28 november 2020

 

Wat doen,… met dikke kinderen in Amsterdam?

Amsterdamse kinderen te dik

AMSTERDAM –
Schrikbarend veel Amsterdamse kinderen zijn te dik. Ongeveer 30.000 jeugdigen in onze hoofdstad kampen met (extreem) overgewicht. Dat blijkt uit cijfers van de Amsterdamse GGD, die wethouder Eric van der Burg (Zorg) woensdag naar de gemeenteraad stuurt.

Maar liefst 23 procent van de Amsterdamse jeugd in de leeftijd van 5 tot 19 jaar is te dik. Het landelijke percentage ligt een stuk lager, namelijk op 15 procent. Vooral in wijken met veel lage inkomens is het percentage kinderen met obese erg groot. In bepaalde stadsdelen is zelfs de helft van de jongeren tussen de 16 en 18 jaar te dik. Ook bij kinderen die opgroeien in allochtone gemeenschappen is het probleem groter dan bij autochtonen Amsterdammers.
Van Der Burg is geschrokken van de cijfers. De wethouder spreekt van een ‘epidemie’ en wil de kinderen met behulp van een actieplan binnen twintig jaar weer op hun streefgewicht krijgen. Hij poogt dit te bereiken door meer kinderen te laten sporten en gezond eten op scholen verder te stimuleren.

————-
Plaats ze uit huis, valt er nog iets aan te verdienen! (cynisch mode)
Toch?
Of gaat dit misschien om geld van ouders?
Of ouders die niet meer koken.
In de supermarkt zie je ze plenty, kant en klare rommel.
Elke dag weer, met bleke kindertjes in de kar, of een druktemaker erom heen.
Leer ouders eten koken, en zorg dat er genoeg geld is voor sport voor kinderen.
En kap met dat Europa.

Daarnaast, graag meer zonlicht in dit land…vitamine D tekort veroorzaakt ook overgewicht…
Oh wacht allochtone kindertjes? Aha!

Lees ook:   Facebook ja ja

Gerelateerde berichten