web analytics
11:11

OVERZICHT VAN NON-INSULIN-AFHANKELIJKE (TYPE II) DIABETES

CAYCE GEZONDHEIDSDATABASE
OVERZICHT VAN NON-INSULIN-AFHANKELIJKE (TYPE II) DIABETES
Van de naar schatting 13 tot 14 miljoen mensen in de Verenigde Staten met diabetes, heeft 90 tot 95 procent niet-insuline-afhankelijke of type II diabetes. Vroeger heette het beginnen met volwassenen, deze vorm van diabetes begint meestal bij volwassenen ouder dan 40 jaar en komt het meest voor na de leeftijd van 55. Bijna de helft van de mensen met diabetes weet het niet omdat de symptomen zich vaak geleidelijk ontwikkelen en in het begin moeilijk te identificeren zijn . De persoon kan zich moe of ziek voelen zonder te weten waarom. Diabetes kan problemen veroorzaken die het hart, bloedvaten, ogen, nieren en zenuwen beschadigen.

Hoewel er nog geen medische remedie is voor diabetes, helpt dagelijkse behandeling de bloedsuikerspiegel te beheersen en kan het risico op complicaties verminderen. Onder toezicht van een arts omvat de behandeling meestal een combinatie van gewichtsverlies, lichaamsbeweging en medicatie.

De twee soorten diabetes, insuline-afhankelijk en niet-insuline-afhankelijk, zijn verschillende aandoeningen. Hoewel de oorzaken, kortetermijneffecten en behandelingen voor de twee typen verschillen, kunnen beide dezelfde gezondheidsproblemen op lange termijn veroorzaken. Beide soorten beïnvloeden ook het vermogen van het lichaam om verteerd voedsel voor energie te gebruiken. Diabetes interfereert niet met de spijsvertering, maar het voorkomt wel dat het lichaam een ​​belangrijk product van de spijsvertering, glucose (beter bekend als suiker), gebruikt voor energie.

Na een maaltijd breekt het spijsverteringsstelsel wat voedsel af in glucose. Het bloed vervoert de glucose of suiker door het lichaam, waardoor de bloedglucosewaarden stijgen. Als reactie op deze stijging wordt het hormoon insuline in de bloedbaan afgegeven om aan te geven dat de lichaamsweefsels de glucose metaboliseren of verbranden als brandstof, waardoor de bloedglucosewaarden weer normaal worden. Een klier genaamd de alvleesklier, gevonden net achter de maag, maakt insuline. Glucose die het lichaam niet meteen gebruikt, gaat naar de lever, spieren of vet voor opslag.

Bij iemand met diabetes werkt dit proces niet correct. Bij mensen met insulineafhankelijke diabetes produceert de alvleesklier geen insuline. Deze aandoening begint meestal in de kindertijd en staat ook bekend als diabetes type I (voorheen juveniele aanvang). Mensen met dit soort diabetes moeten dagelijks insuline-injecties krijgen om te overleven.

Bij mensen met niet-insuline-afhankelijke diabetes blijft de alvleesklier meestal wat insuline produceren, maar het lichaamsweefsel reageert niet erg goed op het insulinesignaal en metaboliseert daarom de glucose niet goed, een aandoening die insulineresistentie wordt genoemd. Insulineresistentie is een belangrijke factor bij niet-insulineafhankelijke diabetes.

De symptomen van diabetes kunnen geleidelijk beginnen en kunnen in het begin moeilijk te identificeren zijn. Ze kunnen vermoeidheid, een misselijk gevoel, vaak plassen, vooral ’s nachts, en overmatige dorst omvatten. Wanneer er extra glucose in het bloed zit, is een manier waarop het lichaam er vanaf komt door regelmatig te plassen. Dit vochtverlies veroorzaakt extreme dorst. Andere symptomen kunnen zijn: plotseling gewichtsverlies, wazig zien en langzame genezing van huid-, tandvlees- en urineweginfecties.

