30 november 2020

 

Crisis!? Nee stupid, ‘t is een transformatie

Crisis!? Nee stupid, ‘t is een transformatie
4 FEBRUARI 2013

De media en de politiek doen ons geloven dat we in een financiële crisis zitten en dat deze in 2008 is veroorzaakt door onverantwoordelijke huiseigenaren die hun hypotheek niet meer konden betalen. Dit is maar ten dele waar, maar het maakt onderdeel uit van een veel groter probleem, namelijk dat ons economisch systeem is gebaseerd op continue potentiële groei. Volgens onderstaande video is het hoogst waarschijnlijk dat we dieper in de problemen zitten dan een flinke depressie, terwijl bankiers en politici dit nog niet willen toegeven. Het omvallen van SNS Reaal en de zinloze reddingsactie van de overheid zijn daar goede voorbeelden van. Maar gelukkig hoeven we het niet van onze politici te horen, we voelen aan ons theewater dat er iets gaande is en dat we ons moeten opmaken voor grote veranderingen.

Het goede nieuws is dus niet dat er geen crisis is, maar een transformatie die ons naar de volgende fase in onze beschaving brengt. Naar een wereld die eerlijker en duurzamer is. Naar een wereld met minder armoede en meer gelijke kansen voor iedereen. Naar een wereld waar we allemaal onze basisbehoeften delen: voedsel, water, gezondheid, onderwijs en vrijheid.

Onderstaande video laat een onderdeel van onze economie zien, namelijk die van het financiële systeem. Het laat goed zien hoe dit systeem aan het einde van zijn levenscyclus is gekomen. Het laatste zetje moet van ons burgers komen. We hoeven ons simpelweg maar on-line te verenigen en aan te geven: STOP, dit willen we niet langer en we doen het niet langer.

Lees ook:   Politie doet aangifte bij de politie om plasser

Het financiële systeem veranderen kunnen we niet. Dit betekent dat we het voorlopig moeten gedogen en samen, naast bestaande gedateerde systemen, nieuwe systemen moeten ontwikkelen. Nieuwe systemen die beter aansluiten bij onze behoefte naar welzijn. Naar nieuwe systemen die niet concurreren met de oude, maar die deze langzaam maar zeker en doelgericht irrelevant maken, zodat ze uiteindelijk vervagen en opgaan in het nieuwe.

Aparte website bezoeken wel waardig
https://www.ruudveltenaar.nl/crisis-nee-stupid-t-is-een-transformatie/

Gerelateerde berichten