06 mei 2021

 

Beebje valt er zomaar uit?!

Wendy haalt ziekenhuis nét niet: Baby viel er gewoon uit!

Jack heeft gelukkig geen nadelige gevolgen ondervonden van zijn bijzondere geboorte. Naast hem zijn gelukkige moeder Wendy. © Privéfoto.
Het was even schrikken, maar met de Bredase baby Jack is uiteindelijk alles goedgekomen. De bevalling kondigde zich zondag in alle vroegte aan, maar moeder Wendy van Drongelen haalde het ziekenhuis nét niet. Voor de deuren van het Amphia Ziekenhuis aan de Langendijk in Breda kwam Jack zondagochtend tegen zeven uur ter wereld, naast de auto van zijn ouders.

Wendy zat nog in de auto, toen ze al moest persen. Ik ben gelijk naar de receptie gegaan
Vader Yuri Achten
,,We dachten eerst dat Wendy voorweeën had; we verwachtten de baby pas over 13 dagen”, vertelt vader Yuri Achten over de hachelijke geboorte van zijn tweede zoon. ,,Maar het werd steeds erger, dus zijn we toch maar naar het ziekenhuis gegaan.”

Dat was een verstandige beslissing, want de baby had niet de intentie zijn komst nog langer uit te stellen. ,,Wendy zat nog in de auto, toen ze al moest persen. Ik ben gelijk naar de receptie gegaan. Daar hebben ze gauw wat mensen opgetrommeld, dus die kwamen met z’n vijven naar buiten stormen. ‘Niet persen, niet persen’ riepen ze.”

De baby viel er gewoon uit! Gelukkig had Wendy thuis een boxershort van mij aangetrokken
Yuri Achten
Boxershort
Wendy werd uit de auto gehaald en in een rolstoel gezet. Vanaf dat moment raakte alles in een stroomversnelling. Ze móest persen, de vliezen waren al gebroken, er was geen houden aan. Yuri: ,,De baby viel er gewoon uit! Gelukkig had Wendy thuis een boxershort van mij aangetrokken. Daar viel ie zomaar in. Een verpleegster heeft hem uit de boxershort gevist en in dekens gewikkeld, want hij was al aan het afkoelen.”

Lees ook:   De glazen brug in China zou jij gaan?

Jack heeft gelukkig geen nadelige gevolgen ondervonden van zijn bijzondere geboorte. Hij weegt een keurige 2.910 gram, is zo’n 50 centimeter lang en maakt het evenals zijn moeder uitstekend, laat Yuri weten.

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4156737/2015/10/05/Wendy-haalt-ziekenhuis-net-niet-Baby-viel-er-gewoon-uit.dhtml

Een kind krijgen in een boxershort ehm?

Njah op zuh oernederlands noemen we dat dus een flinke (f)lubburkut… sorry?
Enne hopen dat Jack niet short wordt of boxer…-bokser-…
🙂

Gerelateerde berichten