web analytics
...
Reincarnatie

Buitengewone gevallen waarin kinderen zich hun vorige levens herinneren en het bewijzen

Reïncarnatie is een fascinerend onderwerp dat te lang aan de rand van de wetenschappelijke studie heeft gestaan. Gelukkig begint het onlangs serieuze belangstelling te trekken van de wetenschappelijke gemeenschap. Tientallen jaren geleden, verklaarde de Amerikaanse astronoom en astrobioloog Carl Sagandat “er drie beweringen zijn op het gebied van [parapsychologie] die naar mijn mening serieuze studie verdienen”, waarvan er één is “dat jonge kinderen soms details van een vorig leven rapporteren, die bij controle juist blijken te zijn en die ze zouden kunnen niets anders dan reïncarnatie hebben geweten. ” Snel vooruit naar vandaag, en er zijn verbazingwekkende ontdekkingen gedaan, aangezien meerdere onderzoekers het op zich hebben genomen om dit intrigerende en onverklaarbare fenomeen – althans vanuit een materialistisch wetenschappelijk wereldbeeld – te bestuderen. Onderwerpen als reïncarnatie behoren tot de niet-materiële wetenschappen, een onderzoeksgebied dat meer aandacht verdient. Zoals Nikola Tesla zelf zei: “de dag dat de wetenschap niet-fysieke verschijnselen begint te bestuderen, zal ze in een decennium meer vooruitgang boeken dan in alle voorgaande eeuwen van haar bestaan.”

Psychiater Jim Tucker van de Universiteit van Virginia is misschien wel ’s werelds meest vooraanstaande onderzoeker over dit onderwerp, en in 2008 publiceerde hij in het tijdschrift  Explore een overzicht van gevallen die op reïncarnatie leken .

 

Een typisch geval van reïncarnatie, beschreven door Jim, omvat onderwerpen die een ervaring uit een vorig leven rapporteren. Het interessante is dat 100 procent van de proefpersonen die melding maken van herinneringen aan vorige levens, kinderen zijn. De gemiddelde leeftijd waarop ze zich hun vorige leven beginnen te herinneren, is 35 maanden, en hun beschrijvingen van gebeurtenissen en ervaringen uit hun vorige leven zijn vaak uitgebreid en opmerkelijk gedetailleerd. Tucker heeft erop gewezen dat deze kinderen een zeer sterke emotionele betrokkenheid tonen als ze over hun ervaringen praten; sommigen huilen echt en smeken hun ouders om meegenomen te worden naar wat ze zeggen dat het hun vorige familie is.

Volgens Tucker:

De proefpersonen stoppen meestal met het afleggen van hun uitspraken over hun vorige leven op de leeftijd van zes tot zeven, en de meesten lijken de vermeende herinneringen te verliezen. Dit is de leeftijd waarop kinderen naar school gaan en meer ervaringen beginnen op te doen in het huidige leven, en ook wanneer ze de neiging hebben om hun vroege jeugdherinneringen te verliezen.

Anoniem

Eli Lasch, een vooraanstaand arts in Israël die als senior consulent werkte bij de coördinatie van gezondheidsdiensten in de Gazastrook. Hij stierf in 2009, maar voordat hij dat deed, deed hij onderzoek naar een vermeende reïncarnatiegeval waarin een driejarige jongen beweerde zich een vorig leven te hebben herinnerd. In dit leven herinnerde hij zich dat hij met een bijl door een grote slag op het hoofd werd geslagen en een lange, rode moedervlek op zijn hoofd had.

De huidige jongen, wiens naam gedurende de hele studie vertrouwelijk bleef, had ook een moedervlek op exact dezelfde plek, wat interessant is omdat meerdere onderzoeken, zoals die gepubliceerd in  Explore ,  aantonen dat gedeelde moedervlekken veel voorkomen bij kinderen die het zich herinneren hun vorige levens.

De vader van de jongen en een aantal andere familieleden in het dorp besloten om naburige gemeenschappen te bezoeken om te zien of zijn identiteit uit het vorige leven kon worden vastgesteld en Dr. Lasch werd uitgenodigd om mee te doen. Tijdens deze reis bezochten ze meerdere dorpen totdat de jongen zich de juiste herinnerde. Hij herinnerde zich zijn eigen voor- en achternaam, evenals de voor- en achternaam van zijn moordenaar.

