web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-EliteWetenschap & Ontwikkeling

China werkt aan geavanceerde technologie voor hersenoorlogvoering

Volgens het rapport van het Volksbevrijdingsleger over cognitieve oorlogsvoering  ontwikkelt het Chinese leger geavanceerde psychologische oorlogswapens en hersenbeïnvloedende wapens als onderdeel van een nieuwe oorlogsstrategie.

Het rapport, “Warfare in the Age of Cognition: NeuroStrike and the PLA’s Advanced Psychological Weapons and Tactics”, werd eerder deze maand gepubliceerd door  onderzoeksgroep CCP Biothreats Initiative. 

“De PLA loopt voorop bij het integreren van geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, hersencomputerinterfaces en nieuwe biologische wapens in haar militaire strategieën”, concludeerde de denktank.

Het rapport citeert twee recente onderzoeken naar het Chinese  leger die volgens open source-onderzoekers aangeven dat het Chinese leger  ‘hard power’-wapens uitbreidt met nieuwe soorten wapens om oorlogen te helpen winnen zonder conventionele wapens. Tot de nieuwe wapens behoren onder meer biologische wapens die zijn ontworpen om slaap- of slaapgerelateerde verstoringen bij vijandelijke troepen te veroorzaken. Het doel is om de cognitie en alertheid te verminderen.

Andere wapens zijn apparaten die een directe verbinding tot stand brengen tussen de hersenen en externe technologieën, ontworpen om cognitieve processen en besluitvorming te beïnvloeden. Er worden ook door de hersenen bestuurde wapens ontwikkeld om het nauwkeurig richten en manipuleren van de cognitieve functies van vijandelijke troepen of leiders mogelijk te maken.

Het Chinese leger werkt ook aan geavanceerde wapens die rechtstreeks door de gedachten van een soldaat kunnen worden bestuurd en gericht zullen zijn op cognitieve manipulatie en controle over vijanden.

Lees ook eens:  CDC waarschuwt voor 'dreigende' miltvuuraanval terwijl FDA Big Pharma miltvuurvaccin goedkeurt

Andere wapens waaraan hij werkt zijn onder meer ‘genetische medicijnen’: geneesmiddelen die zijn ontworpen om de genetische en fysiologische samenstelling van mensen te veranderen en die tot doel hebben cognitieve, emotionele en gedragskenmerken te beïnvloeden.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