web analytics
11:11 Dubbele getallen
Corona & VirussenPolitiek-Elite

Corona veroorzaakt suikerziekte

Ook nieren, hersenen en andere organen raken geïnfecteerd door COVID-19
Intussen werd ook duidelijk dat het SARS-CoV-2 virus het niet alleen op longen, luchtwegen en bloedvaten heeft gemunt.
Ook nieren, hersenen en vele andere weefsels en organen kunnen door het virus worden geïnfecteerd.

https://www.gezondheidsnet.nl/diabetes/antibiotica-verhoogt-de-kans-op-diabetes

Deense onderzoekers hebben een verband gevonden tussen het gebruik van antibiotica en diabetes type 2.

 

Overgevoeligheid. Niemand is van nature overgevoelig voor een antibacterieel middel, maar je kunt er wel overgevoelig voor worden. Dit kan ontstaan ​​als iemand in aanraking is gekomen met een kleine hoeveelheid van een antibacterieel middel. Daarom wordt de overheid de aanwezigheid van zelfs sporen van een antibacterieel in voedingsmiddelen (bijvoorbeeld melk) vermeld. Sensibilisatie kan optreden na zowel oraal als parenteraal gebruik, maar vooral bij lokaal gebruik bestaat een grote kans op sensibilisatie. Daarom wordt het uitwendig gebruik van antibacteriële middelen die ook inwendig kunnen worden gebruikt sterk afgeraden. Als iemand overgevoelig is voor een antibacterieel middel, is hij dat meestal voor alle antibacteriële middelen uit die groep. We noemen dat onderwerp kruisovergevoeligheid.
diarree . Antibacteriële middelen met een breed werkingsspectrum maken geen onderscheid tussen de voor de mens veroorzaakte bacteriën en de ziekmakende bacteriën. Breedspectrumantibiotica kunnen de nuttige darmbacteriën aantasten, veroorzaken diarree. Daarnaast kunnen er in het lichaam micro-organismen aanwezig zijn die ongevoelig zijn voor de werking van het breedspectrumantibioticum, resulterend het natuurlijk evenwicht in het lichaam wordt verstoord. Deze ongevoelige micro-organismen (bijvoorbeeld schimmels van gisten) kunnen gaan groeien omdat de normale concurrentie wegvalt, zodat onbedoeld een ontstaan ​​ontstaat. Wij noemen dit een superinfectie.

Ook de betacellen aangetast?
Er is nog best veel discussie over ten aanzien van de gebruikte technieken, maar het lijkt erop dat de menselijke betacellen de voor COVID-19 noodzakelijke onderdelen bezitten om naar binnen te komen, de betacel te ontregelen en ziek te maken: de ACE-2 receptor, het TMPRSS2 enzym en neuropilin 1 (NRP1) (9-11). Ook kan het virus zich in betacellen vermenigvuldigen (12). Deze laboratoriumstudies werden ondersteund door wat in de kliniek werd gezien: er bleken van de mensen met diabetes die werden opgenomen veel mensen ook een ernstige diabetische ketoacidose (DKA) te geven. Dat gebeurt als er veel te weinig insuline beschikbaar is, dus iets dat bij type 1 kan voorkomen. Echter, uit uit verschillende onderzoeken bleek deze DKA’s niet alleen heel vaak, maar ook bij mensen met type 2 diabetes voor te komen. Dat duidt op een acute uitschakeling van de insuline-aanmaak in de betacellen door het virus of door de bekende ‘cytokine storm’ van te veel immuunstoffen (13, 14).

https://diabeter.nl/nl/over-diabeter/nieuws/covid-19-en-diabetes-oorzaak-en-gevolg/

Diabetes door COVID-19: aanwijzingen en mechanismen
Maar er gebeurde meer. Tijdens ziekenhuisopnames voor COVID-19 kregen een aantal mensen die tot op dat moment geen diabetes hadden, te maken met hoge bloedglucosewaarden. Soms was dat tijdelijk en deels verklaarbaar door het ernstige ziek-zijn, door de medicijnen die moesten worden gegeven. Dit kennen mensen met diabetes van als ze ziek zijn: waardes worden vaak hoger en zijn moeilijker te beivloeden. Als we ziek zijn maken we allemaal stresshormonen en als door een infectie of door de leeftijd of aanleg voor diabetes ook een verminderde insulineproductie ontstaat, krijg je hoge waardes en soms diabetes.