Volgens het Institute for the Integration of Science, Intuition, and Spirit:

Een lid van deze gemeenschap, die het verhaal van de jongen had gehoord, zei dat hij de man had gekend waarvan de jongen zei dat hij hij in een vorig leven was. Deze man was 4 jaar eerder verdwenen en is nooit gevonden. Aangenomen werd dat deze persoon een of ander ongeluk moet hebben gehad, aangezien bekend was dat individuen werden vermoord of gevangengenomen in de grensgebieden tussen Israël en Syrië omdat ze ervan verdacht werden spionnen te zijn.

De groep ging door het dorp en op een gegeven moment wees de jongen op dit huis uit een vorig leven. Nieuwsgierige omstanders verzamelden zich en plotseling liep de jongen naar een man toe en riep hem bij zijn naam. De man erkende dat de jongen hem correct noemde en de jongen zei toen:

‘Ik was vroeger je buurman. We hadden ruzie en je hebt me met een bijl vermoord. ”

Dr. Lasch merkte toen op dat het gezicht van deze man plotseling wit werd als een laken. De 3-jarige verklaarde dan:

“Ik weet zelfs waar hij mijn lichaam heeft begraven.”

De jongen leidde de groep, waaronder de beschuldigde moordenaar, vervolgens naar velden die in de buurt lagen. De jongen stopte voor een stapel stenen en meldde:

“Hij begroef mijn lichaam onder deze stenen en de bijl daarginds.”

Sam Taylor

Sam Taylor is een kind dat Tucker heeft bestudeerd en waarover hij schreef. Geboren 18 maanden nadat zijn grootvader aan vaders kant stierf, begon hij zich voor het eerst details uit een vorig leven te herinneren toen hij iets meer dan een jaar oud was:

Toen hij 1,5 jaar oud was, keek hij op terwijl zijn vader zijn luier verschoonde en zei: “Toen ik zo oud was als jij, verschoonde ik je luiers.” Hij begon meer te praten over het feit dat hij zijn grootvader was geweest. Hij vertelde uiteindelijk details over het leven van zijn grootvader dat zijn ouders er zeker van waren dat hij het niet op een normale manier had kunnen leren, zoals het feit dat de zus van zijn grootvader was vermoord en dat zijn grootmoeder een keukenmachine had gebruikt om elke dag milkshakes voor zijn grootvader te maken. aan het einde van zijn leven. bron )

Best opmerkelijk, is het niet?

Lees ook:   Problemen dankzij vorige levens

Ryan – Een jongen uit het middenwesten

Ryans verhaal begon toen hij 4 jaar oud was, toen hij regelmatig vreselijke nachtmerries had. Toen hij vijf was, maakte hij een mededeling aan zijn moeder. Hij zei tegen haar: “Ik was vroeger iemand anders.”

Hij had het vaak over ‘naar huis gaan’ in Hollywood en smeekte zijn moeder om hem daarheen te brengen. Hij vertelde haar gedetailleerde verhalen over het ontmoeten van sterren als Rita Hayworth, dansen in Broadway-producties en werken voor een bureau waar mensen vaak hun naam veranderden. Hij herinnerde zich zelfs dat de naam van de straat waar hij woonde het woord ‘rots’ bevatte.

Ryans moeder Cyndi zei dat “zijn verhalen zo gedetailleerd en zo uitgebreid waren, dat het gewoon niet was alsof een kind het had kunnen verzinnen.”

Cyndi besloot wat boeken over Hollywood te bekijken in haar plaatselijke bibliotheek, omdat ze dacht dat iets van binnen de aandacht van haar zoon zou trekken, en dat gebeurde ook. Cyndi zei dat zodra ze de onderstaande foto vond – van de man die Ryan beweert in zijn vorige leven te zijn geweest – alles veranderde.

Ze besloten om de hulp van Tucker in te roepen, die de zaak op zich nam en zijn onderzoek begon. Na slechts ongeveer twee weken kon een Hollywood-filmarchivaris de identiteit van de man op de foto bevestigen. De foto kwam uit een film met de titel ‘Night After Night’, en de man was Marty Martyn, die een extra film was geweest en later een machtige Hollywood-agent werd voordat hij in 1964 overleed.

