19 januari 2022

 

Het initiatief om Suleimani te doden kwam twee maanden geleden van Pompeo

WP: het initiatief om Suleimani te doden kwam twee maanden geleden uit Pompeo

De Amerikaanse president Donald Trump ontving een aanbod om de Iraanse generaal Kassem Suleimani enkele maanden geleden te elimineren van staatssecretaris Mike Pompeo. Dit werd gemeld door The Washington Post, onder vermelding van bronnen in het Witte Huis.

Volgens bronnen bood Pompeo enkele maanden geleden openlijk aan om de Iraanse generaal Kassem Suleimani te vermoorden, maar de Amerikaanse president en ambtenaren van het ministerie van Defensie steunden de positie van de staatssecretaris niet. De situatie veranderde op 27 december, toen een Amerikaanse militaire basis nabij de Iraakse stad Kirkuk werd afgevuurd door raketten. De aanval doodde een Amerikaanse soldaat.

Al op 29 december kwamen functionarissen van het ministerie van Defensie bijeen om een ​​reactie op agressie te bespreken. Trump’s beslissing om Suleimani te doden was een schok en verrassing voor veel aanwezigen, zeggen bronnen.

Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/world/1464627-suleimani/

Lees ook:   Hartrisico na vaccins

Gerelateerde berichten