web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

WEF-adviseur beweert dat de planeet niet langer de ‘overgrote meerderheid’ van de bevolking nodig heeft

WEF-adviseur beweert dat de planeet de ‘overgrote meerderheid’ van de bevolking niet langer nodig heeft

Als mogelijke remedie voor economisch ‘verouderde’ mensen stelde Yuval Noah Harari een herverdeling van rijkdom door de overheid voor, niet alleen nationaal, maar wereldwijd.

Topadviseur van het World Economic Forum (WEF),  Yuval Noah Harari,  verklaarde onlangs dat de wereld “de overgrote meerderheid” van de huidige wereldbevolking niet nodig heeft vanwege technologische vooruitgang.
Harari deed de gedurfde verklaring in een interview met  Chris Anderson , hoofd van de populaire TED-mediagroep, in navolging van eerdere voorspellingen van  een “nutteloze klasse” van “werkloze” mensen.

Harai suggereerde dat, in afwijking van de 20e eeuw, toen de ‘grote helden’ van de heersende verhalen van politieke systemen altijd ‘het gewone volk’ waren, nu in de 21e eeuw mensen ‘niet langer deel uitmaken van het verhaal van de toekomst. .” In plaats daarvan zijn ze volgens Harari vervangen door kunstmatige intelligentie (AI) en verdrongen door een hightech economie.
De auteur en docent presenteerden aan Anderson de “hypothese” dat de angst om in de toekomstige economie te worden verdrongen door AI en een hoogopgeleide “tech”-klasse, gedeeltelijk aan de basis ligt van de “desillusie en het verzet tegen de liberale orde” in de wereld.
“Een deel van wat er aan de hand zou kunnen zijn, is dat mensen zich realiseren – en ze hebben gelijk als ze denken: ‘De toekomst heeft mij niet nodig. … Als ze aardig zijn, gooien ze misschien wat kruimels mijn kant op, zoals een universeel basisinkomen.’ Maar het is psychologisch veel erger om het gevoel te hebben dat je nutteloos bent dan om het gevoel te hebben dat je uitgebuit wordt’, zei Harari.
“Nu, snel vooruit naar het begin van de 21e eeuw, wanneer we de overgrote meerderheid van de bevolking gewoon niet nodig hebben,” vervolgde Harari, “omdat de toekomst draait om het ontwikkelen van steeds geavanceerdere technologie, zoals kunstmatige intelligentie [en] bio-engineering.”
Harari voegde eraan toe dat “deze technologieën in toenemende mate overbodig zullen maken” “alles wat mensen nog doen wat nuttig is”, en dus “het mogelijk zullen maken om de mensen te vervangen”.
Terwijl hij tegenover Anderson toegaf dat technologieën zoals AI nieuwe en “interessantere banen” zullen opleveren, voerde Harari aan dat
“het niet duidelijk is dat veel mensen in staat zullen zijn om ze te doen, omdat ze hoge vaardigheden en veel opleiding nodig zullen hebben. ”
Anderson stelde hardnekkig manieren voor waarop mensen een waardevolle rol zouden kunnen  blijven  spelen in de wereldeconomie, of in ieder geval in de samenleving.
“Dus nogmaals, ik probeer hier wanhopig een meer hoopvolle draai aan te geven … veel van de banen die worden verplaatst, zijn eigenlijk nogal saaie banen die niet echt aansluiten bij de kern van wat de mens is,” zei Anderson. .
Hij vervolgde met erop te wijzen dat “Als je een stap terug doet, er geen tekort is aan dingen die gedaan moeten worden”, inclusief het toespreken van de “miljoenen eenzame mensen” in de wereld.
“Mensen zijn er heel goed in om eenzame mensen zich niet eenzaam te laten voelen, en vrijwel iedereen kan dat”, merkte Anderson op. “Weet je, gemeenschappen zijn een puinhoop. Vrijwel iedereen die ergens woont, kan in principe iets doen om een ​​gemeenschap beter te maken. Ze zouden een hek kunnen schilderen, of vrijwilligerswerk kunnen doen, of wat dan ook.”
Harari voerde op zijn beurt aan dat om “activiteiten zoals gemeenschapsopbouw en het grootbrengen van gezinnen als banen te erkennen”, “we een nieuw economisch en sociaal model nodig hebben”.
Toen Anderson aan Harari vroeg of hij ‘een andere oplossing voor dat probleem ziet dan’ meer belastingherverdeling door de overheid, antwoordde Harari: ‘Dat is de traditionele rol van de overheid. Als de markt niet efficiënt genoeg is in het herverdelen van de rijkdom, dan is dit de taak van de overheid.”
Harari suggereerde zelfs dat rijkdom wereldwijd herverdeeld zou moeten worden, zodat de winsten van technologiebedrijven in de VS en China ten goede kunnen komen aan mensen in landen die minder gevorderd zijn op het gebied van technologie.
“Ik zou zeggen dat het grootste probleem verreweg niet op nationaal niveau ligt. Het is op mondiaal niveau’, zei Harari, die eraan toevoegde dat hoewel hij zich een herverdeling van rijkdom kan voorstellen van ’techreuzen in Californië’ naar ‘moeders in Pennsylvania’, hij niet ziet dat die rijkdom wordt herverdeeld naar ‘Honduras of Mexico of Brazilië. ”
Uiteindelijk wees Anderson op de onvervangbare rol van de mens en vroeg Harari:
“Is er een scenario waarin we onszelf op een heel belangrijke manier in dit verhaal zouden kunnen terugschrijven als de enige dingen in het universum waarvan we weten dat ze daadwerkelijk in staat zijn van de dingen die er het meest toe doen in het universum – dwz liefde, vreugde, creativiteit, het soort gevoel van vrede waar je het over had.
Technologie  kan niet ons adviseren over wat de dingen zijn die het diepst in ons hart zijn. We moeten het niet toestaan, we moeten de controle behouden, in feite onze technologie in dienst stellen van die dingen. En in zekere zin zou de relatie tussen technologie en ons – [technologie] bewuste dingen moeten beschouwen als goden, die superkrachten hebben waar  ze  niets van af weet. Nee? Is dat belachelijk?
Harari ging niet rechtstreeks in op het punt van Anderson, maar ging dieper in op “de kwestie van gevoel en bewustzijn” als “de belangrijkste vraag in dit opzicht” en “het grootste raadsel van de wetenschap”.
Harari’s ontwijking van de vraag kan voortkomen uit zijn minder transcendente kijk op mensen, zoals weerspiegeld in zijn bewering dat ‘Homo sapiens de wereld regeren omdat het het enige dier is dat kan geloven in dingen die puur in zijn eigen verbeelding bestaan, zoals goden. , staten, geld en mensenrechten’, een ruggengraatidee van zijn boek ‘Sapiens: A Brief History of Humankind’.
Dit idee komt terug in zijn beroemde bewering dat we “moeten wennen aan het idee dat we niet langer mysterieuze zielen zijn”, maar “nu hackbare dieren”.
Als topadviseur van het hoofd en oprichter van het WEF,  Klaus Schwab , was Harari van mening dat tDe wereld die nu een overvloed aan ‘nutteloze’ mensen herbergt, samen met zijn openlijke degradatie van mensen als equivalent van dieren, roept de vraag op of de doelstellingen van het WEF worden gevormd door een dergelijke visie, en zo ja, in welke mate.
Inderdaad, het WEF plaatst aantoonbaar het milieu, en niet de mens  als zodanig , in het centrum van zijn prioriteiten. Het werkt samen met de sterk pro-abortus en pro-anticonceptie Verenigde Naties (VN), en de Great Reset-agenda van het WEF heeft bezorgdheid geuit over bijkomende schade aan het levensonderhoud en het welzijn van mensen over de hele wereld.
Sommigen beweren bijvoorbeeld dat het WEF streeft naar het voortijdig opgeven van fossiele brandstofbronnen ten gunste van “groene” maar dure en onbetrouwbare energiebronnen op een zodanige manier dat het totale energieverbruik wordt beperkt en hele economieën worden geschaad via een rimpeleffect.
Meer bewijs van een dergelijk wereldbeeld is de goedkeuring door het WEF van COVID-lockdowns, die resulteerden in golven van verloren banen, enorme pieken in depressie, toename van huiselijk geweld en andere schadelijke effecten. Het WEF riep zelfs op tot “strengere” lockdowns, ondanks dergelijke wereldwijde ellende, en prees de lockdowns vanwege hun effect op vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en vervuiling.

