web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & Uiterlijk

Bizarre neurologische ziekte plaagt jonge Canadezen

Tientallen jonge mensen zonder reeds bestaande aandoeningen ontwikkelen symptomen van een nieuwe ziekte, aangezien activisten en families een doofpotaffaire door de lokale overheid vermoeden.

Een klokkenluider van Vitalité Health Network in New Brunswick vertelde zondag aan The Guardian dat symptomen zijn onder meer hallucinaties, moeite met denken, beperkte mobiliteit, slapeloosheid en snel gewichtsverlies. De lokale overheid heeft naar verluidt moeite gehad om het groeiende aantal gevallen af ​​te doen als de ziekte van Alzheimer of andere neurologische aandoeningen die buiten ouderen ongewoon zijn.

Hoewel het officiële aantal gevallen dat is geregistreerd sinds de mysterieuze ziekte voor het eerst publiekelijk werd erkend in het vroege voorjaar, niet is gestegen van 48, vertelden meerdere bronnen aan The Guardian dat maar liefst 150 mensen de snel bewegende ziekte hebben opgelopen. Nog meer jonge mensen moeten worden onderzocht, en verschillende zijn overleden.

” Ik maak me echt zorgen over deze gevallen omdat ze zo snel lijken te evolueren “, vertelde de bron aan de outlet en erkende dat ” we ze een soort van uitleg verschuldigd zijn .”

Een van de meer verontrustende elementen van de aandoening is hoe weinig bekend is over transmissie. In ten minste negen gevallen hebben verzorgers en anderen in nauw contact met zieke personen symptomen ontwikkeld die vergelijkbaar zijn met die van de zieke partij, wat suggereert dat de ziekte zich niet alleen gemakkelijk verspreidt tussen niet-verwante personen, maar dat er mogelijk omgevingsfactoren bij betrokken zijn. Sommigen hebben de ziekte vergeleken met de ziekte van Creutzfeldt-Jakob, een dodelijke hersenziekte die wordt veroorzaakt door misvormde eiwitten die prionen worden genoemd, hoewel screening naar verluidt geen bevestigde gevallen van CJD opleverde.

De provincie heeft moeite gehad om de zaken onder de duim te houden – de casuscluster werd pas vorig jaar openbaar toen een memo naar de media werd gelekt, en de regering heeft volgehouden dat de ‘ cluster ’ zelf slechts het resultaat is van ‘ verkeerde diagnoses ’ waarin niet-gerelateerde ziekten worden gegroepeerd . Ambtenaren verklaarden in oktober dat acht dodelijke gevallen het gevolg waren van ” bekende en niet-gerelateerde pathologieën “, in plaats van een gedeelde en onbekende ziekte. Een epidemiologisch rapport dat in oktober werd uitgebracht, sloot zogenaamd elke blootstelling aan voedsel, gedrag of milieu uit die het probleem zou kunnen verklaren.

Een andere volksgezondheidswetenschapper die anoniem wilde blijven, suggereerde echter dat de regering iets verdoezelde. “ Het feit dat we hier een jonger spectrum van patiënten hebben, pleit sterk tegen wat de voorkeur lijkt te hebben van de regering van New Brunswick – dat de gevallen in dit cluster per ongeluk op één hoop worden gegooid. 

Tim Beatty, wiens vader Laurie stierf met vergelijkbare symptomen, maar postuum werd verklaard als een geval van Alzheimer, probeert de stoffelijke resten van zijn vader te laten testen op neurotoxinen, waaronder β-Methylamino-L-alanine (BMAA), een vermoedelijke trigger voor de ziekte. De lokale economie is sterk afhankelijk van de visserij op kreeft, en de chemische stof kan in hoge concentraties in kreeft worden gevonden, volgens een door The Guardian aangehaald onderzoek. Beatty en andere families die dierbaren hebben verloren aan de mysterieuze ziekte, speculeren dat de weigering van de regering om het mogelijke bestaan ​​van het ziektecluster in de regio te erkennen politiek of economisch gemotiveerd kan zijn.

” Als een groep mensen samenzweringstheoretici wilde kweken, dan heeft onze regering fantastisch werk geleverd door dit te promoten “, vertelde Beatty aan The Guardian. “ Proberen ze gewoon een verhaal voor het publiek te creëren waarvan ze hopen dat we het zullen absorberen en weglopen? Ik begrijp het gewoon niet. 

‘Het gebeurt en het verspreidt zich waarschijnlijk’: Canadese gezondheidsfunctionarissen verbijsterd door MYSTERIE dodelijke hersenziekte

Een nieuwe uitbraak van een mysterieuze ziekte haalt de krantenkoppen in Canada. Een neurologische ziekte die het New Brunswick-syndroom wordt genoemd, heeft de afgelopen maanden tientallen mensen getroffen en zes mensen gedood in de regio waaraan het zijn naam dankt.

Zeker 48 mensen tussen 18 en 85 jaar, bijna evenveel mannen als vrouwen, lijden aan een onverklaarbare ziekte waardoor hun gezondheid snel achteruit is gegaan. Visuele en auditieve hallucinaties, geheugenverlies, moeite met lopen en evenwichtsproblemen behoren tot de symptomen van de mysterieuze aandoening , waaraan tot nu toe zes patiënten zijn overleden.