Lees ook:   Event 201 Global Pandemic

Echter, de hoge bloedglucosewaarden werden ook gezien bij mensen die helemaal nog geen diabetes hadden. Het bleek meer dan wat we wel stresshyperglycemie noemen (een korte periode met een te hoge waarde). Een deel daarvan kon worden verklaard doordat veel mensen met COVID-19 met corticosteroiden (= bijnierschorshormoon zoals dexamethason, prednison) werden behandeld. Het werd namelijk snel duidelijk dat deze medicijnen een gunstig effect hadden op alle ontstekingen die het virus gaven. Echter, bijnierschorshormonen en ook bijnierhormonen als adrenaline verhogen de glucosewaarde aanzienlijk (zeker als er niet genoeg insuline kan worden gemaakt). Ook ander medicamenten die gebruikt werden, plus de enorme stress op het lichaam door een virus dat in zeer veel organen kan huishouden, kon wel een hoge glucosewaarde verklaren. Maar er was meer: soms gingen die waarden niet meer naar normaal: er ontstond diabetes.

Glucose blijft hoog: diabetes door / na COVID-19
Al in de eerste fase van de epidemie werd trouwens al gerapporteerd dat mensen tijdens de COVID-19 opname of net daarna diabetes ontwikkelden. Dat kennen we van meerdere infecties en ernstige ziektes: als je de aanleg hebt voor diabetes (welke vorm dan ook) dan vergt zo’n ernstige ziekteperiode heel veel van de insulinefabriek. En die kan dat op een gegeven moment niet meer aan. De cellen (die soms al lange tijd ‘overwerk’ leveren) zijn letterlijk over de kling gejaagd en functioneren vaak niet eens meer goed. In en na de ernstige ziekteperiode kan dus diabetes ontstaan. Je was dan al op weg naar diabetes, maar de ziekte als COVID-19 is de druppel die….

COVID-19 als versneller naar diabetes
Ga je dan ernstig ziek worden dan gaat het mis: te weinig insuline, hoge glucoses, diabetes. Je kunt dus als je al onderweg was naar type 1 of type 2 diabetes door een forse infectie, ook door COVID-19, de ziekte versneld krijgen. Dan is COVID-19 en het SARS-CoV-2 virus niet zozeer de oorzaak maar de druppel die de emmer doet overlopen. Er zijn bij een ernstige infectie als COVID-19 nog meer factoren die daar aan bijdragen. Niet zelden is de lever ook ziek, de grote glucosefabriek, waardoor de glucoseproblemen nog verder vergroten en ook spierproblemen, spierverval en immobiliteit dragen hier aan bij. Door de nierproblemen die COVID-19 geeft kunnen vochtproblemen en electrolyt-problemen (natrium, kalium e.d.) die bij DKA een gevaarlijke rol spelen, snel verergeren. En zo kan het SARS-CoV-2 virus huishouden met diabetes als gevolg.

Nu het coronavirus SARS-CoV-2 al wat langer rondwaart, krijgen we een steeds beter beeld van de langdurige gevolgen die het virus voor de menselijke gezondheid heeft. Zo waarschuwde het Nederlandse Longfonds vorige week nog dat veel voormalige coronapatiënten ernstige klachten overhouden aan COVID-19, variërend van extreme vermoeidheid tot kortademigheid en hoofdpijn. Maar dat is lang niet de enige manier waarop het coronavirus een langdurig stempel kan drukken op onze gezondheid, zo stellen Britse onderzoekers in het blad New England Journal of Medicine. Er zijn namelijk aanwijzingen dat het virus er soms ook toe leidt dat mensen diabetes ontwikkelen.

