden, Proserpine zal naar de hemel terugkeren, maar op slechts één voorwaarde, dat geen voedsel haar lippen heeft aangeraakt, want dat is de wet, bepaald door het lot . ‘ ”

Bk V: 533-571 Calliope zingt: het lot van Persephone

Absolutely massive collection of Character Art - Imgur

‘Hij sprak en Ceres wist zeker dat ze haar dochter terug zou krijgen. Maar het lot liet het niet toe, want het meisje had haar snel gebroken, en dwalend, onschuldig, in een goed onderhouden tuin, had ze een rood-paarse granaatappelvrucht neergehaald, hangend aan een boom, en zeven zaden van zijn gele schil, kneep ze in haar mond. Ascalaphus was de enige die het zag, die naar verluidt Orphne droeg voor haar Acheron , in het donkere bos, niet de minst bekende van de nimfen van Avernus. Hij zag en door zijn wrede onthulling de terugkeer van Proserpine voorkomen. Toen treurde de koningin van Erebus en veranderde de informant in een vogel van slecht voorteken: ze sprenkelde zijn hoofd met water uit de Flegethon en veranderde hem in een bek, verenkleed en een paar grote ogen. Hij verliest zijn eigen vorm en wordt bedekt door zijn tawny vleugels, en ziet eruit als een hoofd en lange, gebogen klauwen. Hij roert nauwelijks de veren die op zijn stilstaande vleugels groeien. Hij is een verfoeilijke vogel geworden, een boodschapper van toekomstige rampen, de krijsende uil, overdag schor, een angstig voorteken voor sterfelijke wezens.

Hij kan inderdaad zijn straf verdienen vanwege zijn onthulling en zijn woorden. Maar waarom hebben jullie, Siren , vaardig in zingen, dochters van Acheloüs , de veren en klauwen van vogels, terwijl je nog steeds menselijke gezichten draagt? Is het omdat je tot de metgezellen behoorde, toen Proserpinede bloemen van de lente verzameld? Toen je tevergeefs naar haar op het land had gezocht, wilde je de golven op kloppende vleugels oversteken, zodat de wateren ook van je problemen op de hoogte zouden zijn. De goden waren bereid en plotseling zag je je ledematen bedekt met gouden veren. Maar zodat uw lied, zoet geboren in onze oren, en uw rijke vocale gave, niet verloren mag gaan met uw tong, bleef elk maagdelijk gezicht en elke menselijke stem.

Nu verdeelt Jupiter , tussen zijn broer en rouwende zus, het jaar van omschakeling gelijk. En nu brengt de godin, Persephone, de goddelijkheid van de twee koninkrijken, zoveel maanden door met haar moeder, zoveel maanden met haar man. Het aspect van haar gezicht en geest verandert in een oogwenk. Nu ziet de godin er blij uit dat zelfs Dis kon zien dat ze zo verdrietig was. Net zoals de zon, eerder verborgen door wolken van regen, erdoorheen wint en de wolken verlaat. ‘

Bk V: 572-641 Calliope zingt: het verhaal van Arethusa

‘ Ceres , nu vriendelijk, gelukkig bij de terugkeer van haar dochter, vraagt ​​wat de oorzaak van je vlucht was, Arethusa , en waarom je nu een heilige fontein bent. De wateren vallen stil, terwijl hun godin haar hoofd uit de diepe poel optilt en het water uit haar zeegroene lokken wringt, vertelt ze over de vroegere liefde van die rivier van Elis .

‘Ik was een van de nimfen die in Achaia woonden ,’ zei ze, ‘geen van hen wilde meer door het bos reizen, geen van hen wilde meer de netten uitzetten. Maar hoewel ik nooit roem zocht voor mijn schoonheid, hoewel ik draadachtig was, was mijn naam, de schoonheid. Noch gaf mijn uiterlijk, te vaak geprezen, mij vreugde. Ik bloosde als een eenvoud in de gaven van mijn lichaam, die dingen waar andere meisjes zich in verheugen. Ik vond het zondig om te behagen.

Who were the nephilim ?  The word nephilim appears twice in the Old Testament of the Bible.  They are first mentioned in chapter 6 of the ...

Moe (ik herinner het me) kwam ik terug van de Stymphalianbossen. Het was heet en mijn inspanningen hadden de hitte verdubbeld. Ik kwam naar een rivier, zonder een rimpel, haastte me voort zonder een gemompel, duidelijk naar zijn bed, in wiens diepten je elke kiezelsteen kon tellen: je zou nauwelijks denken dat het beweegt. Zilverachtige wilgen en populieren, gevoed door het water, gaven een natuurlijke schaduw aan de glooiende oevers. Ik naderde mijn tenen en doopte tot mijn knieën, en niet tevreden daarmee kleedde ik me uit, en legde mijn lichte kleren aan een hangende wilg en stortte me naakt in de stroom. Terwijl ik het water voor me verzamelde en spetterde, op duizend manieren rond gleed en mijn armen uitstrekte om het water van hen af ​​te schudden, dacht ik dat ik een gemompel onder de oppervlakte hoorde, en uit angst sprong ik naar de dichtstbijzijnde oever van de vloed.