Lees ook:   mRNA-boosters beschadigen hartspier vaker dan gedacht

Medische behandeling voor diabetesbehandeling kan symptomen, zoals dorst en zwakte, en de kans op langdurige problemen, zoals hart- en oogaandoeningen, verminderen. Als behandeling met dieet en lichaamsbeweging niet effectief is, kan een arts orale medicijnen of insuline voorschrijven. Er is geen remedie bekend voor diabetes; dagelijkse behandeling moet gedurende het leven van een persoon worden voortgezet. (Uittreksel van National Institutes of Health Publication No. 92-241.)

HET PERSPECTIEF VAN EDGAR CAYCE
Edgar Cayce leverde veel psychische metingen voor personen die voldoen aan de criteria voor type II (niet-insuline-afhankelijke) diabetes. Hoewel het pathologische proces uniek was voor elk individu, zijn in dit geheel van informatie enkele duidelijke patronen van oorzakelijk verband en behandeling aanwezig.

Een van de meest genoemde oorzaken van diabetes in de Cayce-informatie is letsel aan de wervelkolom. De zenuwtoevoer naar de spijsverteringsorganen (met name pancreas en lever) wordt aangetast door druk op zenuwcentra in het thoracale gebied van de wervelkolom. Meestal ligt het probleem in de 5e – 10e thoracale wervels. Aldus is aanpassing van de wervelkolom (osteopathisch of chiropractie) een primaire therapie voor de behandeling van diabetes.

Hier zijn een voorbeeld uit een Cayce-lezing die de effecten van ruggenmergletsel beschrijft:

(Q) Is de aandoening diabetes, of wat?
(A) Diabetisch van aard. Zoals aangegeven, is de druk enige tijd terug van de verwonding die de overactiviteit veroorzaakt. Deze laesie is LATERAAL van aard, in plaats van cirkelvormig; er is dus geen DIRECTE pancreasreactie. Maar zoals aangegeven zijn er de symptomen; dat wil zeggen, de leveractiviteit, het overtollige af en toe en de schaarste van de urine of de activiteiten van de nieren en de blaas, en de verstoring van de bloedsomloop met betrekking tot de bloeddruk en dergelijke, alle tonen de verstoring door het gebied van de alvleesklier en de lever; die de andere voorwaarden sympathiek beïnvloeden.
Daarom zouden we die toepassingen consistent maken, op de aangegeven manieren.
(Q) Is er iemand genezen die in mijn toestand was?
(A) Heel veel, veel!
Doe deze dingen zoals beschreven, en we zullen ontdekken dat we de betere conditie voor dit lichaam zullen brengen.
Omdat er minder pijn, minder ongemak en minder duizeligheid zijn MET het gebruik van de artisjok, laat ze niet weg – gedurende enkele maanden; minstens drie keer per week, zie je? (2393-1)

Lees ook:   TRANSHUMAN 101: MODERNA VERKLAART DAT COVID-VACCIN EEN 'BESTURINGSSYSTEEM' IS

Merk op dat naast spinale aanpassingen, de artisjok van Jeruzalem wordt aanbevolen als voedingssupplement. Dieet (en met name de artisjok van Jeruzalem) is een andere primaire therapie bij de behandeling van diabetes. Aangezien dieet een algemeen aanvaarde behandeling voor diabetes is, is de opname ervan in dit protocol niet verrassend. Artisjok van Jeruzalem wordt niet zo algemeen beschouwd als een therapie voor diabetes. Het gedeelte Therapie van dit protocol biedt veel informatie over de rol van artisjok in Jeruzalem en instructies voor het gebruik ervan als voedingssupplement.

Hoewel manipulaties van de wervelkolom, voeding en artisjok van Jeruzalem een ​​hoge prioriteit hadden bij de behandeling van diabetes, werd matige lichaamsbeweging ook vaak aanbevolen. In het volgende fragment wordt het dieet benadrukt naast matige algemene lichaamsbeweging (wandelen) en specifieke therapeutische oefening:

