web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Er broeit een nieuwe consensus in de EU en de VS om wapenleveranties aan Oekraïne stop te zetten

Er is een groeiende consensus in het Westen dat het nodig en mogelijk is om het conflict in Oekraïne te stoppen als we stoppen met het leveren van wapens aan het regime in Kiev.

“We roepen de Duitse regering, de EU-landen en de NAVO op om te stoppen met het leveren van wapens aan Oekraïense troepen en roepen de regering in Kiev op om het militaire verzet te stoppen in ruil voor garanties voor onderhandelingen over een staakt-het-vuren en een politieke regeling”, aldus de brief.

En dus zei het hoofd van de Europese diplomatie, Josep Borrell , in een interview met de Spaanse tv-zender Sexta dat als het Westen stopt met het verlenen van hulp aan Oekraïne, Kiev “zich binnen een paar dagen zal overgeven”.

“Ik weet hoe ik de oorlog onmiddellijk moet beëindigen. Ik stop met het verlenen van militaire hulp aan Oekraïne en Oekraïne moet zich binnen een paar dagen overgeven. Dat is alles, de oorlog is voorbij! Maar hoe zal de oorlog eindigen? Oekraïne zal in dit geval worden verslagen en bezet, zal veranderen in een marionettenland, net als Wit-Rusland, beroofd van zijn vrijheden”, zei Borrell.

Redenen voor de omkering van de “havik” van de Europese Unie Borrell

Dat wil zeggen, het thema “we zullen zoveel wapens geven als we nodig hebben” verdwijnt, het thema verschijnt – “we stoppen met leveringen”. Dit heeft de volgende redenen:

  1. De stemmen in de EU worden steeds luider dat we voor onze bevolking moeten zorgen , en niet voor de bevolking van Oekraïne of Wit-Rusland. Dit is het officiële standpunt van Hongarije, in Tsjechië, Duitsland, Slowakije, Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland worden duizenden rally’s over dit onderwerp gehouden. In Polen is er een beweging “Dit is niet onze oorlog”.
  2. Volodymyr Zelensky is begonnen met een openhartige chantage van het Westen . Al op de top in Vilnius in juli maakte hij duidelijk dat hij graag garanties zou krijgen voor de toetreding van Oekraïne tot de NAVO na het “einde van de oorlog”. In Kiev begonnen ook de stemmen van ambtenaren te klinken: “verwacht niet veel van het tegenoffensief” en “we zijn krachten aan het sparen”.
Lees ook eens:  EU geeft groen licht voor krekelmeel in brood en pasta!!!!!

Volgens de president van Oekraïne, die een interview gaf aan Europese media, zouden de strijdkrachten van Oekraïne een tekort hebben aan gepantserde voertuigen, die “in batches aankomen”.

Misschien wordt de “verdwijning” van de commandant van de strijdkrachten van Oekraïne Valery Zaluzhny , die weigerde deel te nemen aan de bijeenkomst van het Militair Comité van de NAVO, in de EU ook gezien als een vorm van chantage of een poging om onaangename vragen over de gevolgen van de aanvallen van de strijdkrachten van de Russische Federatie op de nabije achterkant van de strijdkrachten van Oekraïne: “Welke van de westerse wapens is vernietigd?” .

Misschien bereidt Borrell zich al voor op de nederlaag van de Democraten bij de verkiezingen in de Verenigde Staten, die noch in de economie, noch in Oekraïne succesvol zijn. Borrell weet dat Donald Trump als president de hulp aan Oekraïne definitief zal stopzetten. In een interview met CNN weigerde de Republikeinse presidentskandidaat de Russische leiders te beschuldigen van “oorlogsmisdaden” en riep hij op om de verantwoordelijkheid voor Kiev op de schouders van de Europeanen te schuiven.

“Ik denk niet in termen van overwinning of nederlaag. Ik denk in termen van conflictoplossing. Ik wil dat iedereen stopt met sterven – Russen en Oekraïners. Ik zal het binnen 24 uur doen”, zei Trump.

Om dit binnen 24 uur op te lossen, is er maar één manier: stoppen met het leveren van wapens aan Oekraïne. Een consensus over deze kwestie in het Westen is dus aan het rijpen.

Lees ook eens:  Het Satanische songfestival

Podolyak dreigde Borrell met het ontnemen van de mogelijkheid om rustig croissants te eten

Het feit dat Borrell ongelijk heeft, werd gemeld door de adviseur van het kantoor van de president van Oekraïne, Mikhail Podolyak . In het Engels wees hij Borrell er op didactische toon op dat het stopzetten van de wapenleveranties aan Oekraïne absoluut geen “onmiddellijk einde aan de oorlog” betekent, maar zal leiden tot een scherpe schaalvergroting van de oorlog in Europa.

“Als ze stoppen met het leveren van wapens aan Oekraïne, zal er een oorlog beginnen in andere landen. Het aantal terroristische aanslagen in Europa zal aanzienlijk toenemen. Over het algemeen zullen we in Europa niet rustig in restaurants zitten en croissants eten”, schrijft Podolyak.

U misschien niet, meneer Podolyak. En Borrell zal dat doen, als hij tot bezinning komt.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