...

19 oktober 2021

 

Man vindt ouders na 23 jaar via Google Maps

Man vindt ouders na 23 jaar via Google Maps

GUANGAN CITY –
Een 28-jarige Chinees heeft zijn ouders op wonderlijke wijze teruggevonden. Die had hij sinds de ontvoering op zijn vijfde niet meer gezien. Via Google Maps herkende hij zijn oude woonplaats.

De Chinees Luo Gang werd op zijn vijfde gekidnapt toen hij naar de kleuterschool liep, meldt een provinciale nieuwswebsite. In China worden jaarlijks 200.000 kinderen ontvoerd en verkocht. Zo ook Luo die in een Zuidoost Chinese stad terechtkwam, 1500 kilometer van zijn ouderlijk huis in Guangan City verwijderd.
Twee bruggen
Van zijn tijd in het plaatsje Guangan City kon de verloren zoon nooit echt iets herinneren, behalve dat er twee bruggen bij zijn huis stonden. Van het plaatje in zijn geheugen maakte hij een ruwe schets die hij op een speciale website voor verloren kinderen zette. Een lezer merkte het bericht op en herinnerde zich een stel uit Guangan dat 23 jaar geleden hun zoon kwijtraakte. Hij stuurde de naam van de stad door aan Luo. Toen hij Guangan bekeek via Google Maps herkende hij nog niet bijzonder veel, totdat zijn oog viel op de twee bruggen uit zijn herinneringen. “Dat is het! Dat is mijn huis”, riep Luo in tranen uit.
‘Huilen als ik aan hem dacht’
Na 23 jaar werd de gedroomde reünie deze week werkelijkheid. Luo ontmoette zijn ouders en overige familie in zijn geboorteplaats. Zijn moeder was dolgelukkig haar zoon weer in de armen te kunnen sluiten. “Al die jaren kon ik het niet helpen om te huilen, elke keer als ik aan mijn zoon dacht”, vertelt ze een journalist geëmotioneerd.
Ondanks de heldenrol van Google Maps wou het kantoor in Hong Kong niet reageren op het verhaal.

Lees ook:   Medium consult met Willy

https://www.telegraaf.nl/buitenland/21574459/__Man_vindt_ouders_na_23_jaar_via_Google_Maps__.html

Deel & let's open the minds!

Gerelateerde berichten