23 januari 2021

 

Kok ‘Comme Chez Soi’ kookt met eten uit vuilnisbakken

Kok ‘Comme Chez Soi’ kookt met eten uit vuilnisbakken

10/05/13
De hoofdschotel met onder meer bloemkool en zalm die de chef van ‘Comme Chez Soi’ met voedsel uit vuilbakken bereidde. © RTBf.
Met wat de ene helft van de wereld aan voedingsproducten weggooit, zou de andere helft kunnen gevoed worden. De verspilling van voedsel is weerzinwekkend: we gooien 200 miljoen ton voedsel per jaar weg. In België is dat per gezin gemiddeld 20 kilo voedsel per jaar.

Dat perfect bruikbaar voedsel massaal wordt weggegooid, illustreert de RTBf-reportage ‘Questions à la une’. Daarin kookt Lionel Rigolet, chef in tweesterrenrestaurant ‘Comme Chez Soi’, met goederen die de reportagemakers uit vuilcontainers van supermarkten visten. “Keuze te over”, blijkt uit de reportage. “Schandalig”, vindt Rigolet.

Met de ingrediënten uit de vuilniscontainer bereidt Rigolet een gastronomisch menu met onder meer een champignonsoepje in courgette. Het hoofdgerecht bevat bloemkool en mousseline, en als dessert wordt espuma van banaan en ananas geserveerd.


Ik wens deze eigenwijze kok veel plezier op de wc.
Uit de vuilnisbak eten, het wordt niet voor niets weggegooid…over de datum dus.
Ik slacht nog liever een haas dan moeten eten uit een vuilnisbak, dan weet ik tenminste dat de haas vers is.

Lees ook:   Katten uit de tuin!

Gerelateerde berichten