web analytics
11:11 Dubbele getallen

Over vier tot zes weken is de zonnebloemolie op: ‘Een groot probleem’

fed642968fdb3a6032c6c97af0a72810 AnGel-WinGs.nlVreemd hé die oorlog is net 2 weken oud… en ineens zijn alle zonnebloemen op in de Oekraïne, die ineens dus heel de wereld voorziet in de winter, (NB) van zonnebloemzaad?

Bron

Volgens mij worden we zo belazerd…
Niet alleen de Oekraïne produceren zonnebloemolie maar ook Rusland eveneens een zeer groot producent, en zoveel meer andere landen…men doet alsof alleen de Oekraïne dit leveren kan, dat is dus niet zo.

-Over vier tot zes weken zijn de voorraden zonnebloemolie in Nederland op, zegt de Federatie Nederlandse Levensmiddelenindustrie (FNLI). “Dit is een groot probleem voor heel veel mensen.”

Nederlandse voedselbedrijven zijn naarstig op zoek naar alternatieven voor zonnebloemolie. De tekorten worden veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne. Dat land is een grote producent van plantaardige olie.

“Twee derde van de zonnebloemolie die hier in de winkels ligt, komt daar vandaan”, zegt een woordvoerder van het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL). De schappen in de supermarkten zullen dus binnenkort leeg raken. “We zijn ons bewust van dat probleem en het heeft onze aandacht. Een crisis heeft altijd invloed op de voedselketen. Dat zagen we tijdens de pandemie, en nu met de oorlog weer.”

2/3…

Kijk hoeveel landen zonnebloemolie ook produceren!!!

https://www.nationmaster.com/nmx/ranking/sunflower-oil-production

Het is dus niet alleen afhankelijk van de Oekraïne en Rusland…dus even doorzoeken dus.

Ik kan zelf niet tegen zonnebloemolie.
Het veroorzaakt vaak en bij veel mensen zuurbranden, dus ik vind het geen aanrader.
Het zit in veel producten mn chips bv.

Maar ook koolzaadolie zit ook inmiddels in teveel producten…

Ik kan bv niet hamka’s chips… krijg altijd het idee dat ze die chips in vet gebakken overgebleven kippenvet van een markt ofzo dompelen… brr ga altijd over mijn nek 2 uur na hamka’s, ik moet dat dus niet, die zooi.

Lees ook:   Het woord N verboden? Eisen die ze gaan stellen - ook nog - aan de ooit slavernij

https://www.ah.nl/producten/product/wi459636/lay-s-hamka-s-ham-kaas

Mooi bij de ah kun je precies zien wat ergens in zit!
Handig wel.

Maar het is hetzelfde als dit…

Over De Russen 27578010

Het mooie excuus om ons allen arm te maken!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button