27 januari 2021

 

Vijftien miljoen jodiumpillen naar Nederland

Vijftien miljoen jodiumpillen naar Nederland
Komende maand arriveren vijftien miljoen jodiumpillen in Nederland. De tabletten, die zijn besteld door het ministerie van Volksgezondheid, moeten de gezondheidsschade beperken bij een kernramp, meldt De Telegraaf.
De vijftien miljoen pillen zijn een aanvulling op de voorraad van circa vijf miljoen tabletten. In maart presenteerde minister Schippers een plan om jodiumtabletten beschikbaar te stellen voor kinderen tot 18 jaar en zwangere vrouwen in een straal van honderd kilometer rond kerncentrales.

Het ministerie lijkt nu voldoende pillen te hebben ingeslagen om ook mensen tussen 18 en 40 jaar te kunnen beschermen. Volgens critici creëert minister Schippers schijnveiligheid.

Eerder werd bekend dat in België uiterlijk in 2017 iedereen jodiumpillen moet krijgen in het geval van een kernramp. België heeft zeven kernreactoren die dicht bij de Nederlandse grens liggen. Geregeld haperen de reactoren.

https://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4291629/2016/04/29/Vijftien-miljoen-jodiumpillen-onderweg-naar-Nederland.dhtml

Waarom?
Zijn er plannen?
Weet men iets, dat fout zal gaan? Aanslag dreigingen oid?
Of een verouderde foute centrale?
Wat is dit plotseling?
Ineens is er geen virus meer, maar nu dit?

Lees ook:   Een groot wonder, vader Syrisch jongetje leeft nog

Gerelateerde berichten