web analytics
11:11 Dubbele getallen

Krant in Denemarken maakt excuses voor propaganda overheid over corona

Ekstra Bladet, een van de grootste kranten van Denemarken, heeft zijn excuses aangeboden voor het kritiekloos volgen van de overheidpropaganda over corona / Covid. ‘We hebben gefaald. Bijna twee jaar lang werden wij – de pers en het volk – op bijna hypnotische wijze in beslag genomen door de dagelijkse coronacijfers van de overheid.’
De krant erkent zich blind te hebben gestaard op de cijfers over besmettingen, ziekenhuisopnames en doden, alsmede het beleid van politici en experts. ‘Zij waarschuwden ons constant voor het slapende coronamonster onder onze bedden. Een monster dat enkel wacht totdat we in slaap vallen, zodat het in de duistere nacht kan toeslaan. Deze constante mentale alertheid heeft ons allemaal vreselijk uitgeput.’
Lees hier meer:
Lees ook:   Een doos send met mazelen
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button