web analytics
11:11 Dubbele getallen
ParanormaalSpiritueel

Maak kennis met je dromen

Maak kennis met je dromen

Dromen is een natuurlijke functie van elk levend wezen en vindt op natuurlijke wijze plaats tijdens de slaap. Maar wat is de oorsprong van dromen? Daar zijn de meningen over verdeeld.

C.G. Jung zegt over dromen dat ze enerzijds de functie hebben van verwerking van de gebeurtenissen uit ons dagelijks leven en aan de andere kant geven ze aanwijzingen over onze angsten, verlangens en de diepere gronden van ons bestaan (het trans persoonlijke gebied).

De sjamaan Don Juan uit de boeken van Carlos Castaneda zegt dat tijdens onze slaap energieën uit andere werelden en dimensies ons onderbewuste ‘binnendringen’ en die helderheid verschaffen over het bestaan van die werelden.

Uit het sjamanisme over de hele wereld zijn de trancetoestanden bekend waarin de sjamaan al of niet onder invloed van psychedelische hulpmiddelen dromen krijgen die betrekking hebben op het welzijn van hun volk of individueel informatie geven over de aanpak van een bepaalde ziekte. Raadgevers van de ‘Grote Geest’ verschijnen in die dromen om aanwijzingen te geven over belangrijke beslissingen.

Ook in onze westerse maatschappij komen dergelijke dromen, al of niet opgewekt, voor. Informatie over belangrijke levens beslissingen, aanwijzingen over het dagelijks leven, spirituele groei, relaties, ziekte, opvoeding, heling van het ‘ik’.

Jung heeft in zijn boeken uitgebreid aandacht besteed aan dromen, de symboliek ervan en de overeenkomst met de symboliek uit het verre verleden, tot aan de prehistorie toe.

De soorten dromen bepalen het karakter van de droom: zo heb je angstdromen, wensdromen, verwerkings dromen, voorspellende dromen, helderziende dromen, dromen die ons vertellen over onze voorouders, dromen die aanwijzingen geven over ons dagelijks leven met het doel dit in de juiste banen te leiden.

En natuurlijk het fenomeen ‘lucide dromen’ dat tal van werelden en dimensies voor ons opent. Lucide dromen is de benaming voor bewust dromen, dromen waarin we zelf het verloop van de droom bepalen.

Lees ook eens:   Jiddu Krishnamurti Crisis in Ourselves

We gaan een grens over. Als we dromen dat we ons vrij kunnen bewegen, vliegen en andere werelden betreden, meestal met hulp van een begeleider, zijn dat eigenlijk geen dromen maar hebben we een andere bewustzijn vorm. We reizen dan met onze tweede lichaam, het astrale, het vluchtige, het etherische. Dit zijn geen dromen, maar is een ander bestaan. Net zo belangrijk, zo niet belangrijker, als ons dagelijks leven op deze aarde.

Voor mij staat het als een paal boven water dat de meeste dromen en het leven zelf, buiten onze eigen persoonlijke dimensie, beïnvloed worden door die andere dimensies. Het tweede lichaam is bewezen (lees bv. Robert Monroe). Astrale reizen vormen geen uitzondering meer in deze wereld en we kunnen er gebruik van maken voor onze persoonlijke groei. We leren van die andere dimensies naar onszelf kijken in eerlijkheid en liefde.

Maak Kennis met je dromen

Wordt je weleens wakker uit een droom en kun je je dan niet meer herinneren waar je was? Misschien zweeft er zachtjes een beeld voorbij of is er iets dat je geheugen activeert. Plotseling herinner je jezelf een scene die net zo echt is als de wereld die je voor je ziet.

Dromen zijn vensters naar werelden die voor de gewone wereld liggen. Sommige mensen hebben dromen die hen, naast diepe spirituele inzichten, raad geven over de kleinste details van hun dagelijks leven. Anderen ervaren in hun dromen onvoorwaardelijke liefde die hen transformeert.