‘Waar snelt u naar, Arethusa?’ Alpheus riep vanuit de golven. ‘Waarom haast je je?’ Hij riep me opnieuw met een schelle stem. Precies zoals ik was, vluchtte ik, zonder mijn kleren (ik had mijn kleren aan de andere oever achtergelaten): des te heftiger hij achtervolgde en brandde, en naakt, leek ik gereed voor hem. Dus rende ik, en dus volgde hij wild, terwijl duiven uit een havik vliegen op flikkerende vleugels, zoals een havik wordt gebruikt om angstige duiven te achtervolgen. Zelfs voorbij Orchemenus rende ik nog steeds, door Psophis en Cyllene , en de ruggen van Maenalus , door kou Erymanthus , Elis , hij was niet sneller dan ik. Maar ik kon de koers niet blijven, omdat hij ongelijk van kracht was: hij was geschikt voor niet-aflatende inspanningen. Maar toch, over de vlakten, over met bomen bedekte bergen, door rotsen en rotsen, en waar geen pad was, rende ik. De zon was achter me. Ik zag een lange schaduw uitstrekken voor mijn voeten, tenzij het mijn angst was die het zag, maar ik was zeker bang voor het geluid van voeten en de diepe ademhalingen uit zijn mond brachten de linten in mijn haar in beweging. Moe van de inspanning om hem te ontsnappen, schreeuwde ik: ‘Help me: ik zal worden genomen. Diana, help degene die je wapens voor je droeg, die je vaak je boog gaf om te dragen, en je pijlkoker met al zijn pijlen! ‘ De godin was ontroerd en wierp een ondoordringbare wolk over me heen.

la marzulli nephilim | ENOCH – The Annunaki, Watchers, Nephilim, The Great Pyramid. To ...

De riviergod omcirkelde de verhullende mist en zocht in onwetendheid naar de holle mist. Twee keer, zonder begrip, liep hij de plaats rond, waar de godin me had verborgen, en riep tweemaal ‘ Arethusa, O Arethusa! ‘ Welke ellendige gevoelens waren de mijne dan? Misschien hebben degenen die het lam heeft wanneer het de wolven hoort die rond de hoge vouw huilen, of de haas, die, verborgen in de scharen, de honden vijandige snuiten ziet en niet durft een beweging van zijn lichaam te maken? Hij ging niet ver: hij zag verder geen sporen van mijn sporen: hij observeerde de wolk en de plaats. Koud zweet gutste langs mijn gevangen ledematen en donkere druppels druppelden uit mijn hele lichaam. Overal waar ik mijn voet bewoog, verzamelde zich een plas en er druppelde vocht uit mijn haar, en sneller dan ik nu het verhaal kan vertellen, veranderde ik in vloeistof. En inderdaad, de riviergod zag zijn liefde in het water en veranderde de gedaante van een man die hij had aangenomen, keerde terug naar zijn eigen waterige vorm en mengde zich met de mijne. De Deliaanse godin splitste de aarde en stortte in geheime grotten, ik werd hier naar Ortygia gebracht , mijn dierbare, omdat het dezelfde naam heeft als mijn godin, de oude naam, voor Delos, waar ze werd geboren, en dit was de eerste plaats om mij te ontvangen, in de heldere lucht. ‘ ”

Bk V: 642-678 Calliope zingt: Triptolemus. Het lot van de pierides

“Dat was zover als Arethusa ging. De godin van alles wat vruchtbaar is, maakte tweelingdraakjes vast aan haar wagen, die ze met het bit, tussen hun tanden, in bedwang hield en door de lucht, tussen hemel en aarde werd gedragen. Ze bereikte Eleusis , bij Athene , stad van Tritonian Minerva , en gaf haar snelle wagen aan Triptolemus , en beval hem de zaden te verspreiden die ze gaf, deels in onbebouwde grond, deels in teruggewonnen velden, nadat ze lange tijd braak had gelegen.

Nu werd de jeugd hoog over Europa en Azië gedragen. Hij draaide zijn gezicht naar Scythia waar Lyncus koning was. Hij stond voor de huisgoden van de koning . Hem werd gevraagd hoe hij daar was gekomen, en de reden voor zijn reis, zijn naam en zijn land. Hij zei: ‘Athene, de beroemde stad, is mijn thuis, Triptolemus, mijn naam. Ik ben niet per schip, op zee of te voet over land gekomen. De heldere lucht scheidde voor mij. Ik breng je de geschenken van Ceres. Als je ze door de brede velden verspreidt, krijg je vruchtbare oogsten terug en rijpende gewassen. ‘ De barbaar was jaloers. Zodat hij de auteur van zo’n groot geschenk kon zijn, ontving hij hem als een gast, maar viel Triptolemus aan met een zwaard, terwijl hij in diepe slaap was. Terwijl hij probeerde de borst van de jeugd te doorboren, veranderde Ceres de koning in een lynx en beval vervolgens de jeugd, van Athene, de stad Mopsopus , om het heilige team door de lucht terug te drijven. ‘

‘Dus eindigde het zingen, van de grootste van onze zangers, en de nimfen, met één harmonieuze stem, zeiden dat de godinnen van Helicon de eer hadden aangenomen. Toen de verliezers misbruik naar ons gooiden, zei ik: ‘Ziend dat je genoeg straf verdient voor je uitdaging, en nu scheldwoorden toevoegt aan je misdrijf, en aangezien ons geduld niet onbeperkt is, zullen we je straffen en volgen waar woede wordt gevraagd ons. ‘De Emathideslachte en maakte deze dreigende woorden belachelijk, maar terwijl ze probeerden te spreken en ons met onbeschaamde handen aanvielen en een grote schreeuw riepen, zagen ze veren van onder hun nagels opspringen en bedekten hun armen over de veren. Iedereen zag de mond van de volgende verharden tot een stevige bek en een nieuwe vogel ging de bomen in. Toen ze hun borsten van verdriet wilden slaan, hingen ze in de lucht, opgetild door de beweging van hun armen, nu eksters, de lasteraars van het bos. Zelfs nu, als vogels, blijft hun vroegere welsprekendheid, hun rauwe gruwelijkheid en hun monsterlijke vermogen tot gekakel. ‘

https://www.yorku.ca/pswarney/Texts/ovid-met-5.htm#_Toc64106308

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten