web analytics
11:11 Dubbele getallen
Politiek-Elite

Ruim 800.000 door Nederland gedoneerde coronavaccins vernietigd

Ruim 800.000 door Nederland gedoneerde coronavaccins zullen worden vernietigd, omdat andere landen er geen behoefte meer aan hebben. Dat blijkt uit een Kamerbrief van coronaminister Ernst Kuipers. Volgens hem is de vraag naar vaccins, vooral die met een korte houdbaarheid, sterk verminderd.

Bron

Goed hé al dat belastinggeld gewoon weggesmeten!
Hops… Omdat het kan! Op zich is het goed dat mensen wakker worden en er geen meer willen!

 

 

Hier even een idee wat het allemaal kost…

https://www.travelclinic.com/1385/vaccinatiekosten.htm

AstraZeneca was verreweg het goedkoopst

In december lekte de Belgische staatssecretaris Eva De Bleeker wat de EU betaalde voor de eerste lichting vaccins. Dat van AstraZeneca was verreweg het goedkoopst: 1,78 euro voor een dosis. Pfizer/BioNTech kostte 12 euro en Moderna 14,75. Dat van Janssen kostte 7 euro, maar dat vaccin hoeft maar een keer te worden toegediend. Voor de andere is dat twee keer. Bij die prijzen past een kanttekening. AstraZeneca en Janssen beloofden hun vaccins tijdens de pandemie tegen kostprijs te leveren. Pfizer/BioNTech en Moderna doen dat niet. Zij maken er winst op.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