25 april 2021

 

Verhoging EU-budget kost Nederland 520 miljoen

Verhoging EU-budget kost Nederland 520 miljoen

DEN HAAG –
Nederland moet 520 miljoen euro extra overmaken naar Brussel als de EU-landen ingaan op een verzoek van de Europese Commissie om een gat van 11 miljard in de begroting van dit jaar te dichten. Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën zei dat donderdag in een Kamerdebat.

Dijsselbloem heeft al aangegeven dat het kabinet niet kan instemmen met de voorgestelde verhoging van de Europese begroting voor dit jaar. In de Kamer zei hij donderdag dat het voorstel van Brussel niet te begrijpen is en ook niet uit te leggen is aan burgers die op alle niveaus door bezuinigingen getroffen worden.
Dijsselbloem vindt dat de Commissie de rest van dit jaar maar moet bezuinigen. Hij wil de verhoging samen met een aantal andere landen tegenhouden, maar of dat lukt is nog de vraag. Dijsselbloem zal niet dreigen met een veto op een ander dossier, zoals de PVV graag wil.

 

Telegraaf

Lees ook:   Oplichting in supermarkten!

Gerelateerde berichten