28 november 2020

 

Het vreemde verhaal van de zwarte vogel van Tsjernobyl

Het vreemde verhaal van de zwarte vogel van Tsjernobyl

Kort na het ongeluk met de Tsjernobyl kerncentrale dat plaatsvond  op 26 april 1986, verspreidden zich geruchten van het volk dat enige tijd vóór het ongeluk, (dat ongeveer 4.000 mensen in het algemeen doodde),  vreemde wezens in de stad zagen en dat er veel mensen nachtmerries hadden. Meestal zagen mensen in de lucht een enorm zwarte vogel, en sommigen beschreven dit wezen als een humanoïde, maar zonder een hoofd en met grote vleugels. Soms werden er rode ogen beschreven.

Mothman, Mothman is a legendary creature reportedly seen in the Point Pleasant area of West Virginia from 15 November 1966 to 15 December 1967. Description from pinterest.com. I searched for this on bing.com/images

 

In het westen, onder onderzoekers van afwijkende verschijnselen, is er een perceptie dat dezelfde mens-mot over Tsjernobyl vloog , die eerder in 1967 in de Amerikaanse stad Point Pleasant werd waargenomen. In Point Pleasant stortte een brug  kort daarna in en stierven 46 mensen tijdens de ineenstorting. Op basis van de gevallen in Point Pleasant en in Tsjernobyl wordt aangenomen dat de Mothman een voorbode is van grote catastrofes met een groot aantal menselijke sterfgevallen.

De vreemde zwarte “vogel” werd naar verluidt zelfs gezien door verschillende werknemers van de kerncentrale van Tsjernobyl, die vlak boven het station vlogen. En ze zagen het slechts een paar dagen voor het ongeluk. Ze beschreven dit wezen als groot en donker of zwart met een figuur als een persoon zonder hoofd, maar met gigantische vleugels en rood gloeiende ogen. Deze “vogel” heeft mensen zo bang gemaakt dat ze dit naar verluidt zelfs aan de hoogste autoriteiten hebben gemeld. En daarna werden angstaanjagende telefoontjes gehoord in de appartementen van de inwoners van de stad met stilte op de lijn. Na de explosie en het vuur werden helikopters naar de plaats van het ongeval gestuurd om het vuur te doven. Mensen blusten het vuur vele uren en veel van de brandweerlieden stierven vervolgens aan straling. Sommige werkmensen hebben de explosie overleefd, maar zijn later in het ziekenhuis overleden. En onder hen was iemand die nog de  tijd had om te vertellen dat hij een vreemd zwart vliegend wezen zag in de rook van een nucleair vuur. Dit wezen had vleugels van ongeveer zes meter breed en het ging heel soepel omhoog en glipte weg door de rook. Het was de laatste observatie van de Black Bird of de Moth Man in Tsjernobyl.  De meeste experts op het gebied van abnormale verschijnselen zijn ervan overtuigd dat dezelfde moth-man in Tsjernobyl was. Sceptici geloven dat mensen hoogstwaarschijnlijk een grote zwarte ooievaar zagen, die veel voorkomt in Zuid-Eurazië. Uiterlijk is het echter heel moeilijk om een ​​vliegende zwarte ooievaar te verwarren met een onthoofde man met vleugels. Het mysterie van dit schepsel of deze wezens is nog onbegrijpelijker als je weet dat ze bij andere gelegenheden niet werden waargenomen met de dood van een groot aantal mensen. Waarom ze op de ene plaats verschijnen, en afwezig zijn in een andere, is ook onbekend.

Lees ook:   Het spookachtige 'Watcher'-huis dat een rijke familie in New Jersey terroriseerde

Gerelateerde berichten