Er was bijvoorbeeld een vrouw die liefde in haar dromen vond nadat haar moeder was overleden. De vrouw vroeg de Heilige Geest om haar te helpen met haar verdriet. In een reeks dromen ontmoette zij haar moeder. Tijdens deze bezoeken was de dochter vervuld van de liefde die zij voor elkaar hadden. Deze dromen hielpen de vrouw om met haar verdriet om te gaan.

Lees ook eens:   De ander en jij...

Contact maken met je dierbare

Heel veel mensen zouden graag iets aan hun overleden vriend, broer, zus, of ouders willen doorgeven, en stappen naar een medium. Maar je kunt het zelf ook doen. Je kunt zelf namelijk contact krijgen met iemand van wie je heel veel gehouden hebt, en die nu aan Gene Zijde is, door heel sterk aan die persoon te denken. Probeer hem of haar voor je te zien; te visualiseren. (Dit voelen ze namelijk) Vertel diegene vervolgens wat je hem of haar wilde zeggen, dit kun je hardop doen, maar ook in je hoofd, want onze overleden dierbaren aan Gene Zijde communiceren juist voornamelijk via telepathie. Zij horen dan wat je hen vertelt. Wil je graag een boodschap ontvangen van iemand die je lief is, maar inmiddels aan Gene Zijde verblijft, dan is dat ook mogelijk, zolang je jezelf daar maar voor open stelt.

Stel een korte duidelijke vraag; dit kan gewoon via je gedachten, omdat ze die energie toch wel opvangen, en neem het antwoord dat in je hoofd opkomt voor waar aan! Het lijkt misschien of het je eigen gedachten zijn, maar niets is minder waar. Het is de enige manier voor hen om met ons te communiceren, d.m.v. gedachten (energie) in je hoofd te plaatsen. Je weet dat het niet je eigen gedachten zijn omdat het antwoord in je hoofd opkomt zonder dat je hier zelf over na hebt gedacht. Soms krijg je ook antwoorden in je hoofd die je zelf niet eens wist, dus hoe kunnen dit dan je eigen gedachten zijn?

Lees ook eens:   HET EINDE van de simulatie, de aard van de werkelijkheid en toekomstige gebeurtenissen en meer!

Verschijnt een overleden dierbare aan je in een droom, probeer dan na het ontwaken te onthouden wat diegene heeft gedaan of gezegd. Zo laten ze je weten dat het goed met hen gaat. (ze kunnen je ook een waarschuwing geven, of advies) Wanneer we slapen is ons bewustzijn in rust, zodat ze makkelijker tot ons onderbewustzijn kunnen doordringen en zo boodschappen influisteren. Probeer hier open voor te staan! Het lijkt alsof je op dat moment over je overleden dierbare droomt, maar in werkelijkheid is hij of zij bij je en zoekt contact met je.
Uittreden

Wat helemaal mooi is, is dat we soms mogen uittreden (buiten je lichaam reizen met je ziel) om een overleden dierbare te ontmoeten. Dit lijkt dan een (zeer realistische) droom, maar in werkelijkheid sta je buiten je lichaam, en komt je overleden dierbare speciaal naar je toe om je een boodschap door te geven. Wanneer je na zo’n uittreding ontwaakt weet je alles nog tot in het kleinste detail.

Ook overleden dierbaren zullen uit zichzelf van zich laten horen (Via dromen, bewegende voorwerpen, geuren, muziek) en zich niet zomaar laten oproepen. Dit zou ook niet kunnen, want ze hebben het al druk genoeg met hun eigen ontwikkeling aan Gene Zijde. Natuurlijk voelen ze het wanneer je aan ze denkt, maar ze kunnen niet altijd direct gehoor geven aan ons gemis … ze kunnen je wel telepatisch antwoord geven , maar niet direct naar ons toe komen.

Bron onbekend

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