(Q) Is het lichaam diabetes?
(A) Een neiging.
(Q) Wat kan hij doen om zich daartegen te beschermen?
(A) Zoals aangegeven, het dieet – en de oefening van specifieke personages die de neiging hebben om op te vrolijken en een evenwicht te creëren.
Blijf uit de buurt van vlees, bewaar een beetje vis of gevogelte. Geen groenten die van de peulvariëteit zijn. Die van de natuur die ONDER de grond groeien, hebben de voorkeur, maar ook veel van de groene variëteit.
En neem twee keer per week de artisjok van Jeruzalem, ongeveer de grootte van een kippenei; eerst rauw – zeg op dinsdag – en de volgende keer gekookt, zeg op donderdag, maar gekookt in zijn eigen sappen (zoals in Patapar Paper). Eet er maar één per keer, zie je. Wanneer het gekookt is, breng het dan op smaak om het smakelijk te maken, maar eet de schil niet op – bewaar de sappen en pureer met de pulp wanneer het gegeten moet worden. Eet het natuurlijk bij de maaltijd; of het rauw of gekookt wordt genomen. Neem het niet tussen de maaltijden, maar bij de normale maaltijd.
Eet alle groenten, vooral van de bladsoort; zoals spinazie, boerenkool of mosterd en dergelijke. Ook deze moeten in hun eigen sappen worden bereid – of in Patapar Paper.
Onthoud thee of koffie, vooral als er melk of room in wordt gebruikt; maar deze kunnen matig worden genomen zonder dergelijke.
Onthoud van elke grote hoeveelheid boter of botervetten. Geen gebak of taarten; hoewel voedingsmiddelen die suikerbestendig zijn, soms worden ingenomen. Of het gebruik van bietsuiker heeft de voorkeur boven riet; of nog meer de voorkeur verdient saccharine als bakvet. Neem GEEN insuline-injecties. Als meer insuline nodig is dan wordt verkregen door het eten van de aangegeven hoeveelheid artisjok, verhoog dan het aantal dagen tijdens de week van het nemen van de artisjok, zie?
Toen de oefening; regelmatig wandelen en een ochtend- en avondperiode van vijf tot tien minuten oefenen. Dit mag niet inspannend zijn, noch een te grote inspanning tegelijk, maar: til de armen voorzichtig boven het hoofd. Buig dan, met de armen naar beneden gericht, zodat de armen niet naar voren of naar de vloer worden gestrekt, maar in evenwicht blijven, zie je? Plaats dan de handen op de heupen en beweeg zachtjes om het lichaam op de lumbale as te laten circuleren. (1963-2)

Lees ook:   Aan elkaar geplakt vlees

In verschillende metingen adviseerde Edgar Cayce colonhydrotherapie als aanvullende therapie bij de behandeling van diabetes. Het idee is om de onderste darmen schoon te houden en daarmee de werking van het hele spijsverteringskanaal te verbeteren. In bepaalde gevallen werden problemen in de dikke darm aangehaald als oorzakelijke factoren bij diabetes, zoals opgemerkt in lezing 4023-1:

Ook zijn er door deze stoornissen in de dikke darm diabetische neigingen, of is er het onvermogen van het lichaam om de activiteiten van suikers in het lichaam te beheersen. (4023-1)

Ten slotte beweert de Cayce-gezondheidsinformatie consequent dat de mentale en spirituele aspecten van genezing belangrijk zijn. Daarom biedt dit protocol enkele specifieke aanbevelingen voor het werken met attitudes, idealen en gedrag vanuit een holistisch perspectief.

Om de in dit protocol bepleite aanpak samen te vatten, zijn de primaire therapieën:

Spinale aanpassing om eventuele problemen in de zenuwtoevoer naar de alvleesklier en bijbehorende organen te corrigeren;
Basisdieetaanbevelingen gericht op het handhaven van het evenwicht met de nadruk op natuurlijke voedingsmiddelen zoals vers fruit en groenten;
Voedingssupplementen met artisjok van Jeruzalem om de natuurlijke toevoer van insuline door het lichaam te vergroten;
Matige oefening wordt aangemoedigd in de vorm van wandelen en specifieke oefeningen;
Colon Hydrotherapie om eliminaties en functioneren in het spijsverteringskanaal te verbeteren;
Idealen Oefening om een ​​helende houding te ontwikkelen op basis van spirituele principes.
Opmerking: de bovenstaande informatie is niet bedoeld voor zelfdiagnose of zelfbehandeling. Raadpleeg een gekwalificeerde zorgverlener voor hulp bij het toepassen van de informatie in de Cayce Health Database.

Gerelateerde artikelen

Back to top button