Martyn had in feite op Broadway gedanst, bij een bureau gewerkt waar vaak artiestennamen werden gecreëerd voor nieuwe klanten, naar Parijs gereisd en woonde op 825 North Roxbury Drive in Beverly Hills. Dit waren allemaal details die Ryan aan Tucker kon meedelen voordat ze de identiteit hoorden van wie hij beschreef; Ryan wist bijvoorbeeld dat er op het adres ‘Rox’ stond. Ryan kon zich ook herinneren hoeveel kinderen Martyn had en hoe vaak hij getrouwd was. Nog opmerkelijker is het feit dat Ryan wist dat Martyn twee zussen had, maar Martyns eigen dochter niet. Ryan herinnert zich ook een Afro-Amerikaanse meid; Marty en zijn vrouw hadden er meerdere in dienst. Dit zijn slechts enkele van de 55 ongelooflijke feiten die Ryan zich kan herinneren uit zijn vorige leven als Marty Martyn, maar naarmate hij ouder wordt, worden zijn herinneringen steeds vager.

Chanai Choomalaiwong

Chanai is een jongen uit Thailand die, toen hij drie jaar oud was, begon te zeggen dat hij een leraar was geweest die Bua Kai heette en die was neergeschoten toen hij op zijn fiets naar school reed. Hij smeekte en smeekte om naar Bua Kai’s ouders te worden gebracht, die volgens hem zijn eigen ouders waren. Hij kende het dorp waar ze woonden en overtuigde uiteindelijk zijn grootmoeder om hem daarheen te brengen. Volgens het onderzoek:

Zijn grootmoeder vertelde dat Chanai haar na het uitstappen naar een huis leidde waar een ouder echtpaar woonde. Chanai leek het stel te herkennen, de ouders van Bua Kai Lawnak, een leraar die vijf jaar voordat Chanai werd geboren op weg naar school was doodgeschoten.

Het fascinerende is dat Kai en Chanai iets gemeen hadden. Kai, die van achteren werd neergeschoten, had kleine, ronde wonden op de achterkant van zijn hoofd, typisch voor een ingangswond, en grotere uitgangswonden op zijn voorhoofd; Chanai werd geboren met twee moedervlekken, een kleine, ronde moedervlek op de achterkant van zijn hoofd en een grotere, onregelmatig gevormde naar voren.

De zaak van PM

PM was een jongen wiens halfbroer 12 jaar voor zijn geboorte was overleden aan neuroblastoom. De halfbroer werd gediagnosticeerd nadat hij begon te hinken en vervolgens een pathologische fractuur opliep aan zijn linker scheenbeen. Hij onderging een biopsie van een knobbel op zijn hoofdhuid, net boven zijn rechteroor, en kreeg chemotherapie via een centrale lijn in zijn rechter uitwendige halsader. Op het moment van zijn overlijden was hij twee jaar oud en blind aan zijn linkeroog.

PM werd geboren met drie moedervlekken die overeenkomen met de laesies op zijn halfbroer, evenals met een zwelling van 1 cm in diameter boven zijn rechteroor en een donkere, schuine vlek op het voorste oppervlak van zijn nek rechtsonder. Hij had ook een zogenaamd ‘hoornvliesleukoom’, waardoor hij vrijwel blind was aan zijn linkeroog. Zodra PM begon te lopen, deed hij dat mank, waarbij hij zijn linkerzij spaarde, en rond de leeftijd van 4,5 jaar sprak hij met zijn moeder over de wens om terug te keren naar het vorige huis van de familie en beschreef het met grote nauwkeurigheid. Hij sprak ook over de hoofdhuidoperatie van zijn broer, hoewel hem dat nog nooit eerder was verteld.

Lees ook:   Het schokkende bewijs van vorige levens

Kendra Carter

Toen Kendra op 4-jarige leeftijd met zwemlessen begon, ontwikkelde ze onmiddellijk een emotionele band met haar coach. Kort nadat ze met haar lessen was begonnen, begon ze te zeggen dat de baby van de coach was overleden en dat de coach ziek was geweest en haar baby eruit had geduwd. Kendra’s moeder was altijd bij haar lessen, en toen ze Kendra vroeg hoe ze deze dingen wist, was haar antwoord: “Ik ben de baby die in haar buik zat.” Kendra ging verder met het beschrijven van een abortus, en haar moeder ontdekte later dat de coach inderdaad een abortus had gehad 9 jaar voordat Kendra zelfs maar werd geboren:

Kendra werd vrolijk en bruisend als ze bij de coach was, maar verder stil, en haar moeder liet haar steeds meer tijd met de coach doorbrengen totdat ze drie nachten per week bij haar logeerde. Uiteindelijk kreeg de coach ruzie met Kendra’s moeder en verbrak hij het contact met de familie. Kendra raakte toen in een depressie en sprak 4,5 maand niet. De coach herstelde op dat moment weer een beperkter contact en Kendra begon langzaam weer te praten en deel te nemen aan activiteiten. bron )

James Leininger

Op het moment van deze zaak was James een 4-jarige jongen uit Louisiana. En hij geloofde dat hij ooit een piloot uit de Tweede Wereldoorlog was die was neergeschoten boven Iwo Jima, een eiland waarvoor de Verenigde Staten in 1945 hebben gevochten.

