25 september 2020

 

Betere opvang in Turkije kost Nederland 117 miljoen euro

Betere opvang in Turkije kost Nederland 117 miljoen euro

EU wil hulpfonds voor Turkije om vluchtelingen beter op te kunnen vangen © anp.

EU wil veel!
Als het aan de Europese Commissie ligt, krijgt Turkije een fonds van drie miljard euro om vluchtelingen beter op te kunnen vangen. Mocht het voorstel doorgaan, dan moet Nederland 117 miljoen euro overmaken aan dat fonds. (Nog meer verdomme!)
Turkije moet als tegenprestatie voor het hulpfonds zorgen voor een betere bewaking van de grens met Griekenland. Een andere eis van de EU is dat de Turken een betere opvang regelen voor Syrische vluchtelingen, zodat die er minder vaak voor kiezen de doortocht naar Europa te maken.

De EU hoopt met deze aanpak een deel van de vluchtelingenproblematiek op te lossen. Veel vluchtelingen uit Syrië proberen Europa binnen te komen via Turkije.

Volgens Rutte is het het waard en ,verstandig” om zoveel Nederlands geld te betalen ,,als je af wilt van die gigantische stroom vluchtelingen”. (Het excuus van een slappe minister!) Rutte wees erop dat Turkije al ,,vele miljarden” kwijt is om de 2 miljoen Syrische vluchtelingen opvang te bieden. ,,Dus het is echt cruciaal , wil je die stroom indammen en volgens mij willen we dat, dan kost dat pegels.” (Nou betaal het lekker zelf!)
Timmermans
Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, was de afgelopen dagen in Turkije. Hij praatte daar onder meer over over de problemen met de opvang. Zijn commissie bepaalt uiteindelijk waar het geld naartoe gaat.

Het voorstel voor het noodfonds werd genomen door regeringsleiders en staatshoofden van de EU-lidstaten op Malta. Dat gebeurde tijdens een informeel overleg. Mark Rutte had al laten weten dat er geld nodig is om een einde te maken aan de migrantenstroom.

Lees ook:   Eén Europa juist de millennials krijgen de schade

De EU heeft de Turkse president Recep Tayyip Erdogan uitgenodigd voor een speciale top over de problemen in Turkije. Waarschijnlijk worden daar concrete afspraken gemaakt over het noodfonds. Begin oktober kwamen de EU en Turkije al een voorlopige deal overeen.

https://www.ad.nl/

Deze regering je wordt er zo moe van!!!!!!!! Wanneer gaan ze weg aub!
Bidt en smeekt… Gaat heen en vermenigvuldig u aub niet!!!!!!!!!!

Gerelateerde berichten