Deze week heeft de regering van de zwaar getroffen provincie New Brunswick, gelegen aan de Atlantische kust, haar inspanningen opgevoerd om de uitbraak aan te pakken, die tot voor kort werd overschaduwd door de pandemie van het coronavirus. Er is een commissie van deskundigen ingesteld om het onderzoek naar wat wordt aangeduid als de New Brunswick Cluster of Neurological Syndrome of Unknown Cause, te bespoedigen.

” De ontdekking van een mogelijk nieuw en onbekend syndroom is eng “, vertelde de minister van Volksgezondheid van New Brunswick, Dorothy Shephard, donderdag op een persconferentie, eraan toevoegend dat de lokale bevolking ” bezorgd en verward ” was over de nieuwe ziekte.

Terwijl mensen in de provincie de afgelopen jaren last hebben van alarmerende symptomen die lijken voort te komen uit dezelfde onbekende hersenschadelijke ziekte, is er nog geen bepaalde oorzaak vastgesteld. Gezondheidsfunctionarissen hebben onderzoek gedaan naar mogelijke blootstelling aan het milieu en dieren, maar er heerst onzekerheid. 

“ Op dit moment weten we het niet. Alles staat op tafel. We gaan elke mogelijkheid bekijken, en hopelijk zullen we … een goed begrip ontwikkelen”, zei een van de medevoorzitters van de commissie, Dr. Edouard Hendriks. De andere, Dr. Natalie Banville, gaf toe dat er geen advies gegeven kan worden aan mensen over hoe – en of – ze zichzelf kunnen beschermen tegen de ziekte, aangezien de experts niet hebben vastgesteld waar het vandaan komt.

“ We zijn aan het onderzoeken. We hebben geen milieuoorzaken, we hebben geen genetische oorzaken, we hebben geen medicatieoorzaken – we hebben geen oorzaak vastgesteld ”, zei Banville .

Alle mogelijkheden worden onderzocht, ook besmetting door toxines, bacteriën of een virus.
Om het mysterie te achterhalen, hebben gezondheidsfunctionarissen een uitgebreide vragenlijst opgesteld. Gericht op zowel patiënten als hun families, kan het tot vier uur duren om te voltooien. Er is ook een speciale kliniek geopend om verdachte patiënten te diagnosticeren en te behandelen.

” Het is nog steeds een grote schok “, vertelde Luc Leblanc, bij wie het onbekende syndroom is vastgesteld, aan het Canadese CTV News. ” Ik heb nooit antwoorden gekregen waar ik naar op zoek was, of hoe ik ermee om moest gaan, of hoe ik mijn leven kon verlengen “, zei de 41-jarige man. Hij lijdt aan concentratieproblemen en geheugenverlies en beschreef zijn toestand als ” een tikkende bom “. ‘ Je weet niet hoelang je nog hebt ,’ zei hij.

Het leven van een andere patiënt is ook op zijn kop gezet door de mysterieuze hersenaandoening. Gabrielle Cormier, wier neurologische symptomen onder meer problemen met het gezichtsvermogen en plotselinge problemen met lopen en staan, werd gediagnosticeerd op 20-jarige leeftijd. “ Ik kan niet lezen, wat jammer is, want ik hou van lezen. Ik kan me niet bewegen… Ik was vroeger erg actief ‘, legde ze uit aan CTV News.

De mensen die in de regio wonen, zijn al maanden ‘ gefrustreerd ‘, gaven functionarissen deze week toe. Er zijn klachten geweest over een gebrek aan communicatie en transparantie van gezondheidsfunctionarissen, waarbij de lokale bevolking nu regelmatige openbare briefings over de verontrustende kwestie eist.

De ziekte werd voor het eerst waargenomen in New Brunswick in 2015 door de lokale neuroloog Dr. Alier Marrero. In de loop der jaren zijn er meer patiënten bijgekomen met vergelijkbare symptomen van dementie en vreemde spierbewegingen, naast andere aandoeningen. Toen het aantal getroffenen begon te groeien, concludeerde de arts dat hij te maken had met iets dat nog niet eerder in de medische wereld was waargenomen en sloeg alarm.

Sinds 2018 neemt het aantal zaken elk jaar toe. En we weten niet waarom. We weten niet waardoor dit komt. We weten dat het gebeurt en het verspreidt zich waarschijnlijk “, vertelde Marrero dagelijks aan de Toronto Star, waar hij waarschuwde dat ” we worden blootgesteld aan iets waaraan we nog niet eerder zijn blootgesteld .”Artsen in New Brunswick hebben sinds begin 2020 meer patiënten geïdentificeerd met veelvoorkomende ongebruikelijke symptomen die ze niet konden diagnosticeren. Ze koppelden deze eerst aan een andere zeldzame hersenaandoening, de ziekte van Creutzfeldt-Jakob (CJD), maar patiënten testten er negatief op. Een aparte casusdefinitie voor de verbijsterende symptomen werd in januari van dit jaar opgesteld, maar de mysterieuze ziekte werd pas publiekelijk aan het licht gebracht nadat een interne memo van een hoge arts erover in maart was uitgelekt.

Bron

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