web analytics
11:11 Dubbele getallen
Gezondheid & UiterlijkPolitiek-Elite

Diabetes – Een lucratieve ziekte | DW-documentaire

In onze moderne consumptiemaatschappij is diabetes type 2 een wijdverspreide ziekte geworden. Bedrijven ontwikkelen medicijnen die steeds duurder worden, maar niet noodzakelijkerwijs effectiever. Gezondheidsautoriteiten staan ​​machteloos. Diabetes verspreidt zich snel, over de hele wereld.

De ziekte vernietigt levens en zet de overheidsbegrotingen onder druk. De VN roept regeringen op om actie te ondernemen.

Diabetes is het bewijs dat moderne samenlevingen niet in staat zijn chronische ziekten adequaat te behandelen. Het treft wereldwijd ongeveer 430 miljoen mensen, met twee belangrijke stofwisselingsstoornissen die onder de naam diabetes vallen.

Type 1 is een auto-immuunziekte die moet worden behandeld met levenslange doses insuline, terwijl type 2 zich kan ontwikkelen wanneer het dieet van een persoon te veel vet en suiker bevat en er niet voldoende lichaamsbeweging plaatsvindt.

Met een omzet van $ 46 miljard, diabetes is een enorme en uiterst lucratieve markt. Voortdurend beloofde wondermiddelen hebben niet geleid tot een bevredigende behandeling, waarbij patiënten te veel medicijnen gebruiken of ze niet meer kunnen betalen.

Het is een wanhopige situatie, en de enigen die hiervan profiteren lijken farmaceutische bedrijven te zijn.

Een medische focus op de bloedglucosewaarden heeft geleid tot een te grote afhankelijkheid van medicatie, soms zonder zich zorgen te maken over gevaarlijke bijwerkingen.

Patiënten raken verstrikt in een behandelingscyclus, die in veel gevallen de progressie van de ziekte nog steeds niet stopt.

Lees ook eens:  Stop oppasboete SP

Dit kan leiden tot amputaties, blindheid en hartaanvallen. En toch zijn er alternatieven die de curve van de type 2-diabetesepidemie zouden kunnen afvlakken, terwijl de uitgaven voor gezondheidszorg zouden dalen.

Betere voeding kan een preventieve maatregel zijn, en een strikte naleving van het dieet kan ook leiden tot remissie in het geval van diabetes type 2. Maar deze oplossingen vergen inspanning, evenals een volledige heroverweging van het beheer van chronische ziekten.

Deze documentaire, gefilmd op drie continenten, toont klokkenluiders uit de industrie, patiënten, onderzoekers en medische professionals. Het confronteert ook farmaceutische bedrijven met hun verantwoordelijkheid voor de situatie.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button

Een Adblocker gedecteerd

AngelWings.nl wordt mede mogelijk gemaakt door advertenties ♥Support ons door je ad blocker uit te schakelen♥