web analytics
11:11 Dubbele getallen
Maatschappij & PsychePolitiek-Elite

Zorgkantoor Zilveren kruis vraagt cliënten mond te houden

Zorgkantoor vraagt cliënten mond te houden

Het Zilveren Kruis Zorgkantoor heeft een groep pgb-budgethouders gevraagd een verklaring te tekenen om afstand te doen van het recht een klacht in te dienen of een rechtszaak aan te spannen. Dat maakte het consumentenprogramma Radar bekend, in aanloop naar een uitzending over de kwestie maandagavond.
Zilveren Kruis bevestigt dat de bewuste brief vorige week is verstuurd naar 185 veelal verstandelijk beperkte en/of kwetsbare cliënten. Het gaat om mensen van wie de hulpverleners mogelijk voor tienduizenden euro’s fraude hebben gepleegd. Het zorgkantoor stelt dat als de cliënt niet meewerkt, en dus niet tekent, hij of zij de vordering zelf zal moeten betalen.

In de brief van het Zilveren Kruis, in handen van Radar, staat ook dat cliënten de getroffen regeling geheim moeten houden.
Zilveren Kruis laat in een reactie weten dat het voor de betreffende klanten geld van het persoongebonden zorgbudget (pgb) gaat proberen terug te halen bij vijf zorgaanbieders. ,,Als blijkt dat de pgb-houder inderdaad gedupeerd is door de zorgaanbieder en zelf geen rol heeft gehad bij de fraude, neemt het zorgkantoor de vordering over en probeert het geld bij de zorgaanbieder terug te vorderen. De vordering wordt dan niet op de budgethouder verhaald”, aldus Zilveren Kruis.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/25247948/__Zorgkantoor_vraagt_clienten_mond_te_houden__.html

Nou,nou…gaat dat zo tegenwoordig? Fraude met belasting en of ziektekosten gelden?
Het kabinet geeft echt het goede voorbeeld! Zuig vooral nog meer uit we kunnen het aan!
Toch?
 photo 1914144_1365251313579798_7203801044976641642_n_zps9whsptn6.jpg

Man fraudeert voor tonnen met pgb’s
Een 67-jarige Hagenaar is maandag aangehouden voor een fraude van vermoedelijk 300.000 euro met persoonsgebonden budget (pgb). De man trad op als zorgverlener voor verschillende mensen met een pgb, maar leverde die zorg nooit.
De aanhouding is verricht door een speciaal team dat fraude met zorggeld aanpakt. De inmiddels overleden vrouw van de man verzorgde waarschijnlijk pgb’s voor mensen die zorg nodig hadden. De verdachte staat op veel formulieren als zorgverlener genoemd en hielp andere zorgverleners met frauderen.
Een pgb is een geldbedrag waarmee iemand zorg, begeleiding of hulp kan inkopen. Het geld is alleen bedoeld voor zorg en mag niet worden uitgegeven aan andere zaken.

Lees ook:   Eersten al in ziekenhuis na 3e vaccinatie!!!

https://www.telegraaf.nl/binnenland/25247636/__Man_fraudeert_voor_tonnen_met_pgb_s__.html

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