...

28 januari 2022

 

“Kinderen danken hun intelligentie aan hun moeder”

“Kinderen danken hun intelligentie aan hun moeder”

dumbass people | ... the-thing-about-smart-people-is-they-sound-crazy-to-dumb-people-cc1514:
Ben je moeder van een slim kind? Je koter heeft dat dan vermoedelijk aan jou te danken. Kinderen erven hun intelligentie namelijk hoofdzakelijk via de genen van hun moeder.

Dat blijkt uit een nieuw onderzoek dat verschenen is in Psychology Spot. Lange tijd werd gedacht dat intelligentie door werd gegeven door beide ouders. Dat blijkt echter dus niet het geval te zijn. Maar hoe komt het dat de moeder de overhand heeft in het overdragen van intelligentie?

Mannen hebben een X- en een Y-chromosoom, terwijl vrouwen twee X-chromosomen hebben. Op het X-chromosoom bevinden zich tientallen genen die invloed hebben op intelligentie. Op het Y-chromosoom dat je van je vader erft, bevinden zich, behalve genen die het geslacht bepalen, nauwelijks andere genen. Met andere woorden: je krijgt een tweemaal zo grote dosis genen die de intelligentie bepalen van je moeder dan van je vader.

Overigens bepalen niet alleen de genen van moeders het intelligentieniveau van kinderen. Milieu- en cultuurinvloeden spelen hier namelijk ook een rol bij, zoals de mogelijkheden die een kind heeft om zich te ontwikkelen. Daarnaast wordt de erfelijke factor van intelligentie door meer genen beïnvloed dat alleen het X-chromosoom.

De bevindingen kwamen niet helemaal uit de lucht vallen. Uit een grootschalig onderzoek uitgevoerd in 1996 bleek ook dat de beste voorspeller van welke intelligentie een toekomstig kind zal krijgen, het IQ van een moeder is.

https://breda.nieuws.nl/opmerkelijke-berichten/190624/kinderen-danken-intelligentie-aan-moeder/

Dat dit even duidelijk moge zijn!!!!!!!

Lees ook:   Hoe kan je iemand die jou slaat graag zien?

Gerelateerde berichten