Lees ook:   Zodat je de Deep State duidelijk kunt zien...

Verband
Eerder bleek al dat mensen met diabetes een verhoogde kans hebben om na infectie door SARS-CoV-2 ernstig ziek te worden. Ook de sterftekans door SARS-CoV-2 ligt hoger voor diabetici: maar liefst 20 tot 30 procent van de bezweken coronapatiënten had diabetes. Maar dat is blijkbaar niet het enige verband dat er tussen COVID-19 en diabetes te vinden is. Want er zijn voorzichtige aanwijzingen dat COVID-19 het ontstaan van diabetes kan triggeren.

“Hoe het virus de glucosestofwisseling exact beïnvloedt, is nog onduidelijk,” vertelt onderzoeker Francesco Rubino. Mogelijk heeft het iets te maken met het eiwit ACE2, dat door het virus gebruikt wordt om menselijke cellen binnen te dringen. Eerdere studies toonden al aan dat dit eiwit niet alleen te vinden is in de longen, maar ook in organen en weefsels die een rol spelen in de glucosestofwisseling. Denk bijvoorbeeld aan de lever, nieren, de alvleesklier, de dunne darm en vetweefsel. Mogelijk verstoort het virus – doordat het ook deze weefsels binnendringt – de glucosestofwisseling.

Over diabetes
Het lichaam van diabetespatiënten slaagt er niet in om het bloedsuiker op niveau te houden. Bij patiënten met diabetes type 2 komt dat doordat ze te weinig insuline in het lichaam hebben en hun lichaam bovendien niet goed op insuline reageert. Insuline is een hormoon dat de bloedsuikerspiegel regelt. Ook bij patiënten met diabetes type 1 zijn de problemen te herleiden naar insuline: hun afweersysteem valt de cellen die insuline aanmaken, aan, waardoor ze geen of te weinig insuline genereren.
Veel vragen
Op dit moment zijn er nog veel meer vragen over de diabetes-achtige klachten die sommige coronapatiënten ontwikkelen. “We weten niet of de acute manifestatie van diabetes onder coronapatiënten de klassieke typen 1 of 2 betreft of mogelijk zelfs een heel nieuwe vorm van diabetes,” aldus Rubino. Welk percentage coronapatiënten diabetes-achtige klachten ontwikkelt, is eveneens onbekend. Ook weten de onderzoekers nog niet of de klachten na de virusinfectie geleidelijk aan weer verdwijnen of standhouden.

Kan je suikerziekte krijgen door COVID-19?

Uit onderzoek is gebleken dat er een relatie bestaat tussen COVID-19 en diabetes. Diabetes veroorzaakt niet alleen een verhoogd risico op complicaties voor COVID-19 maar corona veroorzaakt zelf ook diabetes. Hoe dit komt weet men niet precies maar men weet wel dat ACE-2 (= de receptor waarlangs het virus binnen komt in onze cellen) aanwezig is in de organen zoals de alvleesklier, dunne darm, vetweefsel, lever en nieren. Deze organen spelen een rol bij suikerziekte. Vermoedelijk ontregeld het virus langs die weg de afbraak van suiker. Ook andere virale infecties kunnen suikerziekte veroorzaken.

https://huis.vub.ac.be/corona/kennisbank.php/223

ACE2 eiwit
Maar nu stelt een internationaal onderzoeksteam in het toonaangevende The New England Journal of Medicine dat het coronavirus ook kan leiden tot diabetes. Hoewel onderzoek nog in een beginstadium verkeert, lijkt het erop dat het eiwit ACE2 hier iets mee te maken heeft. Het coronavirus hecht zich aan dit eiwit om vervolgens de cellen in ons lichaam binnen te dringen. ACE2 komt voor in de longen, neus en darmen en helpt bij het herstel van beschadigingen op deze plekken. Mensen die als risicofactor gelden lijken meer van deze eiwitten aan te maken, waardoor het coronavirus makkelijker het lichaam binnendringt. Ook blijkt dit eiwit voor te komen in de weefsels en organen die de glucosestofwisseling reguleren, zoals de alvleesklier, nieren en lever. Besmetting met het coronavirus verstoort dus mogelijk de functie van de glucosestofwisseling.

