25 februari 2021

 

Rutte vat hem niet.

Rutte snapt ophef verbouwing paleizen niet
Premier Mark Rutte snapt de ophef in de Tweede Kamer niet over de hoge renovatiekosten van de paleizen die koning Willem-Alexander gebruikt. Volgens hem gaat het om noodzakelijk groot onderhoud van oude gebouwen en zijn de bedragen keurig verantwoord in de begroting. Rutte zei dat dinsdag in de Tweede Kamer. Veel fracties vinden dat de commotie over de dure verbouwingen de positie van de koning schaadt.

De renovatie van paleis Huis ten Bosch kost zo’n 35 miljoen euro. Ook de kosten van het opknappen van paleis Noordeinde lopen in de miljoenen. Omdat de koning tijdens de verbouwing toch moet kunnen werken, komt er bij zijn woonhuis villa Eikenhorst een werkruimte voor zo’n 4 ton.

De Kamer wil wel aanvaarden dat de renovatiekosten van de paleizen hoog zijn, maar verwijt Rutte dat hij daar niet duidelijk over is. „De informatie komt in stukjes en brokjes”, zei PvdA-Kamerlid Jeroen Recourt.

Rutte ontkende dat er iets mis is met de presentatie van de cijfers. CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg kreeg het gevoel tegen een muur te praten. „Iedereen heeft vragen, behalve de premier.”

Rutte voelt er ook niets voor de belastingvrijstellingen voor de koning te schrappen, zoals een flink deel van de Kamer wel wil. De premier is wel bereid er nog eens op te studeren, maar wees erop dat het aanpakken van de vrijstellingen een grondwetswijziging met zich meebrengt. Dat zou veel tijd kosten.

https://www.telegraaf.nl/binnenland/23172356/__Rutte_snapt_ophef_niet__.html
Vaag hé?
Hij snapt het niet, dat was ons al lang duidelijk!
Wat snapt hij wel?

Lees ook:   De tijd van de opstand van de volkeren tegen de oligarchie is gekomen.

Dit land kapot bezuinigen, alles kapot maken, maar dan de koning wel alles geven wat hij wenst?
Denk dat een regressie naar een vorig leven Rutte misschien tot besef doet komen, dat hij dus niet meer in die middeleeuwen leeft…maar in 2014!!!!!
Damn!!!!!!!!

 

Geef die miljoenen uit aan oude mensen of zieke mensen!

 

https://www.telegraaf.nl/binnenland/23171853/___Vrijstelling_koning_aanpakken___.html

https://www.geennieuws.com/2014/10/oranjes-waar-je-mee-om-gaat-daar-wordt-je-door-besmet/

Gerelateerde berichten