web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Alle info over corona op een rij

https://huis.vub.ac.be/corona/kennisbank.php?link=Kennis

Wel een handig linkje!

Bv. Wordt de bloed-hersenbarrière beschadigd met de neuswisser door een staal te nemen voor COVID-19?

 

blanco AnGel-WinGs.nlSommige websites beweren dat de bloed-hersenbarrière beschadigd wordt bij het nemen van een staal met een neuswisser. Door deze beschadiging zouden schadelijk stoffen in de hersenen terecht komen die ons ziek zouden maken. De neuswisser wordt inderdaad diep in de neus aangebracht omdat het COVID-19 virus diep in de neus kan zitten. De arts wil zeker zijn dat het virus op de wisser komt en brengt daarom de wisser diep in de neus aan. De wisser komt echter nooit in de buurt van de hersenen of de bloed-hersenbarrière. Deze bloedhersenbarrière zit rond de bloedvaten in de hersenen zelf en komt niet in de neusholte. Je kan dus zonder veel gevaren een staal laten nemen met een neuswisser.

 

Zijn de neuswissers besmet met COVID-19 om zo het virus verder te verspreiden?

 

blanco AnGel-WinGs.nlEr doen in bepaalde media verhalen de ronde dat de neuswissers die gebruikt worden om COVID-19 op te sporen net besmet zijn met COVID-19 om zo het virus verder te verspreiden. De neuswissers zijn steriel verpakt en bevatten geen virussen of andere micro-organismen. Zelfs indien iemand de neuswissers bij de fabricage moedwillig zou besmetten, dan nog zou het virus niet langer dan 3 dagen overleven in de verpakking. De wissers worden trouwens nooit gebruikt binnen de drie dagen na verpakking. Iedereen kan dus gerust zijn, de besmetting wordt niet verspreid via de neuswissers.

 

Zal uiteindelijk iedereen besmet worden met COVID-19?

 

blanco AnGel-WinGs.nlAls we het virus zijn vrije gang zouden laten gaan en dus geen afstandsregels zouden toepassen en geen mondmaskers zouden dragen, mag men verwachten dat 2/3 van de mensen besmet zou worden met COVID-19. Als er zoveel mensen de besmetting opgelopen hebben en ook antistoffen opgebouwd hebben dan zal het virus zich niet verder kunnen verspreiden en vanzelf uitsterven. Dit lijkt goed nieuws maar als 2/3 van de mensen besmet zou worden dan zou dit zorgen voor een oncontroleerbare overbelasting van de ziekenhuizen en woonzorgcentra. Door de lockdown werd het aantal zieken beperkt en werd de epidemie onder controle gehouden.

 

Waarom moet je de toiletbril sluiten na een bezoek aan het WC?

 

blanco AnGel-WinGs.nlCoronavirussen komen in sommige gevallen ook in de stoelgang terecht. Wanneer je na een grote boodschap doorspoelt, dan kunnen er druppeltjes met het virus uit het toilet ontsnappen. Daarom is het beter om de bril dicht te doen voor je doorspoelt. Dit is niet alleen nodig om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen maar is het ook nuttig voor de preventie van andere infecties uit de darm.

Bizar dit maar wel goed om te weten natuurlijk!

 

 

Bezit Bill Gates het patent van het COVID-19 virus?

 

blanco AnGel-WinGs.nlSinds een aantal maanden wordt beweerd dat het bedrijf Pirbright het patent zou bezitten van het COVID-19 virus. Dit bedrijf zou financiële ondersteuning krijgen van Bill Gates. Deze berichten doen de ronde om sociale media en zijn vergezeld van een document als bewijs. Uit het document blijkt echter dat het instituut een patent heeft op een virus maar het betreft een oud vogelgriepvirus. (Op zich best wel dubieus maar ok?)

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