Lees ook:   Infiltreert de Spaanse politie de protesten in Catalonië

https://diabetesmagazijn.nl/kan-het-coronavirus-diabetes-veroorzaken/

Glucosestofwisseling
De glucosestofwisseling wordt geregeld door het hormoon insuline. Dit is belangrijk bij het reguleren van de glucosespiegel. Glucose wordt door het lichaam gebruikt als energie. Het komt uit de koolhydraten van ons voedsel en wordt via de darmen opgenomen door het bloed. Als je tijdens het eten of drinken koolhydraten binnenkrijgt, dan stijgt de glucosespiegel in het bloed. Het hormoon insuline zorgt er vervolgens voor dat de glucose vanuit het bloed naar cellen in het hele lichaam wordt vervoerd. Bij diabetespatiënten wordt geen insuline meer aangemaakt door het lichaam of werkt de afgifte van insuline niet meer goed. Het gevolg is dat er te veel glucose in het bloed blijft. Eerst zal het lichaam proberen om deze overtollige hoeveelheid via de urine kwijt te raken. Maar zonder behandeling leidt dit mogelijk tot flauwvallen of zelfs een coma.

https://www.diabetes.be/nl/nieuws/covid-19-en-diabetes

Steeds meer aanwijzingen dat coronavirus ook diabetes kan uitlokken
Diabetespatiënten behoren sowieso al tot de risicogroep en kunnen ernstig ziek worden na een besmetting met het coronavirus SARS-CoV-2. Maar steeds meer aanwijzingen suggereren dat een infectie met het coronavirus ook diabetes kan uitlokken bij patiënten die daarvoor nog gezond waren.

https://www.hln.be/medisch/steeds-meer-aanwijzingen-dat-coronavirus-ook-diabetes-kan-uitlokken~aa6d2630/

Veroorzaakt Covid diabetes?
Er zijn enkele onderzoeken bekend die laten zien dat er meer mensen gediagnosticeerd worden met diabetes na een corona besmetting, dan in de normale situatie. Dat is zowel te zien bij ouderen die met type 2 worden gediagnosticeerd, als bij jongeren die met type 1 worden gediagnosticeerd.

https://www.dvn.nl/nieuws/nieuwsbericht/de-laatste-ontwikkelingen-rond-corona-en-diabetes

 

Inmiddels is er veel over te vinden online, dus er is zeker een connectie met suikerziekte dankzij corona.
Hoe dat zit allemaal is nog niet geheel duidelijk, en misschien is het iets tijdelijks?
Laten we het hopen voor mensen die het nodig hebben.
Onschuldig is het virus dus niet bepaald en mijn gevoel zegt mij dat het een virus is dat is gemaakt door mensen met opzet.
Zoals wel bekend inmiddels en dat dit virus veel dingen pakt in het lichaam is idem duidelijk.

Je moet het zien als een pakje sigaretten (virussen) die zijn nooit goed, en dan die ene sigaret, (covid) die meteen allerlei klachten geeft omdat de sigaret besmet is met zwaar gif oid.

Het is een vies smerig virus met gevolgen die niet zijn te overzien in feite.
Maar als dit virus gemaakt door de mens cellen aanvalt is het bijna zoiets als kanker…
Welke idioot maakt zoiets!?

Hopelijk zal diegene zijn/haar karma niet ontlopen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties. Support ons door je ad blocker uit te schakelen. Dan kun je ook de plaatjes e.d weer zien