Lees ook eens:  Europa wacht op volledige verwoesting na aankondiging van "Gazprom"

Bron

Wc rat van Wc rat wil bepalen wat wel of niet nuttig is, ik vind hem nogal nutteloos, dus doorspoelen maar met dit soort retarded ones!

Je kunt nooit bepalen wie of wat nuttig is in deze wereld. Je wordt hier geboren met een reden! Al word je zwerver, of koning, al wordt je een gemene minister president in een land dat er niet op zit te wachten, al die wezens hebben hun taak al dan niet karmisch!

Niet één mag beslissen wie of wat nuttig is…of nutteloos!

Het is niet aan ons om dat te mogen bepalen zelfs!
Dit zijn hele gevaarlijke mensen die dit soort gedachten hebben.
Want zij vinden echt dat ze dit recht wel hebben.
Bij een sekte is dat ook net zo.
Zij bedenken dingen en vinden dat heel normaal terwijl het dat niet is.
Als dan blijkt dat jouw regering en koningshuis betrokken zijn bij dit soort sektes dan is dat heel gevaarlijk!

Ik hoop dat zij op tijd wakker mogen worden.
We hadden best een mooi leven met zijn allen, maar wat hier wordt neergezet is absurd.
Alles is kapot gemaakt en bewust.

Een stad zou open moeten zijn voor mensen, daarom is het een stad waar je dingen kon kopen…
Tegenwoordig allemaal gekkies, nee die stad moet dicht van ze…wie bepaald dit?
Winkels zijn gesloten, er is weinig nog te beleven in een stad vaak.
Als ik nog denk aan jaren geleden dat ik wekelijks met mijn moeder in de stad te vinden was…
Dat is zga niet te betalen, terrasjes zijn al heel duur, spullen zijn al superduur geworden,… het is niet leuk meer.
Dat alles dankzij een stelletje onverlaten die denken het wiel opnieuw uit te vinden.

Lees ook eens:  Waarom intelligente mensen minder vrienden hebben

Maar het was goed!?

 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