Zijn ouders realiseerden zich dit voor het eerst toen James nachtmerries kreeg, wakker werd en schreeuwde “vliegtuigcrash” en “vliegtuig in brand”. Hij kende details over het WO II-vliegtuig die voor een jongere onmogelijk zouden zijn om te weten. Toen zijn moeder bijvoorbeeld naar een object op de bodem van een modelvliegtuig verwees als een bom, werd ze gecorrigeerd door James, die haar vertelde dat het een ‘drop tank’ was. In een ander geval keken hij en zijn ouders naar een documentaire, en de verteller noemde een Japans vliegtuig een nul, toen James erop stond dat het Tony was. In beide gevallen bleek James gelijk te hebben.

James stond er ook op dat hij in zijn vorige leven van een schip was gevlogen dat de Natoma heette, dat, zoals de Leiningers ontdekten, een vliegdekschip uit WO 11 was (USS Natoma Bay). James zei dat zijn vorige naam ook James was, en het was schokkend dat er in het USS Natoma Bay-squadron een piloot was die James Huston heette die was omgekomen tijdens een actie boven de Stille Oceaan.

Dr. Tucker verkreeg aanvullende documenten voor verschillende uitspraken van James Leininger, en deze werden gemaakt voordat iemand in de familie zelfs maar had gehoord van James Huston of de USS Natoma Baby.

Vraag jezelf af, hoe kon een tweejarige in Louisiana zich herinneren dat hij een piloot uit de Tweede Wereldoorlog was die boven de Stille Oceaan werd neergeschoten?

De grootste scepticus van deze zaak was de vader van de jongen, die opmerkte dat hij “de oorspronkelijke scepticus was, maar de informatie die James ons gaf was zo treffend en ongebruikelijk. Als iemand naar de feiten wil kijken en ze wil uitdagen, is hij welkom om alles te onderzoeken wat we hebben. ” ( bron )

Een uitleg?

 

Mijn kijk op reïncarnatie

Persoonlijk geloof ik van harte dat reïncarnatie echt is, maar ik denk niet dat dit de enige optie is voor wat er na de dood plaatsvindt. Ik geloof dat sommige zielen kunnen reïncarneren, zoals we hierboven hebben gezien, in een ander leven. Ik geloof ook dat sommigen kunnen reïncarneren op andere planeten, als wezens die we als buitenaards zouden beschouwen. Bovendien geloof ik dat reïncarnatie slechts één optie is voor een ziel; misschien hebben ze de optie om naar andere dimensies te reizen en daar een leven te ervaren, of om volledig af te zien van reïncarnatie en een leven te ervaren in het niet-fysieke rijk, vrij van een fysiek lichaam. Misschien moet een ziel blijven reïncarneren totdat bepaalde lessen worden geleerd om naar een ander ‘niveau’ te gaan? Ik geloof ook dat er een gemeenschappelijke plaats is waar alle zielen vandaan komen, dus misschien gaan sommigen van ons daarheen. Ik geloof, zoals Plato deed, dat wanneer de ziel een fysiek lichaam binnengaat, ze vergeet waar ze vandaan kwam en geen herinnering heeft aan die eerdere ervaring. Ik geloof niet dat deze materiële wereld de enige is die er bestaat; er zijn werelden die buiten onze fysieke zintuigen liggen. Misschien leren we ze in het hiernamaals kennen?

Ik kan natuurlijk alleen maar speculeren, maar ik denk echt niet dat reïncarnatie de enige optie is voor een ziel die zijn lichaam verlaat. Misschien heeft de ziel een keuze om te reïncarneren? Wellicht zijn er nog andere mogelijkheden.

Bronnen:

https://med.virginia.edu/perceptual-studies/wp-content/uploads/sites/267/2015/11/REI37.pdf

http://www.rd.com/health/conditions/chilling-reincarnation-stories/

http://uvamagazine.org/articles/the_science_of_reincarnatio n

Bron

Gerelateerde artikelen

Back to top button