web analytics

In Utrecht moet je in een heksencirkel gaan zitten!

167595269 131814735616706 4608335377338779479 n AnGel-WinGs.nl

Dit is geen normale cirkel ofzo…dit is een pentagram! Hekserij!

 

Gegoten PENTAGRAM hanger in cirkel Wicca Wicca Talisman | Etsy

Spirituelejongeren.nl - Jouw plekje voor spiritualiteit!

bf4eff0fdb5d05da8a30040eb3c8fe75 AnGel-WinGs.nl

Daar moeten mensen dus in gaan zitten,… absurd gewoon!
Voor wat frisse buitenlucht?!
Ze zijn volslagen gek geworden!!!!
evil AnGel-WinGs.nl

-Het pentagram of pentakel is een vijfpuntige ster en een van de oudste symbolen ter wereld: het werd reeds meer dan 4000 jaar voor Christus gebruikt. De naam stamt van het Griekse πεντάγραμμον (pentagrammon), hetgeen vijf lijnen betekent. In Griekenland wordt het pentagram ook wel pentalfa, vijf alfa’s, genoemd, omdat er vijf A’s in zijn te herkennen.

Het symbool wordt op veel plaatsen gebruikt, onder andere in logo’s van militaire organisaties. Het pentagram wordt gebruikt als symbool in de esoterie en het occultisme. Bijvoorbeeld was het pentagram het symbool van de wiskundige Pythagoras. Het werd door de katharen bij hun rituelen gebruikt.

Het pentagram is oorspronkelijk een heidens, voorchristelijk symbool. Wiskunde was in de middeleeuwen een van de zeven verboden kunsten. Door zijn band met de wiskunde werd het pentagram daarom een negatief symbool. Het pentagram komt veel voor in Wiccakringen, die het symbool linken aan de elementen en spiritualiteit. Het pentagram zou door Constantijn de Grote een duivels symbool zijn geworden, dat hij gebruikte om heidenen te bekeren tot het christendom. Halverwege de 19e eeuw is hierin onderscheid gemaakt: met de punt omhoog zou goed zijn, gericht naar de hemel. Met de punt omlaag verkeerd, naar de onderwereld.[1][2] De kracht van dit symbool komt tot uiting dat het in principe beide oriëntaties in zich heeft. In de vijf kruispunten van de ster past een kleinere ster die precies omgekeerd is georiënteerd. Zodoende draagt het goede het kwade in zich en omgekeerd. In het modern satanisme wordt toch een omgekeerde versie van het pentagram gebruikt. Door sommige mensen wordt dit teken daarom ook wel gezien als het teken van Satan, de duivel. De esoterische opvatting van evenwicht in dualiteit komt men tegen in het Yin en Yang symbool, in de davidster, de links en rechts draaiende swastika en het kruis. Door de oneindige herhaling van de figuur in zichzelf is het bij uitstek het symbool van de mens, die zich in de juiste verhouding tot het oneindige weet te plaatsen met de beide benen op de vloer.

Lees ook:   Hij beloofde zijn stem te zijn als er iets met hem zou gebeuren...

Het wordt ook gezien als het symbool van volmaaktheid en vrouwelijkheid:

De planeet Venus, symbool voor de vrouwelijkheid, vormt het pentagram wanneer haar weg wordt gevolgd tussen de sterren vanwege haar retrograde bewegingen.
Het pentagram kan staan voor het evenwicht van de vijf elementen.
Het pentagram kan ook staan voor de vijf klassieke zintuigen: voelen, zien, ruiken, horen en proeven.
Het pentagram wordt ook wel druïdenvoet of druïdenster genoemd, zie ook druïde. Het pentagram komt ook voor op skûtsjes.[3]

Vrijmetselarij
Binnen de vrijmetselarij komt het pentagram voor in het symbool van de Vlammende Ster, dat in grafische vorm bestaat uit een ster met in het hart de letter G en waaruit vlammen schieten.

Taoïsme
In het taoïsme is de Wu Xing, 五行, het harmonische systeem van de vijf elementen: water, vuur, aarde, metaal en hout.

Het systeem heeft een voedende, voortbrengende cyclus, Sheng:

hout → vuur → aarde → metaal → water → hout
en een controle cyclus, Ke:

hout → aarde → water → vuur → metaal → hout
De twee cycli vormen samen een regelmatige vijfhoek met een vijfpuntige ster erin. Ze worden ook vaak samen afgebeeld als cirkel met een vijfpuntige ster. De cirkel is de Shengcyclus, de ster geeft de Ke-cyclus weer.

Bron Wikipedia

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button