web analytics
11:11 Dubbele getallen

8 positieve feiten over knoflook, een wondermiddel

169d9b22c44ed7a28fc516e495cad539 AnGel-WinGs.nl

De beroemde oude Griekse arts Hippocrates, die vaak de vader van de westerse geneeskunde wordt genoemd, gebruikte knoflook om verschillende ziekten te behandelen. En de moderne wetenschap heeft onlangs de juistheid van de legendarische arts bevestigd door de verbazingwekkende eigenschappen van knoflook te onderzoeken die iedereen kent en een verklaring te vinden voor de helende effectiviteit ervan.

 

1. Immuniteit zal stijgen

Knoflook groeit over de hele wereld en wordt beschouwd als een van de meest populaire ingrediënten voor het bereiden van verschillende gerechten. Het dankt zijn sterke geur en heerlijke smaak aan een stof genaamd allicine, die krachtige geneeskrachtige eigenschappen heeft. En het toevoegen van knoflook aan uw voeding zal uw immuunsysteem aanzienlijk verbeteren.

In een groot onderzoek van 12 weken bleek een dagelijks knoflooksupplement de verkoudheid met 63% te verminderen! De gemiddelde duur van verkoudheidssymptomen was ook met 70% verminderd, van 5 dagen voor de controlegroep tot 1,5 dag voor patiënten die met knoflook werden behandeld.

 

2. Bloeddruk normaliseert

Hart- en vaatziekten zijn tegenwoordig de grootste moordenaar ter wereld. De meeste van hen beginnen met hoge bloeddruk of hypertensie. (teveel zout belast de nieren en de nieren hebben weer invloed op de bloedvaten en dan krijg je een hoge bloeddruk, ook mensen die te weinig drinken belasten hun nieren met teveel afvalstoffen waardoor ze verslechteren met eveneens een hoge bloeddruk tzt) Studies met vrijwilligers hebben aangetoond dat het toevoegen van knoflook aan voedsel een merkbaar effect heeft op het verlagen van de bloeddruk. Een andere studie toonde aan dat na 24 weken grote dosis knoflookextract even effectief waren als het medicijn Atenolol bij het verlagen van de bloeddruk. Om een ​​merkbaar effect te bereiken, moet u minimaal vier teentjes knoflook per dag nemen. (Maar 4 met zo’n effect!)

Lees ook:   Denk jezelf gezond

 

3. Cholesterolgehalte zal dalen

Bij mensen met een hoog cholesterolgehalte na het eten van knoflook is er een merkbare afname van deze indicator. Zowel het “slechte” als het totale LDL-cholesterol daalt met ongeveer 10-15%. Het niveau van “goed” cholesterol blijft in de regel ongewijzigd. Het is nog niet bewezen of het toevoegen van knoflook aan het dagmenu de triglyceridenwaarden in het bloed verlaagt.

 

4. Sportresultaten zullen verbeteren

Studies bij knaagdieren hebben aangetoond dat knoflook hen helpt om aanzienlijke vooruitgang te boeken op het gebied van lichaamsbeweging. Patiënten met een hartaandoening die gedurende 6 weken knoflookolie slikten, ondervonden een afname van 12% van de piekhartslag en een toename van de fysieke prestaties.

Andere studies hebben aangetoond dat knoflook helpt om door inspanning veroorzaakte vermoeidheid te overwinnen. Trouwens, voor dit doel werd het met succes gebruikt door de Olympiërs in het oude Griekenland!

 

5. Je zult het effect van ontgifting ervaren

Knoflook helpt ook om zware metalen uit het lichaam te verwijderen. Het is bewezen dat dit komt door het hoge gehalte aan zwavelverbindingen, die onze organen beschermen tegen schade door gifstoffen.

Uit een vier weken durend onderzoek met medewerkers van een autofabriek bleek dat het eten van knoflook hun bloedloodgehalte met 19% verlaagde. De werknemers merkten een afname op van de klinische manifestaties van intoxicatie, waaronder hoofdpijn en hoge bloeddruk.

 

6. Zelfs de botten worden sterker

Knaagdierstudies hebben al overtuigend aangetoond dat knoflookconsumptie botverlies minimaliseert met de leeftijd, wat vooral belangrijk is voor vrouwen.

Een studie uitgevoerd bij vrouwen in de menopauze wees uit dat een dagelijkse dosis gedroogd knoflookextract (gelijk aan 2 gram rauwe knoflook) een marker van oestrogeentekort significant verminderde.

Lees ook:   De oorsprong van aids (2004)

Bovendien is al bevestigd dat de frequente consumptie van voedingsmiddelen zoals knoflook en uien het meest gunstige effect heeft op artrose.

 

7. U wordt niet langer bedreigd door de ziekte van Alzheimer en seniele dementie

Vrije radicalen veroorzaken voortdurend schade aan ons lichaam, en vooral de hersenen, wat leidt tot veroudering. Knoflook bevat ook antioxidanten die de afweer van het lichaam tegen schade door deze verbindingen versterken.

Van hoge doses knoflook is aangetoond dat ze de antioxidant-enzymniveaus verhogen en ook stress verminderen bij mensen met hoge bloeddruk. En de combinatie van cholesterol- en bloeddrukverlagende voordelen van het eten van knoflook, naast de antioxiderende eigenschappen, kan helpen bij het voorkomen van veelvoorkomende hersenziekten zoals de ziekte van Alzheimer en dementie.

 

8. Je krijgt de kans om merkbaar langer te leven.

Ontgifting van het lichaam, evenals het voorkomen van hart- en vaatziekten, verlengen op zich al het leven. En knoflook, zoals we ons herinneren, heeft ook het vermogen om infecties het hoofd te bieden. En deze eigenschap is erg belangrijk voor ouderen, een van de meest voorkomende doodsoorzaken is de verzwakking van het immuunsysteem. Bovendien vermijdt het gebruik van knoflook veel chronische ziekten, waardoor ook de knoflookliefhebber langer en beter kan leven!

Knoflook zorgt ervoor dat je bloeddruk verlaagd waardoor je het kouder hebt, en je goed kunt slapen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button